29.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠαγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με θέμα «Ευαλωτότητα Μεταναστών και Προσφύγων»

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με θέμα «Ευαλωτότητα Μεταναστών και Προσφύγων»

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΜΚΟ Α21 και την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ευαλωτότητα Μεταναστών και Προσφύγων» τη Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 και ώρα 9:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ημερίδα θα χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες:

α) «Η ευάλωτη κατάσταση του Πρόσφυγα»

β) «Καλές Πρακτικές των Κέντρων Ένταξης Μεταναστών και Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων»

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει τους πρόσφυγες από όλο τον κόσμο. Σε μια περίοδο πολεμικών συρράξεων που οι εκτοπισμένοι πληθυσμοί λόγω πολέμου αυξάνονται, είναι σημαντικό να συζητηθεί η ιδιαίτερη ευαλωτότητα των αναφερόμενων πληθυσμών. Είναι επίσης σημαντικό να καταγραφεί στο πλαίσιο της πόλης μας ποιες υπηρεσίες είναι αρμόδιες για την εύρεση και περίθαλψη θυμάτων εμπορίας, είτε πρόκειται για σεξουαλική εκμετάλλευση, είτε εργασιακή. Συγχρόνως θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις αρμοδιότητες τους και τις καλές πρακτικές κοινωνικής ένταξης, τα Κέντρα Ένταξης Μεταναστών της πόλης σχετικά με την συμπερίληψη των προσφύγων.

Με το πέρας της εκδήλωσης, στον χώρο του φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου, θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ρίζες και όνειρα, προσφυγικές ιστορίες στη Θεσσαλονίκη». Η έκθεση θα διαρκέσει έως 25 Ιουνίου.

Πρόγραμμα Ημερίδας 20_6 – Word_

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ