19.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ-ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ «ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ»...

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ-ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ «ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ» (ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΕΣ ΕΚΤΑΦΕΣ)

Έχοντας υπ’ όψη:

Τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 16 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων (σχετ. η υπ’ αρ. 1844/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης), σύμφωνα με το οποίο «οι συγγενείς είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στην Υπηρεσία την βούλησή τους για την τύχη των κεκοιμημένων που βρίσκονται ενταφιασμένοι σε τάφους τριετούς ταφής. Εάν δεν προσέλθουν για την δήλωση αυτή και δεν καταβάλλουν τα δικαιώματα παράτασης του ενταφιασμού, η υπηρεσία δύναται να προβεί στην αυτεπάγγελτη εκταφή και να τοποθετήσει  τα οστά στο χωνευτήρι, και η αντίστοιχη οφειλή θα βεβαιωθεί σε βάρος του προσώπου που έχει δηλωθεί ως «ενδιαφερόμενος» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 3 του Α.Ν. 582/1968».

            Το Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης Κοιμητηρίων, καλεί τους συγγενείς των θανόντων, οι οποίοι είναι ενταφιασμένοι στο Κοιμητηρίου «Αναστάσεως του Κυρίου» (5 χιλ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης, τηλ. 2313318292 και 2313318289) να προσέλθουν στο ως άνω κοιμητήριο έως τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου να διευθετήσουν θέματα σχετικά με την παράταση ταφής των κεκοιμημένων συγγενών τους, σε τάφους τριετούς ταφής. Μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, θα κινηθεί η διαδικασία αυτεπάγγελτης μεταφοράς των οστών από τους τάφους τριετούς ταφής, στο χωνευτήρι του κοιμητηρίου.

Η παραπάνω ανακοίνωση θα αναρτηθεί στο side του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Γραφείο, στο Φυλάκιο, στο Οστεοφυλάκιο και στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου.

ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΝ ΕΚΤΑΦΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ