32.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΔράσεις Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3-7/6/24)

Δράσεις Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3-7/6/24)

Δράσεις Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3-7/6/24)

· Τετάρτη 5/6 στις 19.00, παρουσίαση ποιητικής συλλογής «τα ανοξείδωτα χάικου»

· Πέμπτη 6/6 στις 19.00, διάλεξη με θέμα «συμπληρώματα διατροφής»

Τετάρτη 5 Ιουνίου

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι Εκδόσεις Παρέμβαση σας προσκαλούν στην παρουσίαση της τελευταίας ποιητικής συλλογής του Νίκου Μυλόπουλου με τίτλο «τα ανοξείδωτα χάικου», την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στις 19.00, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Εθν. Αμύνης 27 & Αλεξ. Σβώλου).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ελένη Σακκά, Ποιήτρια, Βαγγέλης Τασιόπουλος, Ποιητής – Πρόεδρος ΕΛΘ, Διονύσης Στεργιούλας, Συγγραφέας, Κριτικός. Χαιρετίζει ο Γιώργος Ρούσκας, Ποιητής, Κριτικός Λογοτεχνίας.

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Ασπασία Ραμόνα Σπυροπούλου, Βασίλης Δαμιανάκης.

Πέμπτη 6 Ιουνίου

Στο πλαίσιο της πρωτοποριακής σειράς δωρεάν εβδομαδιαίων εκπαιδευτικών διαλέξεων με τίτλο “Ψυχολογία, Κριτική Σκέψη & Επιστημονικός Εγγραμματισμός” ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη σας προσκαλούν στην ομιλία της Δρ. Δέσποινας Σαχπαζίδου με θέμα «Συμπληρώματα διατροφής» την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 19.00 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Τα συμπληρώματα διατροφής έχουν εισβάλλει στην καθημερινότητά μας μέσω της έντονης διαφήμισης και φαίνεται ότι είναι απαραίτητα για την καλή μας υγεία.

Επειδή συμπληρώνουν την διατροφή μας, θα δούμε κάποια δεδομένα του τρόπου με τον οποίο τρεφόμαστε σήμερα, τα πρότυπα που συστήνονται ως διατροφικές επιλογές (μεσογειακή διατροφή, κ.ά.) τις ελλείψεις που

υπάρχουν στην διατροφή μας και τους λόγους που αυτές προκύπτουν και πώς μπορούμε να διορθώσουμε την διατροφή μας ως εργαλείο πρόληψης χρόνιων ασθενειών και τέλος, πώς να κάνουμε τις σωστές διατροφικές επιλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ