32.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΕνημερωτική δράση του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης

Ενημερωτική δράση του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης

Το EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την αρμόδια Διεύθυνση Πολιτισμού και  Τουρισμού πραγματοποιούν υβριδική ενημερωτική εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, στις εγκαταστάσεις του, στο κτίριο Μακρίδη (Κυδωνιών 2, περιοχή Ποσειδωνίου) με θέμα τις Ευρωπαϊκές Εκλογές (9 Ιουνίου 2024).

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης τοποθετείται η προώθηση της ανάγκης άσκησης του κορυφαίου δημοκρατικού μας δικαιώματος και της συλλογικής συμμετοχής στην απόφαση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ψηφοφορία είναι πάντα σημαντική, είτε σε τοπικό, εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να διατυπώσουμε τη γνώμη μας για θέματα που μας ενδιαφέρουν.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η πληροφόρηση και των πλέον απομονωμένων περιοχών, η εκδήλωση θα έχει υβριδικό χαρακτήρα με τη δυνατότητα:

  • Απευθείας σύνδεσης
  • Παρακολούθησης μέσω youtube και facebook (live)
  • Παρέμβασης (με σχόλιο στα ΜΚΔ ή αίτημα/ raise hand στο zoom)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

YouTube link:

https://youtube.com/live/58drTZfR2Bk?feature=share

Facebook link:

https://business.facebook.com/events/782362390701450/

 

Τη συνάντηση θα χαιρετήσει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, κύριος Β. Γάκης, ενώ διαδικτυακά θα παραβρεθεί ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κύριος Κ. Τσουτσοπλίδης. Το παρόν θα δώσουν στελέχη του Γραφείου, σύσσωμο το προσωπικό του EUROPE DIRECT και εκπρόσωποι ΟΤΑ, σωματείων, οργανώσεων και συλλόγων μέλη της κοινότητας mazi.eu, μέλη BELC και πολίτες και των επτά νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση θα καταγραφεί.

Συζητάμε, αποσαφηνίζουμε, ανταλλάζουμε, ψηφίζουμε.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης με περισσότερα από 400 κέντρα στην Ε.Ε. και δεκαπέντε στην Ελλάδα. Τα κέντρα έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών τοπικά για ευρωπαϊκά θέματα. Με τη διοργάνωση δραστηριοτήτων πληροφόρησης και συμμετοχής, ενισχύουν την ευαισθητοποίηση  των πολιτών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επωφελούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωσης σε καθημερινή βάση, τονίζοντας παράλληλα την προστιθέμενη αξία της.

Το EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης είναι επισκέψιμο και παρέχει τις υπηρεσίες του ΔΩΡΕΑΝ, Δευτέρα με Παρασκευή 09.00- 15.00, στην έδρα του, Κυδωνιών 2 (περιοχή Ποσειδωνίου)  και διαδικτυακά.

Για περισσότερες πληροφορίες:  europedirect.thessalonikis@gmail.com

 

EN

PRESS RELEASE

EUROPE DIRECT Thessaloniki, hosted by the Directorate of Culture and Tourism of the City of Thessaloniki, is holding a hybrid information event, open to the public on Friday 24 May 2024, 12:00 – 14:00, at its facilities, in the Makridis building (Kydonion 2 , Poseidonio) on the subject of the European Elections (June 9, 2024).

At the heart of the event is the promotion of the need to exercise our top democratic right and of collective participation in the decision on the future of the European Union. Voting is always important, whether at local, national or European level, as it is a great opportunity to express our opinion on issues that matter to us.

In order to ensure the inclusion of all areas of our Region, the event will be hybrid with the possibility of:

  • Direct connection
  • Monitoring via youtube and facebook (live)
  • Intervention (with a comment on social media or a request/raise hand on zoom)

 LINKS

YouTube link:

https://youtube.com/live/58drTZfR2Bk?feature=share 

Facebook link:

https://business.facebook.com/events/782362390701450/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ