16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠρόγραμμα εκδηλώσεων της παιδικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας - Μάιος 2019

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της παιδικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας – Μάιος 2019

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
τηλ. 2313 318238
Αρχαιοτήτων 13

Τετάρτη 8/5 στις 6.00μ.μ.
Αφιέρωμα στη Γιορτή της μητέρας στις 12 Μαΐου, με αφήγηση του παραμυθιού  “Αγάπη ως τον ουρανό” της Ναννίνας Σακκά-Νικολακοπούλου. Θα ακολουθήσει κατασκευή κάρτας ευχών σε σχήμα καρδιάς, την οποία τα παιδιά θα χαρίσουν στις μητέρες τους.

Προαπαιτούμενα υλικά : ένα κόκκινο χαρτόνι Α4, κόλλα UHU, ψαλιδάκι.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Κωστελίδου Βασιλική.

Τετάρτη 15/5 στις 6.00μ.μ.
Αφήγηση του παραμυθιού “Το κουμπί που κρύωνε” του Ευγένιου Τριβιζά. Ακολουθεί ζωγραφική.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Κωστελίδου Βασιλική.

Τετάρτη 15/5 στις 7.00μ.μ.
“ Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά” με τις φοιτήτριες του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Στέλλα Μηνά και Στέλλα Λαουμτζή.
Η δράση αφορά τη διασκευή του έργου “Ο μικρός πρίγκιπας” του Antoine de Saint Exupery και έχει ως στόχο τη συνειδητοποίηση της ευτυχίας, πέρα από τον υλικό κόσμο.

Για παιδιά Β’ – Δ΄δημοτικού.

Μέχρι 15 παιδιά με  προεγγραφή.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών. Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώσουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στις δραστηριότητες τη Δευτέρα 6 Μαΐου στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας. (Αρχαιοτήτων 13, 2313318238)

Πέμπτη 16/5/2019 στις 10.00π.μ.-11.00π.μ. και 11.00π.μ.-12.00μ.μ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Περιβάλλον-Ανακύκλωση-Απορρίμματα” από το ΦΟ.Δ.Σ.Α. (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων).
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από τη διαδικασία της ανακύκλωσης των απορριμμάτων, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν και αυτά να συμμετέχουν στην συνολικ προσπάθεια που  γίνεται για να σώσουμε το κοινό μας σπίτι, τη Γη.

Για μαθητές Δ΄, Ε΄, Στ΄ δημοτικού.

Τετάρτη 22/5 στις 6.00μ.μ.
Αφήγηση του παραμυθιού “Το πιο όμορφο κυκνάκι” του Ευγένιου Τριβιζά. Ακολουθεί δραματοποίηση του παραμυθιού.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Κωστελίδου Βασιλική.

Τετάρτη 22/5 στις 7.00μ.μ.
“ Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά” με τις φοιτήτριες του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Στέλλα Μηνά και Στέλλα Λαουμτζή.
Η δράση αφορά την ελεύθερη διασκευή του έργου “Οδύσσεια” του Ομήρου και στοχεύει στο να μάθουν τα παιδιά να αναζητούν τον εαυτό τους, μέσα από το ταξίδι των εμπειριών.

Για παιδιά Β’ – Δ΄ δημοτικού.

Μέχρι 15 παιδιά με  προεγγραφή.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών. Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώσουν σε περίπτωσημακύρωσης.
Έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στις δραστηριότητες  τη Δευτέρα 6 Μαΐου στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας. (Αρχαιοτήτων 13, 2313318238)

Τετάρτη 29/5 στις 6.00μ.μ.
Αφήγηση του παραμυθιού “Ο αχινός και η σαρδέλα.”.
Η δράση έχει στόχο να αποχαιρετήσουν τα παιδιά την Άνοιξη και να καλωσορίσουν το Καλοκαίρι που έρχεται φτιάχνοντας ένα καλοκαιρινό στεφάνι.

Προαπαιτούμενα υλικά : ένα μεγάλο γαλάζιο χαρτόνι, ψαλίδι, κόλλα UHU, μαρκαδόροι.

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ