32.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΔιαβάζουμε βιβλία, μοιραζόμαστε ιδέες… στην Παιδική και Εφηβική Γωνιά!

Διαβάζουμε βιβλία, μοιραζόμαστε ιδέες… στην Παιδική και Εφηβική Γωνιά!

                                               

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 16-19 Μαΐου 2024

Διαβάζουμε βιβλία, μοιραζόμαστε ιδέες… στην Παιδική και Εφηβική Γωνιά!

      «Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο, ένα στυλό, μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο», είχε πει η Malala Yousafzai στην ιστορική της ομιλία στον ΟΗΕ το 2013. Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και η διαδραστική επαφή των παιδιών και των νέων με το ποιοτικό βιβλίο και τους ανθρώπους του, είναι μια από τις διαχρονικές προτεραιότητες της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Κάθε χρόνο άλλωστε, οι εκδηλώσεις, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς αποτελούν έναν από τους δυναμικότερους πόλους έλξης της ΔΕΒΘ.

Έτσι και φέτος, γιορτάζοντας τα είκοσι χρόνια της, η ΔΕΒΘ δημιούργησε τον πιο ζωντανό, πολύχρωμο, πολύβουο χώρο της Παιδικής και Εφηβικής Γωνιάς, που περιμένει μικρούς και μεγάλους, πάντα με ελεύθερη είσοδο!

Την Παρασκευή 17 Μαΐου η  Αντιδημαρχία Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει, για πρώτη φορά, στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκη του Δημαρχείου, εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους -συναντήσεις με συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων- σε συνεργασία με τους αντίστοιχους εκδοτικούς οίκους. Οι μαθητές και μαθήτριες με το πέρας των εκδηλώσεων θα περιηγηθούν στην Έκθεση βιβλίου με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ θα ανακοινώνονται στο προσεχές διάστημα. Δείτε και την ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://www.thessalonikibookfair.gr/   Τηλ.: 210-6776540 /e-mail: info-tbf@hfc.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ