31.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΥπογράφηκε το συμφωνητικό εκμίσθωσης για τις δέκα δημοτικές τουαλέτες

Υπογράφηκε το συμφωνητικό εκμίσθωσης για τις δέκα δημοτικές τουαλέτες

Το συμφωνητικό για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των δέκα δημοτικών τουαλετών έναντι καταβολής μισθώματος υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η σύμβαση, την οποία υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας, Γιώργος Αρβανίτης, με τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας «Τακούδης ΑΕ», Θεοφάνη Τακούδη, αφορά στην παραχώρηση των δέκα δημόσιων χώρων υγιεινής για πέντε χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 5.000 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται με ποσοστό 3% από τον δεύτερο χρόνο. Ως ημερομηνία έναρξης της παραχώρησης ορίζεται η 26η Ιουλίου 2024, ενώ η λήξη έχει προσδιοριστεί για τις 25 Ιουλίου 2029.

Την μισθώτρια εταιρία βαρύνουν όλες οι λειτουργικές δαπάνες, καθώς επίσης η συντήρηση ή βελτίωση της εγκατάστασης. Η εταιρεία δικαιούται να εισπράττει αντάλλαγμα από κάθε άτομο που κάνει χρήση των εγκαταστάσεων, το ύψος του οποίου δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα ευρώ. Για τον σκοπό αυτό έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει αυτόματα μηχανήματα (κερματοδέκτες) για την είσπραξη του ποσού.

Οι δημόσιες τουαλέτες που παραχωρούνται για εκμετάλλευση βρίσκονται στα εξής σημεία:

1 Λευκός Πύργος

2 Αριστοτέλους (με Τσιμισκή)

3 Πύργος Τριγωνίου

4 Οδός Μπαλάνου

5 Οδός Γενναδίου

6 Πάρκο για Όλους – Παιδική χαρά Λαμπράκη 168

7 Δημοτικοί χώροι υγιεινής αγοράς Καπανίου (Βλάλη)

8 Πάρκο Αγίου Θεράποντα

9 Κήπος των Ρόδων

10 Κήπος των Εποχών

Το ελάχιστο ωράριο λειτουργίας τους προτείνεται να είναι από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι ήδη εδώ και έναν μήνα ο Δήμος Θεσσαλονίκης με ίδια μέσα έχει δώσει προς χρήση τις έξι από τις δέκα δημόσιες τουαλέτες, η λειτουργία των οποίων δεν θα διακοπεί μετά την παραχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ