30.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΓια την ευρωπαϊκή προοπτική της Θεσσαλονίκης συζήτησαν Στέλιος Αγγελούδης και Μαργαρίτης Σχοινάς

Για την ευρωπαϊκή προοπτική της Θεσσαλονίκης συζήτησαν Στέλιος Αγγελούδης και Μαργαρίτης Σχοινάς

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στη σημερινή τους συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν προτάσεις και προγράμματα που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της πόλης, θα προβάλουν τη σημαντική γεωστρατηγική της θέσης και θα συμβάλουν στο περαιτέρω άνοιγμά της στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

«Συζητήσαμε για τη θέση αυτής της μεγάλης πόλης, της Θεσσαλονίκης, της μεγαλύτερης πόλης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για το πώς μπορεί να υποστηριχθεί η μεγάλη αυτή προοπτική. Γιατί η ματιά της Θεσσαλονίκης δεν είναι προς την Αθήνα, η ματιά της Θεσσαλονίκης είναι προς την ευρωπαϊκή κοινότητα, η οποία την πόλη αυτή πρέπει πλέον να την αγκαλιάσει με ένα ευρύ, οργανωμένο και καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς δήλωσε φίλος και σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή της πόλης, την οποία χαρακτήρισε ευρωπαϊκό αγκωνάρι και ιμάντα εξωστρέφειας σε μία από τις πιο επιβαρυμένες γεωπολιτικά περιοχές της Ευρώπης. «Πάντοτε υπερασπίστηκα την ιδέα της Θεσσαλονίκης ως μιας ανοιχτής, ευρυγώνιας, ευρωπαϊκής συμπεριληπτικής πόλης. Μιας μητρόπολης που ανοίγεται στον κόσμο, που δεν κοιτάει τα πόδια της ή το αφαλό της. Και πάντοτε βρέθηκα απέναντι σε όλους αυτούς που θέλαν για την πόλη μια προσέγγιση φοβική, περιχαρακωμένη που γυρνάει την πλάτη της στους γείτονες και στην Ευρώπη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι αυτό το μήνυμα της ανοιχτής, εξωστρεφούς, ευρωπαϊκής Θεσσαλονίκης γίνεται κάθε μέρα ολοένα και πιο απτό, πιο συγκεκριμένο. Και ο νέος δήμαρχος είμαι σίγουρος ότι το πιστεύει και θα το πάει ακόμα πιο μπροστά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ