27.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΠρόγραμμα εκδηλώσεων παιδικής βιβλιοθήκης Δελφών - Μάιος 2019

Πρόγραμμα εκδηλώσεων παιδικής βιβλιοθήκης Δελφών – Μάιος 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΙΟΣ 2019
ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΕΛΦΩΝ

Τετάρτη 8/5/2019, ώρα 6.30 το απόγευμα
Η ώρα του παραμυθιού
«Το πιο όμορφο δώρο του κόσμου» / Pascal Teulade
Είναι η γιορτή της μητέρας και ο Γιαννάκης θέλει να κάνει ένα δώρο στη μαμά του. Σκέφτεται, σκέφτεται αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις το πιο όμορφο δώρο του κόσμου για να το προσφέρεις στη μαμά σου! Ελάτε να φτιάξουμε τρισδιάστατες καρτούλες για τις ποιο γλυκές μανούλες!
Υλικά που θα χρειαστούμε: Χαρτόνι σε χρώμα που σας αρέσει, κόλλα και ψαλίδι.
Με τη βιβλιοθηκονόμο  Ευγενία Χαρισίου
Για παιδιά 4-8 ετών . Με προεγγραφή.

Πέμπτη 9/5/2019, ώρα 10.00 – 12.00 το πρωί
«Παίζουμε με τα βιβλία, γνωρίζουμε τη βιβλιοθήκη» 
Δίωρη  δράση φιλαναγνωσίας που θα πραγματοποιηθεί στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα απευθύνεται σε τάξεις Δημοτικών Σχολείων (Γ – ΣΤ ).
Η δράση θα πραγματοποιηθεί από φοιτητές και φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ  με τον σχεδιασμό και την εποπτεία της καθηγήτριας Βενετίας Αποστολίδου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Διδακτική της λογοτεχνίας».
Ο σκοπός της δράσης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές διάφορα είδη βιβλίων, να διαβάσουν αποσπάσματα, να κάνουν παιγνιώδης δραστηριότητες πάνω σε αυτά και να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας μιας βιβλιοθήκης με απώτερο σκοπό να εγγραφούν ως χρήστες της.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής.

Παρασκευή 10/5/2019, ώρα 10-11 και 11-12 το πρωί
«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου» 
Στα πλαίσια της γιορτής που τιμούμε τις μανούλες όλου του κόσμου γνωρίζουμε τη συγγραφέα Γλυκερία Γκρέκου και το βιβλίο της:
«Ο μυστικός καθρέφτης» Η Φωτεινή είναι ένα κορίτσι που της αρέσει να καθρεφτίζεται. Και από μικρή χαίρεται να παίζει με τη μαμά της μπροστά στον καθρέφτη. Νιώθει χαρούμενη και δυνατή! Καθώς μεγαλώνει, διαπιστώνει πως και η ματιά της μαμάς της είναι ένας αγαπημένος καθρέφτης. Κάποια μέρα, η καθημερινότητα αλλάζει, ο καθρέφτης τη στεναχωρεί, η αγαπημένη ματιά δεν είναι πια φωτεινή. Και η Φωτεινούλα νιώθει σκοτεινούλα. Θα μπορέσει, άραγε, ο καθρέφτης να ξαναγίνει φωτεινός, κρυστάλλινος και πολύτιμος, και η Φωτεινή να ξαναβρεί το χαμόγελό της;  Μια ιστορία για παιδιά και μαμάδες, μια ιστορία για την αυτοεκτίμηση και για τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ματιά της μητέρας, όταν αντανακλά θετική εικόνα για το παιδί της.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής.

Τετάρτη 15/5/2019, ώρα 6.30 το απόγευμα
Η ώρα του παραμυθιού
«Ένα λαίμαργο ουράνιο τόξο» / Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη
Ένα τόσο δα ουράνιο τόξο δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο τροπικό δάσος. Καταβροχθίζει τα χρώματα δέντρων, ζώων, πουλιών. Παχύ παχύ ανεβαίνει στον ουρανό και όλα πίσω του τα αφήνει γκρίζα. Το λαίμαργο ουράνιο τόξο θα μάθει να μοιράζεται; Και πως το δάσος θα πάρει πίσω τα υπέροχα χρώματά του; Ελάτε να φτιάξουμε ένα υπέροχο ουράνιο τόξο!
Υλικά που θα χρειαστούμε: Άσπρο χαρτόνι, κόλλα και ψαλίδι.
Με τη βιβλιοθηκονόμο  Ευγενία Χαρισίου
Για παιδιά 4-8 ετών . Με προεγγραφή.

Τετάρτη 22/5/2019, ώρα 6.30 το απόγευμα
Η ώρα του παραμυθιού
«Ο Μεγαλειότατος» / Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη
Η ζέβρα ενθουσιάστηκε όταν έλαβε πρόσκληση σε πάρτι από τον Μεγαλειότατο – το λιοντάρι. Αυτή θα ήταν, έγραφε, το τιμώμενο πρόσωπο! Ο ελέφαντας όμως, πραγματικός φίλος της ζέβρας, υποπτεύεται παγίδα πίσω από τα παχιά λόγια του βασιλιά της ζούγκλας, γιατί ξέρει πως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Φτιάχνουμε ζέβρες με χάρτινα πιάτα!
Υλικά που θα χρειαστούμε: Άσπρο χάρτινο πιάτο, άσπρο και μαύρο χαρτόνι, ματάκια χειροτεχνίας, κόλλα και ψαλίδι.
Με τη βιβλιοθηκονόμο  Ευγενία Χαρισίου
Για παιδιά 4-8 ετών . Με προεγγραφή.

Τετάρτη 29/5/2019, ώρα 6.30 το απόγευμα
Η ώρα του παραμυθιού
«Δράκος Καλοκάρδιος» / Ιωάννα Κυρίτση – Τζιώτη
Μια αληθινά παραμυθένια, διασκεδαστική, έξυπνη περιπέτεια! Ο διαφορετικός της ήρωας βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν το φόβο τους για τους δράκους. Να αναγνωρίσουν την αξία της καλοσύνης, της φιλίας, της συνεργασίας και να ανακαλύψουν την δύναμη της τέχνης που κάνει ακόμα και τους πιο σκληρούς, τρομερούς δράκους να ημερεύουν και να βλέπουν τον κόσμο με αλλιώτικη, πολύχρωμη ματιά. Ελάτε να φτιάξουμε ένα δράκο που πετάει!
Υλικά που θα χρειαστούμε: Κόκκινο χαρτόνι, κόλλα και ψαλίδι.
Με τη βιβλιοθηκονόμο  Ευγενία Χαρισίου
Για παιδιά 4-8 ετών . Με προεγγραφή.

«Εργαστήρια Μουσικής προπαιδείας»
Κάθε Τρίτη 5:30μ.μ. – 6:15μ.μ. (το πρώτο τμήμα) και 6:15μ.μ. – 7:00μ.μ.(το δεύτερο τμήμα)
Γνωριμία με τα κρουστά όργανα, το αρμόνιο, με το ρυθμό και τους μουσικούς ήχους καθώς επίσης και εκμάθηση τραγουδιών. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 – 8 χρονών.
Υπεύθυνες των εργαστηρίων είναι οι καθηγήτριες μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Δεμερτζή Φύλλις και Στεφανίδου Θάλεια.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων για να γνωρίσουν τα παιδιά τη βιβλιοθήκη και να εξοικειωθούν με την ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή. Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών
Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. 2310 324090
Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα έως Tετάρτη : 2 μ.μ. – 8:30 μ.μ.
Πέμπτη – Παρασκευή : 8.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.
p.vivlio.delfon@thessaloniki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ