31.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΠροκηρύξεις και ΔιακηρύξειςΠροκήρυξη Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού κάτω των ορίων σύμφωνα με τις διατάξεις του...

Προκήρυξη Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού κάτω των ορίων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4412/2016 (ΦΕΚ Α’ 147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών» για την «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας στο Δήμο Θεσσαλονίκης για δύο (2) έτη» ενδεικτικού προϋπολογισμού 59.232,32€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ KATΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Νο 22/2024

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό κάτω των ορίων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4412/2016 (ΦΕΚ Α’ 147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών» για την «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας στο Δήμο Θεσσαλονίκης για δύο (2) έτη» ενδεικτικού προϋπολογισμού 59.232,32€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων.

 Αριθ. Συστήματος (ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ): 356893

Αναθέτουσα Αρχή

Είδος Αναθέτουσας Αρχής: Η Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ανήκει στη Γενική Κυβέρνηση (Υποτομέας ΟΤΑ).

Κύρια δραστηριότητα Αναθέτουσας Αρχής: Η κύρια δραστηριότητα της Αναθέτουσας Αρχής είναι «Γενικές Δημόσιες Υπηρεσίες»

Ταχ. Δ/νση: Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 1, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.546 36

Τηλέφωνο: 2313 317573

Κωδικός NUTS: EL522

Περιγραφή αντικειμένου της σύμβασης

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανάθεση της παροχής υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας, που θα αναλάβει την άσκηση του έργου του τεχνικού ασφαλείας για το προσωπικό του Δήμου Θεσσαλονίκης για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και ανάρτησής της στο ΚΗΜΔΗΣ.

Η παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας αφορά στις υπηρεσίες του Δήμου, όπως διαμορφώθηκαν μετά την αυτοδίκαιη κατάργηση των Δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και αυτοδίκαιη λύση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΔΗΘ σύμφωνα με την υπ. αριθ. πρωτ.223/2840/5-1-2024 Απόφαση Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Οι εν λόγω υπηρεσίες κρίνονται απαραίτητες προκειμένου ο φορέας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που απορρέουν από την χρησιμοποίηση υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας, με σκοπό την προαγωγή της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς και τη συμμόρφωση με τη σχετική νομοθεσία και ειδικότερα το Ν.3850/2010 (ΦΕΚ 84/02.06.2010 τεύχος Α) «Κύρωση του Κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Αναλυτική περιγραφή του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης δίδεται στο Παράρτημα ΙΙ. της παρούσας διακήρυξης, με την υπ’αριθ.2/2024 Μελέτη της Δ/νσης Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων.

Δικαιούμενοι συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε:

α) κράτος-μέλος της Ένωσης,

β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στον βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4, 5, 6 και 7 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και

δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Στον βαθμό που καλύπτονται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4, 5 6 και 7 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ΣΔΣ, καθώς και τις λοιπές διεθνείς συμφωνίες από τις οποίες δεσμεύεται η Ένωση, οι αναθέτουσες αρχές επιφυλάσσουν για τα έργα, τα αγαθά, τις υπηρεσίες και τους οικονομικούς φορείς των χωρών που έχουν υπογράψει τις εν λόγω συμφωνίες μεταχείριση εξίσου ευνοϊκή με αυτήν που επιφυλάσσουν για τα έργα, τα αγαθά, τις υπηρεσίες και τους οικονομικούς φορείς της Ένωσης.

 Δημοσιότητα

Το πλήρες κείμενο της παρούσας Διακήρυξης καταχωρήθηκε στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

Τα έγγραφα της σύμβασης της παρούσας Διακήρυξης καταχωρήθηκαν στη σχετική ηλεκτρονική διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης στο ΕΣΗΔΗΣ, η οποία έλαβε Συστημικό Αύξοντα Αριθμό: 356893 και αναρτήθηκαν στη Διαδικτυακή Πύλη (www.promitheus.gov.gr) του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ.

Περίληψη της παρούσας Διακήρυξης, όπως προβλέπεται στην περίπτωση (ιστ) της παραγράφου 3 του άρθρου 76 του Ν. 4727/2020, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο http://et.diavgeia.gov.gr/ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ)

Η Διακήρυξη καταχωρήθηκε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής, στη διεύθυνση (URL): www.thessaloniki.gr στην διαδρομή: www.thessaloniki.gr ► Κάτοικος ► Ενημέρωση (Menu) ►

Προκηρύξεις – Διακηρύξεις (Αναδυόμενο menu) ► σώματα ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΚΑΙ διακηρύξεων.

Το URL για την απευθείας πρόσβαση στα στοιχεία και έγγραφα της εν λόγω δημόσιας σύμβασης της ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας στο ΕΣΗΔΗΣ Π&Υ, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στη Διαδικτυακή Πύλη «Προμηθεύς» του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ, έχει ως εξής:

(URL): https://nepps-search.eprocurement.gov.gr/actSearch/resources/search/356893

Κωδικός CPV:  71317200-5 «Υπηρεσίες Υγείας και Ασφάλειας»

Γλώσσα σύνταξης προσφορών: Ελληνική

Εκτιμώμενη αξία σύμβασης:

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 47.768,00€ πλέον ΦΠΑ 24% 11.464,32€ και συνολικού ποσού 59.232,32€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% .

Χρηματοδότηση της σύμβασης:

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και πηγή χρηματοδότησης είναι οι Ίδιοι Πόροι.

Η πληρωμή του αναδόχου θα πραγματοποιηθεί με την εξόφληση του 100% της συμβατικής αξίας μετά την οριστική παραλαβή των υπηρεσιών.

Κριτήριο Ανάθεσης της Σύμβασης:

Η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της τιμής.

Υποβολή Προσφορών:

Προσφορές υποβάλλονται για το σύνολο του ενδεικτικού προϋπολογισμού της υπ’αρ.2/2024 Μελέτης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων με την προϋπόθεση ότι η προσφερόμενη τιμή είναι εντός του προϋπολογισμού.

Προσφορές υποβάλλονται για το σύνολο των ωρών απασχόλησης για δύο (2) έτη (ήτοι 3.412 ώρες απασχόλησης). Προσφορά που αναφέρεται για μέρος των ζητούμενων ωρών απασχόλησης δεν γίνεται αποδεκτή και απορρίπτεται ως απαράδεκτη

Διάρκεια Σύμβασης :

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται για χρονικό διάστημα (2) δύο ετών αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και ανάρτησής της στο ΚΗΜΔΗΣ.

Δικαιολογητικά Συμμετοχής:

  1. Εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό
  2. Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ESPD)
  3. Δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 2.4.3 της υπ΄αριθ.22/2024 Διακήρυξης και σύμφωνα με την υπ’ αριθ.2/2024 Μελέτης.

Λόγοι αποκλεισμού:

Λόγοι αποκλεισμού που σχετίζονται με ποινικές καταδίκες, καταβολή φόρων ή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και λοιπές καταστάσεις, όπως αναλυτικά προβλέπονται στο άρθρο 2.2.3 της υπ΄αριθ.22/2024 Διακήρυξης, διαπιστώνονται με τα σχετικά δικαιολογητικά του άρθρου 2.2.9 της ανωτέρω, τα οποία προσκομίζει ο οικονομικός φορέας.

Κριτήρια επιλογής:

Κριτήρια επιλογής που σχετίζονται με την Καταλληλότητα άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και με την Υπεργολαβία, όπως αναλυτικά προβλέπεται στα άρθρα 2.2.4 και 2.2.8 της υπ΄αριθ.22/2024 Διακήρυξης, διαπιστώνονται με τα σχετικά δικαιολογητικά του άρθρου 2.2.9 της ανωτέρω, τα οποία προσκομίζει ο οικονομικός φορέας.

Απαιτούμενες Εγγυήσεις:

Εγγυητική Συμμετοχής: ύψους 2% επί της εκτιμώμενης αξίας, εκτός ΦΠΑ, ήτοι ποσού εννιακόσια πενήντα πέντε ευρώ και τριάντα έξι λεπτά (955,36 ευρώ).

Η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς του άρθρου 2.4.5 της υπ’αρ.22/2024 διακήρυξης, άλλως η προσφορά απορρίπτεται.

Εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, ποσοστού 4% επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης. Ο χρόνος ισχύος της εγγύησης καλής εκτέλεσης πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τον συμβατικό χρόνο παροχής των υπηρεσιών, για διάστημα ενός (1) μήνα.

Προθεσμίες Υποβολής προσφορών και αποσφράγισή τους:

Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) Προμήθειες και Υπηρεσίες του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ (Διαδικτυακή Πύλη www.promitheus.gov.gr).

 Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών: 03.09.2024 και ώρα 14:00μμ

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών: 20.09.2024 και ώρα 15:00μμ

Ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών:  26.09.2024 και ώρα 10:00πμ

Χρόνος ισχύος προσφοράς:

Δώδεκα (12) μήνες από την επόμενη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών.

Δεν επιτρέπονται εναλλακτικές προσφορές.

Προδικαστικές προσφυγές

Κάθε ενδιαφερόμενος, ο οποίος έχει ή είχε συμφέρον να του ανατεθεί η συγκεκριμένη δημόσια σύμβαση και έχει υποστεί ή ενδέχεται να υποστεί ζημία από εκτελεστή πράξη ή παράλειψη της αναθέτουσας αρχής κατά παράβαση της ευρωπαϊκής ενωσιακής ή εσωτερικής νομοθεσίας στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων, έχει δικαίωμα να προσφύγει στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στα άρθρα 346 επ. του ν.4412/2016 και 1 επ. του π.δ/τος 39/2017, ασκώντας  προδικαστική προσφυγή κατά πράξης ή παράλειψης της αναθέτουσας αρχής, προσδιορίζοντας ειδικώς τις νομικές και πραγματικές αιτιάσεις που δικαιολογούν το αίτημά του το οποίο υποβάλλεται υποχρεωτικά με τη χρήση του τυποποιημένου εντύπου του Παραρτήματος Ι του π.δ/τος 39/2017 όπως αυτό παρατίθεται στο Παράρτημα ΙV. της υπ΄αριθ.22/2024 διακήρυξης.

Οι προθεσμίες για την άσκηση της προδικαστικής προσφυγής αναφέρονται αναλυτικά στο άρθρο 3.4 της ανωτέρω διακήρυξης.

Για το παραδεκτό της άσκησης της προδικαστικής προσφυγής κατατίθεται  από τον προσφεύγοντα παράβολο  υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 363 του ν. 4412/2016 .

Κατά των αποφάσεων της Α.Ε.Π.Π. δύναται να ασκηθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης και ακύρωσης με το ίδιο δικόγραφο, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται στο  άρθρο 372 ν. 4412/2016 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 138 του ν. 4782/2021.

Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.68/α.π.752/02.01.2024 (ΑΔΑ:6Ψ9ΙΩΡ5-7ΟΕ) Απόφαση Δημάρχου σχετικά με τον ορισμό Αντιδημάρχων Δήμου Θεσσαλονίκης και την υπ’αριθμ.80/α.π.768/02.01.2024 (ΑΔΑ:ΕΩ72ΩΡ5-ΝΞΩ) Απόφαση Δημάρχου για μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον Αντιδήμαρχο Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας κ.Γεώργιο Αρβανίτη.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Για να κατεβάσετε την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε το Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ) / Τυποποιημένο
Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), πατήστε εδώ και εδώ.

Για να κατεβάσετε το υπόδειγμα οικονομικής προσφοράς, πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε τη διακήρυξη, πατήστε εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ