Πρόγραμμα “Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής” του ΤΕΒΑ/FEAD


Άποροι – Άστεγοι
Υπνωτήριο | Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής | Κέντρο Κοινότητας | Σίτηση | Πρόγραμμα ΤΕΒΑ | Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών | Παροχή Δεκατιανού


τηλ. 231331-8926

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) υποστηρίζει Εθνικά Συστήματα μέσω των οποίων διανέμονται στους απόρους τρόφιμα ή/και Βασική Υλική Συνδρομή, καθώς επίσης και δραστηριότητες σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή δωρεών τροφίμων. Στηρίζει επίσης Συνοδευτικά Μέτρα, συμπληρώνοντας την παροχή τροφίμων ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής καθώς και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων, προάγει την κοινωνική συνοχή, ενισχύει την κοινωνική ενσωμάτωση και, ως εκ τούτου, συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα την μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Το ΤΕΒΑ συμβάλλει στην επίτευξη του ειδικού στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών φτώχειας, παρέχοντας μη οικονομική βοήθεια στους απόρους με επισιτιστική ή/και βασική υλική συνδρομή, ή/και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 1064/5-6-2015 (τεύχος Β’), του  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Στην Κοινωνική Σύμπραξη μετέχουν:
1. Δήμος Θεσσαλονίκης
2. Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη
3. Δήμος Θερμαϊκού
4. ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Νέων
5. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
6. PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας)
7. Δήμος Θέρμης
8. Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
9. Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς
10. Δήμος Καλαμαριάς
11. Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Νομού Θεσσαλονίκης «Η ΤΡΙΑΙΝΑ»
12. «Παιδικά Χωριά SOS»