33.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΕκδήλωση στην Κεντρική Βιβλιοθήκη με την τιμώμενη στη ΔΕΒΘ πόλη Σάρτζα των...

Εκδήλωση στην Κεντρική Βιβλιοθήκη με την τιμώμενη στη ΔΕΒΘ πόλη Σάρτζα των ΗΑΕ

Εικονογραφήσεις 5 μύθων της Ελλάδας και 5 της Σάρτζα, καλλιτεχνημένες από εικονογράφους της τιμώμενης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκη οι πρώτες και της Ελλάδας οι δεύτεροι θα παρουσιαστούν αύριο, Σάββατο 18 Μαΐου 2024, στις 14:00, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση βιβλίων έκδοσης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για παιδιά και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με καταγωγή από την περιοχή. Ταυτόχρονα ένα μουσικό συγκρότημα της Σάρτζα θα ερμηνεύσει μουσικές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Σάρτζα αποτελεί το πνευματικό κέντρο των Εμιράτων και έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα για τις δράσεις και τα προγράμματά της για το βιβλίο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την τιμώμενη πόλη των ΗΑΕ, του πρώτου εμιράτου του αραβικού κόσμου που τιμάται από τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, την ίδια μέρα, στις 11:00 στην πλατεία της Αγίας Σοφίας και στις 19:00 στο πάρκο του Μεγάλου Αλέξανδρου, ένα παραδοσιακό συγκρότημα από τη Σάρτζα θα παρουσιάσει αρχέγονες και παραδοσιακές μορφές μουσικοχορευτικής τέχνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ