34.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΕκδήλωση Γιορτή Δημοκρατίας 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Εκδήλωση Γιορτή Δημοκρατίας 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Γιορτή Δημοκρατίας» τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, στις 21:00, στο Αίθριο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο.

Η επιλογή του Δημαρχείου για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης φέρει ιδιαίτερο συμβολισμό, υπογραμμίζοντας τη σχέση του χώρου με τις αξίες της δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε ομόφωνα η απονομή τιμητικής διάκρισης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στο σωματείο «Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974», στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Φίλοι του Χώρου Μνήμης της Αντιδικτατορικής Αντίστασης 1967-1974 στη Θεσσαλονίκη» και στο πλήρωμα του Α/Τ «Βέλος» για τους αγώνες και την αντίσταση των μελών τους στο δικτατορικό καθεστώς συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Μετά τις απονομές θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, Γιάννη Μαρκόπουλου και άλλων σημαντικών δημιουργών. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Παναγιώτης Καραδημήτρης, Κώστας Πρατσινάκης, Κώστας Φαλκώνης, Δήμητρα Αντωνακούδη, Νίκη Ντουσιοπούλου, συνοδεία λαϊκής ορχήστρας.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ