30.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΑισθητή έκανε την παρουσία της η Θεσσαλονίκη στο φεστιβάλ πολιτών του γερμανικού...

Αισθητή έκανε την παρουσία της η Θεσσαλονίκη στο φεστιβάλ πολιτών του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας – Βεστφαλίας

Με στόχο να γίνει ακόμα πιο γνωστή η στενή συνεργασία μεταξύ των πόλεων της Θεσσαλονίκης και της Κολωνίας, ώστε να εμπνεύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες να επισκεφτούν την πρωτεύουσα του ελληνικού Βορρά, η «Πολιτιστική Ομάδα Πρωτοβουλίας / ΠΟΠ» παρουσίασε τα σχέδια πολιτιστικής ανταλλαγή των αδελφοποιημένων πόλεων για το 2025 στην εκδήλωση «Ημέρα της Ρηνανίας – Βεστφαλίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία στις 18 Αυγούστου 2024.

Μεταξύ των σχεδίων αυτών είναι η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκης της παγκοσμίου φήμης ορχήστρας της Κολωνίας KOG στο πλαίσιο των Δημητρίων τον Σεπτέμβριο του 2025.

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Έλενα Κατσιαβάρα, σε αυτήν την πολύ σημαντική εκδήλωση της Ρηνανίας – Βεστφαλίας η ΠΟΠ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους πολίτες του μεγαλύτερου ομόσπονδου κρατιδίου της Γερμανίας και της αδελφοποιημένης με τη Θεσσαλονίκη Κολωνίας το πρόγραμμά της και να τονίσει τη μακρόχρονη ελληνογερμανική φιλία και τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πόλεων ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ