31 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΔιεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού «Μουσικές ιστορίες στο πάρκο, στο θέατρο, στις...

Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού «Μουσικές ιστορίες στο πάρκο, στο θέατρο, στις πλατείες … στην πόλη» 19 – 21 Ιουνίου Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2022

Μια μεγάλη γιορτή για τη μουσική, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού, ετοιμάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2022.

  • Η πιο μελωδική ημέρα του χρόνου για ολόκληρη την Ευρώπη ξεκινά με «Πλανόδιους καλλιτέχνες… στο πάρκο!». Το Thessaloniki Buskers Festival Park Edition, το νέο σημείο συνάντησης για πλανόδιους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έρχεται από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, στον Κήπο των Εποχών (ώρα έναρξης 19.30).  

Στο πρότυπο μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων, όπως της Βαρκελώνης, του Εδιμβούργου και της Νέας Υόρκης, street artists από την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχονται στη νέα παραλία, για να παρασύρουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης σε μια μοναδική πολυσυλλεκτική εμπειρία, η οποία θα κορυφωθεί στις 21 Ιουνίου, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Μουσική, θέατρο, χορός αλλά και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο,  μαριονέτες, θέατρο σκιών, παντομίμα, stand up comedy, σύγχρονο τσίρκο, ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις και επιδείξεις δεξιοτεχνίας θα αποτελέσουν το μέσο αφήγησης των πιο όμορφων καλοκαιρινών ιστοριών. Η παραλία της Θεσσαλονίκης γίνεται πόλος έλξης καλλιτεχνών του δρόμου, οι οποίοι μοιράζονται την αγάπη τους για τις τέχνες. 

Μια από τις παραστάσεις που ξεχωρίζουν είναι η παράσταση Green Transformations από την καλλιτεχνική ομάδα KiRKO ,που δομείται από ένα κράμα εναέριας έκφρασης, χορού, τέχνης του τσίρκου και μουσικής. Η ομάδα της KiRKO, στο πλαίσιο του προγράμματος #ClimateofChange, παρασύρει το κοινό σε ένα ταξίδι στις τέσσερις εποχές, όπως θα έπρεπε να είναι αλλά και όπως τις βιώνουμε στις μέρες μας. Δύο εναέριοι ακροβάτες κι ένας ισορροπιστής σχοινοβάτης αφηγούνται μια σαγηνευτική ιστορία και μας καλούν να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που αλλάζει γύρω μας και πώς εμείς ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την αλλαγή. 

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή! Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα και θα περιλαμβάνει τις πιο όμορφες ιστορίες για μικρούς και μεγάλους λάτρεις των παραστατικών τεχνών στον δρόμο.

  • Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κλεάνθη Ζαρίμπα θα γεμίσει μελωδίες τους δρόμους της πόλης και θα προσφέρει στους περαστικούς ένα ευχάριστο πρόγραμμα με αγαπημένα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Την Τρίτη 21 Ιουνίου ξεκινώντας από την Ξηροκρήνη (ώρα 19.30, Πλ. Γαλοπούλου), θα βρεθεί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας (ώρα 20.30) και θα καταλήξει στην Πλ. Αριστοτέλους (ώρα 21.15).

  • Η ορχήστρα κρουστών «Κρουστόφωνο», που παντρεύει τους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου, θα βρεθεί την Τρίτη 21/6 και ώρα 20.00 στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού στην Τούμπα και θα παίξει δυνατά, γιορτινά, χαρούμενα, προσκαλώντας τους θεατές να ακολουθήσουν τον δικό τους μοναδικό ρυθμό.
  • Στο Θέατρο Κήπου οι Πυξ Λαξ περιμένουν το κοινό τους για μια ξεχωριστή συναυλία (Τρίτη 21/6 ώρα 21.00). Δεν έπαψαν ποτέ να μας κρατούν συντροφιά σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Για εμάς θα βρεθούν στη σκηνή του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού. (Δημοτικό Θέατρο Κήπου, τιμή εισιτηρίου 13€, Προπώληση viva.gr, Καταστήματα Wind, Πολυχώρος WE, Ηλιοτρόπιο Cafe, Street Mode Live Sessions 2022)

«Μουσικές ιστορίες στο πάρκο, στο θέατρο, στις πλατείες …στην πόλη»

21 Ιουνίου / Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2022

  • 19 – 21 Ιουνίου / ώρα 19.30 / «Πλανόδιους καλλιτέχνες… στο πάρκο!», Thessaloniki Buskers Festival Park Edition, Κήπος των Εποχών, Νέα Παραλία
  • 21 Ιουνίου / ώρα 19.30 / Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Πλ. Γαλοπούλου, Ξηροκρήνη
  • 21 Ιουνίου / ώρα 20.00 / Κρουστόφωνο, Πλ. Μικρασιατικού & Θρακικού Ελληνισμού, Τούμπα
  • 21 Ιουνίου / ώρα 20.30 / Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας
  • 21 Ιουνίου / ώρα 21.15 / Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Πλ. Αριστοτέλους
  • 21 Ιουνίου / ώρα 21.30 / ΠΥΞ ΛΑΞ, Δημοτικό Θέατρο Κήπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ