26.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΣε πλήρη ετοιμότητα για την “Ελπίδα” ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σε πλήρη ετοιμότητα για την “Ελπίδα” ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σε κατάσταση επιφυλακής τίθεται ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Ελπίδα”. Το επιχειρησιακό σχέδιο που θα ακολουθήσουν οι εμπλεκόμενες δημοτικές υπηρεσίες αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/01) υπό τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστας Ιακώβου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μυωσίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης  Ευθύμης Φωτόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.                                                                    

Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι καθ’ όλα έτοιμος. Σε επιφυλακή θα βρίσκεται ο στόλος αποχιονισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ τρία ευέλικτα, ειδικά οχήματα θα βρίσκονται κατά τις ώρες που θα κριθεί απαραίτητο σε τρία κομβικά σημεία -στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με τη Λαγκαδά και στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με την Κατσιμίδη- ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης. 

Στις αποθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Ντεπό, όπως ανέφερε ο κ. Μωυσίδης, υπάρχουν πάνω από 800 τόνοι αλατιού, ενώ έχουν ήδη συσκευαστεί περίπου 7.000 σάκοι με αλάτι, που  μοιράζονται στις εποπτείες της καθαριότητας, στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα, στα νοσοκομεία και σε άλλα σημεία της πόλης όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. 

Για τη διευκόλυνση των πολιτών που ενδεχόμενα θα χρειαστούν αλάτι έχουν προετοιμαστεί 24 σημεία που θα εφοδιάζονται με συσκευασμένο αλάτι.

Στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα: 1. Αγγελάκη – Τσιμισκή, 2. Σαράντα Εκκλησιές: Βιζυηνού με Σκοπού, 3. Σαράντα Εκκλησιές: Βιζυηνού με Καβάφη.

Στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα: 4. Κολωνιάρη (έναντι Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), 5. Αγίου Δημητρίου – Ειρήνης.  

Στη Γ’ Δημοτική Κοινότητα: 6. Ολυμπιάδος (μπροστά από το 3ο Γυμνάσιο), 7. Αγράφων και Αγίας Αναστασίας, 8. Αγράφων και Σκανδαλίδη, 9. Αγράφων και Κλαυθμώνος, 10. Επταπυργίου (Πορτάρα), 11. Πλατεία Αγίων Αναργύρων, 12. Βενιζέλου με Ιπάτρου. 

Στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα: 13. Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας (Κλεάνθους), 14. Ολυμπίας 46, 15. Λαμπράκη με Επιδαύρου, 16. Διαγόρα και Ολύνθου, 17. Τσέλιου και Βιζύης.

Στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα: 18. Κατσιμίδη και Καραμανλή, 19. Παπαναστασίου (μπροστά από το πάρκο της Νέας Ελβετίας), 20. Αναξιμάνδρου (έναντι Κήπου Καλού).

Στην Τριανδρία: 21. Ελευθερίας (μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο), 22. Έναντι Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα, 23. Αγίου Σπυρίδωνος με Ζαΐμη 41, 24. Μιαούλη – Γενναδίου.                                                             

                                                                                                       

Σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας

Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, από σήμερα το βράδυ με μέριμνα της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας θα λειτουργήσει 24ωρη τηλεφωνική γραμμή, στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για οποιοδήποτε ζήτημα σχετίζεται με την κακοκαιρία. Ειδικότερα, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317.930.

Μέριμνα για τους αστέγους

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από το ψύχος. Για όσο διάστημα διαρκέσουν οι άσχημες καιρικές συνθήκες οι δομές αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 5, θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.

Ακόμη, θα λειτουργήσει χώρος υποδοχής για την προστασία από το ψύχος στο 4ο Παράρτημα των ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, που στεγάζεται στην οδό  Γρηγορίου Λαμπράκη 42:

-την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου από τις 14.00 έως τις 19.00 και

-το Σάββατο 22, την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 από τις 10.00 έως τις 19.00.

Επιπλέον, έχουν ενημερωθεί όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης που λειτουργούν σε 24ωρη βάση να πληροφορούν τους ανθρώπους που συναντούν σε συνθήκες αστεγίας για την έκτακτη λειτουργία των δομών, ώστε να προφυλαχθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ