27.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΟ Δήμος Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον Κώστα Παπαθεοδώρου

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον Κώστα Παπαθεοδώρου

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τον αρχιτέκτονα Κώστα Παπαθεοδώρου, τέως αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ο Κώστας Παπαθεοδώρου ήταν ένας ευαίσθητος πολίτης που συμμετείχε πάντοτε ενεργά στα κοινά της πόλης και  αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή με πάθος και ενθουσιασμό για την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ατομικά δικαιώματα, ως στέλεχος του χώρου της ανανεωτικής Αριστεράς.

Υπηρέτησε ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-ΤΚΜ και πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης.

Ως αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού με δήμαρχο τον Θεοχάρη Μαναβή την περίοδο 1982-86, ήταν αρμόδιος για τον σχεδιασμό των πρώτων αναπλάσεων σε κοινόχρηστους χώρους στην πόλη, για αισθητικές παρεμβάσεις σε περιοχές αναψυχής και πρασίνου και για πρωτοπόρες στην εποχή τους κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πεζοδρομήσεων (Ικτίνου) και οδών ήπιας κυκλοφορίας (πλατεία Ναυαρίνου).

Προβεβλημένο πολιτικό στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού (και αργότερα του Συνασπισμού) συμμετείχε αργότερα ενεργά στη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και εκλέχθηκε για ένα χρονικό διάστημα δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης με δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμώντας τη μνήμη του και την προσφορά του στην πόλη, θα καταθέσει ένα συμβολικό ποσό σε κοινωνική δομή που θα προταθεί από τους οικείους του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ