33.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΕγκαινιάστηκε το πάρκο τσέπης στην οδό Αμφιπόλεως

Εγκαινιάστηκε το πάρκο τσέπης στην οδό Αμφιπόλεως

Μία μικρή όαση πρασίνου στην καρδιά της Τούμπας είναι πλέον στη διαθεση των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Το νέο πάρκο τσέπης που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή της P&G από την «Οργάνωση Γη» παραδόθηκε σήμερα στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης

Το πάρκο τσέπης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αμφιπόλεως και Δημητσάνας εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, παρουσία της Διευθύντριας Επικοινωνίας της P&G South East Europe Company, Κορίνας Λάζαρη και του Εκτελεστικού Διευθυντή της «Οργάνωση Γη», Αλέξη Γαληνού.

Στο πάρκο, συνολικής έκτασης 170 τετραγωνικών μέτρων, φυτεύτηκαν 456 -κυρίως αρωματικά- φυτά (λεβάντα, θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη και βιβούρνο) και δέντρα (φλαμουριές, πλατάνια και νεραντζιές), ενώ έγινε αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού. Για τη διαμόρφωση του χώρου χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά φυσικά υλικά με ελάχιστο σκυρόδεμα και καθόλου τσιμέντο, καθώς επίσης ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τον «έξυπνο» φωτισμό.

«Είναι μια μέρα ιδιαίτερης χαράς για εμάς, γιατί μόλις στους τέσσερις πρώτους μήνες παραδίδουμε το πρώτο πάρκο τσέπης ως νέα διοίκηση στους πολίτες της Τούμπας και της Θεσσαλονίκης. Αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσω την Οργάνωση Γη και την εταιρία P&G, οι οποίοι έσπευσαν στην ευγενική πρόσκληση που κάναμε σε εταιρίες και πολίτες να υιοθετήσουν πολλά πάρκα τσέπης, ώστε η πόλη σιγά σιγά να μετατραπεί σε αυτό που λέμε εδώ και καιρό: να γίνει μια πράσινη πόλη, μια βιώσιμη πόλη, μια ανθεκτική πόλη», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Αγγελούδης σημείωσε πως περίμενε ότι θα είναι ένα όμορφο πάρκο, ωστόσο εξεπλάγη ευχάριστα από το τελικό αποτέλεσμα που είναι απολύτως οικολογικό. Πρόσθεσε επίσης πως στόχος του δήμου είναι να πολλαπλασιάσει τις μικρές αυτές οάσεις πρασίνου, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης και κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν αλλά και να προστατεύσουν τα πάρκα τσέπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ