18.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΧρηματοδοτούμεναΠαιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός & Αθλητισμός

Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός & Αθλητισμός

Πρόγραμμα: «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τίτλος Πράξης (EL): «Ανέγερση Λυκείου επί των οδών

Δημάρχου Αθ. Γιαννούση 8 και Ν. Ζαρτινίδη στο ΟΤ Γ14 στα Τροχιοδρομικά Θεσσαλονίκης»

Τίτλος Πράξης (EN): Construction of high school on the streets

Dimarchou Athanassiou Giannousi 8 and Nicolaou Zardinidis

Αt Trochiodromika area

Ποσό χρηματοδότησης: 6.423.665,89 €
Απόφαση ένταξης: 5657/2021 (ΑΔΑ: 6ΩΣΗ46ΜΤΛ6-94Ξ)
Σύντομη Περιγραφή Έργου: Το έργο αφορά στην ανέγερση σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 32ο Λύκειο Θεσσαλονίκης δυναμικότητας 240 μαθητών. Το σχολικό συγκρότημα,συνολικής επιφάνειας δόμησης κύριων χώρων 2.721 τ.μ. και υπογείου 645 τ.μ., θα διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια φυσικών επιστημών,πληροφορικής κλπ. Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνει διαμόρφωση σε έκταση πλέον των 4.800 τ.μ. εκ των οποίων τα 2.751 τ.μ. αφορούν φυτεύσεις.
Σκοπιμότητα – Αναμενόμενα Αποτελέσματα: Σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι η κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 32ο Λύκειο Θεσσαλονίκης που σήμερα συστεγάζεται με το 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου. Το αποτέλεσμα του έργου θα είναι η στέγαση της σχολικής μονάδας σε ένα κτίριο με επαρκείς χώρους και προδιαγραφές άρτιας και ασφαλούς λειτουργίας. Επίσης, θα αποσυμφορηθεί και το 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου και θα λειτουργεί και αυτό χωρίς συμβιβασμούς ως προς την επάρκεια των διαθέσιμων χώρων του σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών που εξυπηρετεί.

Ωφελούμενος πληθυσμός του έργου είναι οι 240 μαθητές και οι οικογένειές τους που αποτελούν τη δυναμικότητα του 32ου Λυκείου καθώς και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου (30 εκπαιδευτικοί).

Το έργο θα συμβάλει στην επίτευξη των δεικτών του προγράμματος και κυρίως στους ωφελούμενους μαθητές (240 άτομα), στην ωφέλιμη επιφάνεια νέου κτιρίου (2.721,23 τ.μ. κύριοι χώροι και 644,98 τ.μ. υπόγειο). Επίσης κατά την κατασκευή του έργου θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ