Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025, στις 10.30 π.μ., ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης θα εγκαινιάσει το νέο τριθέσιο 21ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης στην οδό Λαχανά 13, ενώ θα παραστεί και στην τελετή Αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Επίσης, την ίδια ημέρα, θα παραστεί στις τελετές Αγιασμού σε ακόμη δύο σχολεία.
Συγκεκριμένα:
- Στις 10.00 π.μ. στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 26) σχολείο που ανακαινίστηκε μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»,
- Στις 12.30 μ.μ. στα νέα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, στο 12ο Γυμνάσιο και στο 16ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, (Γρ. Κολωνιάρη 26, Ξηροκρήνη).
Σχετικά με το νέο Νηπιαγωγείο στην οδό Λαχανά:
Το τριθέσιο 21ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης ανεγέρθηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο εμβαδού 1426,74 τ.μ, με κονδύλια του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Το κτίριο είναι ισόγειο, με εμβαδόν ωφέλιμων χώρων 485,87 τ.μ., ενώ είναι πλήρως προσβάσιμο τόσο για τα νήπια, όσο και για ΑμεΑ.
Στεγάζει τρεις αίθουσες διδασκαλίας οι οποίες έχουν άμεση επαφή με την αυλή που επίσης αναπτύσσεται ισόγεια, συνολικού εμβαδού 889,21 τ.μ και η οποία διαθέτει χλοοτάπητα.
Το κτίριο διαθέτει σημαντικά βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, ενώ το υπόγειο του, εμβαδού 138,8 τ.μ, στεγάζει μόνο τις απαραίτητες βοηθητικές λειτουργίες, όπως το λεβητοστάσιο κλπ.