25.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΠρόγραμμα Απριλίου 2019 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης

Πρόγραμμα Απριλίου 2019 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης

Τρίτη 2 Απριλίου, 6:30 το απόγευμα.
«Τα κόκκινα ξυλοπόδαρα» του Eric Puybaret.


Στη Νεραλία, μια πόλη ονειρική, χτισμένη πάνω στο νερό, μικροί και μεγάλοι περπατούν με ξυλοπόδαρα. Τα πιο ψηλά και πιο ξεχωριστά απ’ όλους τα ‘χει ο Λεοπόλδος, που κάνει τις βόλτες του στον ουρανό, μακριά από τους άλλους, ανάμεσα στα σύννεφα, παρέα με τα πουλιά. Μα φτάνει η Μεγάλη Γιορτή του Χειμώνα με τις ετοιμασίες της, και μια μικρή ατυχία φέρνει τα πάνω κάτω…Μετά τον “Φεγγαροσκεπαστή”, ο Eric Puybaret επιστρέφει για να μας ταξιδέψει σε έναν ονειρικό κόσμο, και να μας θυμίσει πως η πιο ξεχωριστή θέση είναι αυτή που κερδίζουμε στις καρδιές των άλλων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).
Αφήγηση παραμυθού, θα ακολουθήσει κατασκευή.
Με τους εθελοντές Πρόδρομο Γιαγκόπουλο και την Ιφιγένεια Πάστρα.
Για παιδιά από 3 ετών.
Με προεγγραφή.

Τρίτη 9 Απριλίου, 6:30 το απόγευμα.
«Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα», της Χρυσάνθης Καραΐσκου.


Μια χιουμοριστική ιστορία με ένα αυγό που είχε την ατυχία να γεννηθεί λίγες μέρες πριν από το Πάσχα Ξεσήκωσε τον κόσμο απ’ τις φωνές του και θα έκανε τα πάντα προκειμένου ν’ αποφύγει αυτό που απεχθανόταν… το κόκκινο χρώμα! Ναι, καλά διαβάσατε, δεν ήθελε με τίποτα να το βάψουν κόκκινο! Προτιμούσε να το κάνουν ομελέτα ή αυγολέμονο, αρκεί να μην το βάψουν κόκκινο. Τι λέτε να έγινε;
Αφήγηση παραμυθού, θα ακολουθήσει κατασκευή.
Με τους εθελοντές Πρόδρομο Γιαγκόπουλο και την Ιφιγένεια Πάστρα.
Για παιδιά από 3 ετών.
Με προεγγραφή.

Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων

Τρίτη 2 Απριλίου, ώρα 10.00 – 11.00 το πρωί
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ξεναγήσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά, την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 το πρωί θα επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη οι μαθητές του 61ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης.
Στόχος αυτών των οργανωμένων προγραμμάτων είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας και η καλλιέργεια της ανάγνωσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες, να μάθουν τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους.
Οι ξεναγήσεις συνοδεύονται με αφηγήσεις ή προβολή παραμυθιών και δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη.

Τετάρτη 3 Απριλίου, ώρα 10:00 – 11:00 και 11:00-12:00 το πρωί
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ξεναγήσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 το πρωί θα επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη οι μαθητές της E1 και Ε2 τάξης του 45ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Στόχος αυτών των οργανωμένων προγραμμάτων είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας και η καλλιέργεια της ανάγνωσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες, να μάθουν τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους.
Οι ξεναγήσεις συνοδεύονται με αφηγήσεις ή προβολή παραμυθιών και δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη.

Τρίτη 9 Απριλίου, ώρα 10.00 – 11.00 το πρωί
Πασχαλινές κατασκευές στο χώρο της Βιβλιοθήκης για τους μαθητές του 61ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης.

Μαθαίνω γαλλικά με παιχνίδι και χαρά
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (A.P.L.F.-D.U.) ξεκινά ένα τμήμα γαλλικών που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών και πάνω. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα 6:00-7:00 το απόγευμα.
Η συμμετοχή είναι με προεγγραφή.

Παιδική λέσχη ανάγνωσης
Συναισθήματα, ζωή, φως, ελπίδα, ταξίδι, όνειρο, άποψη, κρίση και γνώση, αποκτάς και κατακτάς με το βιβλίο. Η βιβλιοθήκη, ξεκινά για πρώτη φορά τη λειτουργία της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης με τη δημιουργία ομάδας για παιδιά ηλικίας 7 ετών.
Στη Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής Λογοτεχνίας, οι μικροί συμμετέχοντες με αφορμή τα βιβλία μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν, χωρίς να εκτεθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες και γνωρίζουν νέα βιβλία. Επιπλέον, στη Λέσχη Ανάγνωσης αναπτύσσουν γλωσσικές δεξιότητς με έναν διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο, έρχονται σε επαφή με διαφορετικές ιδέες, μαθαίνουν να ακούνε τις απόψεις των συνομιλητών τους και να συμμετέχουν σε μια κοινή συζήτηση.
Η δομή μιας συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα (κάθε Δευτέρα στις 5 το απόγευμα) και θα διαρκεί περίπου μία ώρα, είναι η ακόλουθη (με ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις ανάλογα με το βιβλίο, τις ανάγκες και τις επιθυμίες των παιδιών):
• Καλωσόρισμα
• Συζήτηση μέσα από τις ερωτήσεις που θέτει η συντονίστρια ή τα ίδια τα παιδιά.
• Δραστηριότητες με βάση το βιβλίο(δημιουργική γραφή κ.α.)
• Αξιολόγηση βιβλίου
• Επιλογή επόμενου βιβλίου
Συντονίστρια η εθελόντρια βιβλιοθηκονόμος Τζένη Ζάικου.
Η συμμετοχή είναι με προεγγραφή.(μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 8 άτομα).

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώσουν σε περίτπωση ακύρωσης.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης είναι μέλος του δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης
Κρίσπου 7
Τηλ. 2310 200537
e-mail: p.vivlio.anopolis@thessaloniki.gr
https://www.facebook.com/vivlio.anopolis/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ