4.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΤμήμα ΤουρισμούFood FestivalΝέοι Chef Ambassadors για το 2019 – Thessaloniki Food Festival

Νέοι Chef Ambassadors για το 2019 – Thessaloniki Food Festival

Οι τρείς νέοι chef ambassadors για το 2019 παρουσιάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα, στο πλαίσιο συνάντησης επαγγελματιών της γαστρονομίας, δημοσιογράφων, food bloggers και συνεργατών του Thessaloniki Food Festival, την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, τελευταία μέρα της Detrop Oenos, στο Περίπτερο 13 της Helexpo.

Ο Λάμπρος Ρώσσιος, ο Αντώνης Μουστάκης και ο Δημήτρης Τασιούλας, οι τρεις σεφ, που εκπροσώπησαν τη γαστρονομία της πόλης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το 2018, παρέδωσαν την σκυτάλη στους νέους εκπροσώπους της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης, τον Μιχάλη Αδαμίδη, τον Βαγγέλη Ασημακόπουλο και τον Γιάννη Χατζηπαρασίδη.

Δημιουργικοί και ταλαντούχοι, οι chef ambassadors 2019, παρουσίασαν ένα casual μενού εμπνευσμένο από τα τοπικά προϊόντα του Thessaloniki Food Basket.Το καλάθι με τα τοπικά προϊόντα, το Thessaloniki Food Basket, ανανεώνεται κάθε χρόνο, με προϊόντα παραγωγών από τη γύρω περιοχή, που διακρίνονται για την ποιότητα και την καινοτομία τους, ώστε να προβάλλονται συνεχώς μέσω των δράσεων του φεστιβάλ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, περιέγραψε τις δράσεις του Thessaloniki Food Festival από το 2011 που ξεκίνησε και τόνισε: «μέσα από τις εκδηλώσεις που έγιναν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατορθώσαμε να βάλουμε τη Θεσσαλονίκη πολύ ψηλά στον γαστρονομικό τουρισμό με αποτέλεσμα τα διεθνή δημοσιεύματα στον τύπο για την κουζίνα της πόλης μας. Το μενού που παρουσίασαν οι νέοι chef ambassadors θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, ώστε να έχουν την ευκαιρία να το γευτούν οι πολίτες αλλά και οι τουρίστες»

Το νέο μενού που περιλαμβάνει, αλμυρό παστέλι με καπνιστή φέτα, τάρτα χωριάτικης σαλάτας, ντολμάς θαλασσινών με κρέμα τραχανά, πρεσαριστή πανσέτα με σάλτσα κυδωνόπαστου και αλμυρό σιμιγδαλένιο χαλβά, ζεστό ρυζόγαλο με βουβαλίσιο γάλα και τριαντάφυλλο, συνόδεψαν τα κρασιά, «Ρόζα» του ΚΕΧΡΗ και του Αστικού Αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, «Η Γοργόνα» (μαλαγουζιά, ρομπόλα και ξυνόμαυρο) που απεικονίζεται και στο λογότυπο του Thessaloniki Food Festival.

Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η βράβευση των chef ambassadors με το logo του Thessaloniki Food Festival από πλέξι-γκλας, για να θυμούνται τη συμμετοχή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ