14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΕκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείων στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου - Ιανουάριος 2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείων στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου – Ιανουάριος 2018

Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιχειρησιακού σχεδιασμού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στόχος του προγράμματος είναι  η  ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας και η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής τους νοοτροπίας.

Το πρόγραμμα επιμελούνται & παρουσιάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί Γκουτίδου Κωνσταντίνα & Ταχτεβρενίδου Σωτηρία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

Τρίτη 16, Τρίτη 23 &  Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, στις 10.00 το πρωί

 

Το ξεχασμένο κλειδί

 

Η συγγραφέας – εκπαιδευτικός Εύα Κασιάρου θα μας ταξιδέψει στην παλιά πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ιστορία της.
Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την παλιά Θεσσαλονίκη και να μάθουν για το ολοκαύτωμα των Εβραίων της πόλης  μέσα από μια τρυφερή ιστορία.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου και θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη και σχολεία της περιοχής.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, στις 12.30 το πρωί

 

ΣΕΙΣΜΟΣ, βασική γνώση και μέτρα προστασίας

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Σεισμολογικό Σταθμό του Α.Π.Θ.

Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού (8-12) ετών και περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές 3 ενότητες:

  • Τι είναι ο σεισμός. Γενικές πληροφορίες σχετικά με την ιστορική προέλευση της επιστήμης γύρω από το φαινόμενο του σεισμού, το εσωτερικό της Γης και τις λιθοσφαιρικές πλάκες. Τι είναι ρήγμα, τι είναι ο σεισμός και πως γεννιέται. Αναφορά στα όργανα καταγραφής των σεισμών και τα σεισμολογικά δίκτυα.
  • Μέτρα Προστασίας. Τα παιδιά ενημερώνονται για το τι πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση ενός σεισμού. Βασικές οδηγίες και συμβουλές.
  • Επιπτώσεις του σεισμού. Εντυπωσιακές εικόνες από τις επιπτώσεις ενός σεισμού.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Δομίνικος Βαμβακάρης, Γεωλόγος – Σεισμολόγος, MSc, PhD.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2017, στις 10.00 το πρωί

 

Περιβάλλον – Απορρίμματα – Ανακύκλωση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας. Περιβαλλοντολογικό Πάρκο Θέρμης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού, συζήτηση και βιωματικό εργαστήριο ανακύκλωσης χαρτιού και στόχο έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση  των μαθητών σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ανακύκλωσης, προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, στις 10.00 το πρωί

Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων

 

Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες καθημερινές ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που στόχο έχουν την προώθηση της φιλαναγνωσίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες, να μάθουν τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους.

Οι ξεναγήσεις συνοδεύονται με αφηγήσεις παραμυθιών και δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ