7.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΕνημέρωση για εγγραφή στην εκπαιδευτική πλατφόρμα μαθητείας VET2BUSINESS

Ενημέρωση για εγγραφή στην εκπαιδευτική πλατφόρμα μαθητείας VET2BUSINESS

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης διοργάνωσε, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, εκδήλωση για την παρουσίαση του  συγχρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «VET2Business», με τίτλο «VET2Business Διαδικτυακή Πλατφόρμα Μαθητείας – Αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού και προσδιορισμός των μελλοντικών τάσεων».

           Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με  μεγάλη επιτυχία και ευρύτατη συμμετοχή ενδιαφερομένων από την τοπική κοινωνία, μεταξύ των οποίων σπουδαστές σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, φορείς της τοπικής τουριστικής αγοράς, εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και άλλων οργανισμών. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο και να κάνουν απευθείας εγγραφή στην Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Μαθητείας, όπως επίσης να παρακολουθήσουν και να τοποθετηθούν στην ανοιχτή συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, με ομιλητές καθηγητές Τουριστικών Σπουδών, μέλη Επαγγελματικών Επιμελητηρίων και εκπροσώπους του Δήμου. Πλάνα από την εκδήλωση προβλήθηκαν, το ίδιο απόγευμα, στην εκπομπή «Δημότης Online» της Δημοτικής Τηλεόρασης TV100.

           Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα VET2Business, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει ως στόχο την εδραίωση ισχυρής διαπεριφερειακής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για την αντιμετώπιση των διαπιστωμένων ελλείψεων των φοιτητών και των εργαζομένων στον Τουριστικό Τομέα σε ψηφιακές και διαπολιτισμικές δεξιότητες. Υπό την καθοδήγηση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, επικεφαλής εταίρου του έργου, το VET2B φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει αυτή την αναντιστοιχία που παρατηρείται μεταξύ των δεξιοτήτων που κατέχουν οι μαθητευόμενοι ή/και εργαζόμενοι στον κλάδο και των πραγματικών απαιτήσεων της αγοράς εργασίας, μέσα από το σχεδιασμό δύο καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, με έμφαση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το  πρόγραμμα απευθύνεται στους σπουδαστές του τουριστικού κλάδου, υφιστάμενους επαγγελματίες που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα, σε εργοδότες – επιχειρηματίες του χώρου καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο συναφούς αντικειμένου.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα μαθητείας περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά προγράμματα σπουδών, για τις Ψηφιακές και Διαπολιτισμικές Δεξιότητες, που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν είτε ανεξάρτητα, είτε συνολικά.

  • Το πρόγραμμα σπουδών «Ψηφιακές Δεξιότητες στον τομέα του Τουρισμού» εισάγει τους μαθητευόμενους στις έννοιες του Ψηφιακού Μάρκετινγκ, της Κυβερνοασφάλειας και της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη Βιομηχανία Φιλοξενίας και Εστίασης. Μέσα από παραδείγματα και μελέτες περιπτώσεων (case studies), διαμορφώνει το πλαίσιο για την επιτυχημένη χάραξη στρατηγικών μάρκετινγκ και διαφήμισης με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Το πρόγραμμα σπουδών «Διαπολιτισμικές Δεξιότητες στον τομέα του Τουρισμού» εξετάζει τις πολιτισμικές διαφορές και τον ρόλο που διαδραματίζουν στην επικοινωνία μεταξύ ατόμων από διαφορετικές κουλτούρες, την αυτό-αντίληψη, τη γλώσσα του σώματος, τον προσβάσιμο τουρισμό αλλά και την παροχή ανατροφοδότησης σε ξένους συνεργάτες και τη διοίκηση πολυπολιτισμικών ομάδων.
  • Με την επιτυχή ολοκλήρωση, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Παράλληλα, το VET2Business εγκαινιάζει μια δεύτερη ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακολούθησης και αξιολόγησης της προόδου των μαθητευόμενων και διασύνδεσής τους με επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τους στόχους, τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου και να κάνετε εγγραφή στην Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Μαθητείας VET2Business, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου http://vet2business.eu/el/ ή να επικοινωνήσετε με τις εκπροσώπους του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-15:00, στα παρακάτω στοιχεία:

Φωτογραφίες της εκδήλωσης (17/10/2019)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ