16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΕκδηλώσεις στη Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης τον Δεκέμβριο

Εκδηλώσεις στη Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης τον Δεκέμβριο

 

 Παρασκευή 1/12  10  το πρωί.

Καλλιτεχνική αφήγηση  ιστοριών

Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα με την καλλιτεχνική ομάδα «Το Χωνί και το Μελώνι»

Καλλιτεχνική αφήγηση δύο ιστοριών:

  1. Οι καλικάτζαροι και ο τσαγκάρης.
  2. Τα δώρα του Χριστού.

Ακολουθεί  κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας με τη μέθοδο του origami.

.

Τρίτη 5/12, 6:30 το απόγευμα. «Με ευχές φλουριά και αγάπη» της Αγγελικής Βαρελλά. Αφήγηση παραμυθιού. Ζεστές που είναι οι άγιες μέρες. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Το σπίτι γίνεται μπαξές που μοσχοβολά την αγάπη. Η κουζίνα γιορτάζει με χριστόψωμα και κουραμπιέδες. Τα μελομακάρονα στάζουν μέλι. Οι δίπλες και τα ρόδια δίνουν ευχές. Τα φλουριά παίζουν κρυφτό στις βασιλόπιτες. Το αγιασμένο νερό στέλνει φιλιά με τα φύλλα του βασιλικού, κι ένα βιβλίο στο τραπέζι, γραμμένο κι αυτό ΜΕ ΕΥΧΕΣ, ΦΛΟΥΡΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗ, περιμένει να το ανοίξεις, για να σου… ανοίξει την καρδιά του. Θα ακολουθήσουν γιορτινές δημιουργίες . Με την εθελόντρια Ευρώπη Εμμανουηλίδου.

 

Τετάρτη  6/12, 6:30 το απόγευμα.   «Χριστουγιεννιάτικες δημιουργίες» από την ομάδα του « Φτιάξτο –Φτιάξτο ..και θα το δεις»     Ελάτε να στολίσουμε τη βιβλιοθήκη για τις γιορτές, με χριστουγεννιάτικη διάθεση θα διακοσμήσουμε τη βιβλιοθήκη, το δέντρο και θα εκθέσουμε τα βιβλία.  Για όλα τα παιδιά της βιβλιοθήκης.

Με την εθελόντρια Μαργαρίτα Βανού.

 

Τρίτη 12/12  10  το πρωί.   Παρουσίαση χριστουγεννιάτικου βιβλίου  «Τα δώρα του Γέροντα».

Η συγγραφέας Πολυξένη Χουρίδου αφηγείται στο χώρο της βιβλιοθήκης μια πανέμορφη ιστορία για ένα Γέροντα με τους συντρόφους του, τέσσερα ζωάκια, που συναντάει την Άρτεμη και τον Φοίβο με τους γονείς τους. Επικοινωνεί και γιορτάζει μαζί τους τη γέννηση του Χριστού και την Πρωτοχρονιά, προσφέροντας όμορφα δώρα αγάπης! Τραγουδάμε χριστουγεννιάτικά και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια με συνοδεία κιθάρας από το μουσικό κ. Αλευρόπουλο.

 

Τετάρτη  13/12, 10 το πρωί.   «Μπίμπο, το ελεφαντάκι». Αφήγηση παραμυθιού από την εκπαιδευτικό Νανά Τσοσκούνογλου – Μισοπολινού.

 

Πέμπτη 14/12   18.30  το απόγευμα.    «… και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα»  Η Ροδάνθη Δημητρέση αφηγήτρια, εικαστικός, παιδαγωγός, η Χρυσάνθη Βουδούρη, αφηγήτρια, θεατρολόγος, παιδαγωγός και μέλη της ομάδας του Εργαστηρίου Αφήγησης της Action Art παρουσιάσουν το πρόγραμμα «…και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», με Χριστουγεννιάτικα  λαϊκά παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο. Στόχος του προγράμματος η αλληλεπίδραση και επικοινωνία, την ώρα της αφήγησης, την ώρα που το παραμύθι ζωντανεύει στο χώρο της φαντασίας, του συναισθήματος, της τρυφερότητας, εκεί όπου κτίζεται η συντροφικότητα και πλάθονται σχέσεις δημιουργικές. Για παιδιά από 5 ετών και γονείς, με προεγγραφή.

Σάββατο 16/12 11 π.μ. το πρωί. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια  με συνοδεία  μουσικών οργάνων  από τα παιδιά  που συμμετέχουν στο εργαστήρι της  μουσικής προπαιδείας. Με τη μουσικό Δέσποινα Δημηροπούλου.

Τρίτη 19/12. 6:30 το απόγευμα. «Ένα δώρο για τον καθένα» της Birdie Black. Πόσα δώρα μπορεί να φτιάξει κανείς μ’ ένα ρολό ύφασμα που είναι κόκκινο, ζεστό και τόσο, μα τόσο Χριστουγεννιάτικο; Αμέτρητα!
Μια ζεστή, τρυφερή ιστορία που μιλάει για την αξία του δώρου και τη χαρά που νιώθει ο καθένας μας όταν δίνει. Ακολουθούν χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Με την εθελόντρια Ευρώπη Εμμανουηλίδου.

Τρίτη 28/12 και  5/1  12 το μεσημέρι.   Χριστουγεννιάτικη ταινία στη βιβλιοθήκη! Παρακολουθούμε παρέα με τους μικρούς μας φίλους την αγαπημένη μας Χριστουγεννιάτικη  μεταγλωττισμένη ταινία «Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο».

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ