16.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςEurope DirectΤο EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ημαθίας - 20-21 Σεπτεμβρίου

Το EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ημαθίας – 20-21 Σεπτεμβρίου

20 & 21 Σεπτεμβρίου 2025 — Πλατεία Ωρολογίου, Βέροια

Είσοδος Ελεύθερη

 


Το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα
Ημαθίας, τον Δήμο Βέροιας, τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας και με τη
συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν σε ένα μοναδικό
γαστρονομικό ταξίδι στη γη της Ημαθίας.

Η Ημαθία, τόπος με βαθιές ιστορικές ρίζες και ανεξάντλητο γευστικό
πλούτο, φιλοξενεί για πρώτη φορά ένα διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στις
τοπικές γεύσεις, τις παραδόσεις και την πολιτιστική της ταυτότητα.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν αυθεντικά
προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές, αρώματα και εμπειρίες που συνδέουν το
χθες με το σήμερα.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:
Πλατεία Ωρολογίου — Βέροια
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025,  17:00 – 22:00
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025,  17:00 – 21:30

Δραστηριότητες:
(Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται παράλληλα και τις 2 ημέρες του
φεστιβάλ)
17:30 έως 18:30: Η επιστήμη συναντά τη γαστρονομική τέχνη! Εξειδικευμένη
ενημέρωση από διατροφολόγους & τεχνολόγους τροφίμων για τη σύνδεση
υγείας, ποιότητας & γεύσης.
17:30 έως 21:30: Ο αγαπημένος τηλεοπτικός chef Βασίλης Καλλίδης
περιηγείται στα περίπτερα του φεστιβάλ, δοκιμάζει, μαγειρεύει &
παρουσιάζει γευστικές δημιουργίες με το δικό του μοναδικό στυλ. Μικροί
και μεγάλοι συμμετέχουν σε διαδραστικές μαγειρικές δράσεις, όπου η
τοπική παράδοση συναντά τη δημιουργικότητα.
Μαζί με τους μικρούς μας φίλους, ο chef Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει
αυθεντικά πιάτα της Ημαθίας και μας θυμίζει πως η μαγειρική είναι πάνω
απ’ όλα η χαρά του να μοιράζεσαι γεύσεις και να δημιουργείς αναμνήσεις!
Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση.

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου (21:30 – 23:30), το γαστρονομικό ταξίδι
ολοκληρώνεται μελωδικά  με τον υπέροχο Δημήτρη Μπάση και τη Βίκυ
Καρατζόγλου!

Συμμετέχοντες:
• Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου
• Adamelon – Εργαστήριο χειροποίητων προϊόντων
χωρίς ζάχαρη
• ΒΕΡΜΙΟ Τυροκομικά Προϊόντα
• Βοοτροφικός Σύλλογος Βέροιας
• Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Ημαθίας
• ΚΑΝΔΥΛΑΣ Παραδοσιακά Προϊόντα
• Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ημαθίας
• Μελισσοκομικός Σύλλογος Βέροιας
• Ελαιοτριβείο Νταμπώσης – Σταλίδα
• Σύνδεσμος Οινοποιών Νάουσας
• Αγρόκτημα Σαρκατζή
• Ιχθυοκαλλιέργειες Fish Farm

Το EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης θα είναι εκεί για να παρέχει τον Ευρωπαϊκό παρονομαστή της εκδήλωσης με πληροφόρηση για τις πρωτοβουλίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα βιωσιμότητας και “πράσινης” γεωργίας, αγροτικής ανάπτυξης και οικονομικής στήριξης, καλών πρακτικών στην αγροτική παραγωγή, την ψηφιακή καινοτομία και πολλά άλλα. Παράλληλα, θα διοργανώσει πάνελ συζήτησης των παραπάνω θεματικών τo Σάββατο 20/09, 18.30-19.30 με καλεσμένους ομιλητές τους Κώστα Γιάντσιο (biscotto.gr, Foodkg.gr), Αθανάσιο Τόπη (Διαιτολόγος-Διατροφολόγος) και την επικεφαλής του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης, Όλια Παναγιωτοπούλου, καθώς και την Κυριακή 21/09, 19.30-20.30 με καλεσμένους ομιλητές τους Βασίλης Καλλίδης (Chef), Χρήστος Μπακάλης (Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή), Απόστολος Θυμιόπουλος (οινοποιός), Στέργιος Κουτσιώφτης (Γεν Γραμματέας Επιμελ.Ημαθίας), Αθανάσιος Τόπης (Διαιτολόγος-Διατροφολόγος) και την επικεφαλής του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης, Όλια Παναγιωτοπούλου

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί ένα διήμερο γεμάτο αυθεντικές
εμπειρίες!

#ΕπιμελητήριοΗμαθίας #ImathiaChamber #ΦεστιβάλΓαστρονομίας #ΦΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ