24.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΑπρίλιος στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Απρίλιος στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Η ΦΩΤΟΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ 2-4-2019

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει σειρά σεμιναρίων ψυχολογίας, κάθε Τρίτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27. Τα σεμινάρια παρουσιάζει η Βασιλική Γιαννακοπούλου, πτυχιούχος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σ’ αυτήν τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30, το θέμα θα είναι: «Η φωτοανάγνωση και ο καθρέφτης». Στόχος του σεμιναρίου είναι να γίνουν ακόμα περισσότερες ασκήσεις με τον καθρέφτη, όπως για παράδειγμα «εμείς εναντίον εκείνων», «διεύρυνε τις γνώσεις σου», «αγαπώ τον εαυτό μου» κλπ. Οι συμμετέχοντες ήδη έχουν εξασκηθεί αρκετά, πιθανόν να έχουν απορίες, να δυσκολεύονται κλπ. Επομένως χρήσιμο είναι σε τέτοιες ασκήσεις να δοθεί χώρος και χρόνος σε όσους τις κάνουν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να μοιραστούν τα θέματα τους. Εφόσον ο χρόνος επαρκεί θα γίνει πάλι συζήτηση για τη θετική σκέψη. Θα δοθούν προτάσεις για συγκεκριμένες ταινίες και βιβλία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Δεν χρειάζεται προεγγραφή.
Πληροφορίες Κωνσταντίνος Βόγδανος 231331 8593

ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ 8-4-2019

Ημερίδα με θέμα:“Αρχεία και βιβλιοθήκες στην ψηφιακή εποχή”  θα πραγματοποιηθεί με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27, την Δευτέρα  8 Απριλίου 2019, και ώρα 10.00 π.μ.

Σκοπός της ημερίδας είναι

  • να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των αρχείων και των βιβλιοθηκών προς τους πελάτες τους,
  • να φέρει προς συζήτηση τα θέματα νομιμότητας και ηθικής που προκύπτουν από το νόμο για τη χρήση προσωπικών δεδομένων,
  • να παρουσιάσει τις Online υπηρεσίες μιας βιβλιοθήκης,
  • να φέρει κοντά τους τα δημόσια και ιδιωτικά αρχεία και βιβλιοθήκες με εταιρείες και φορείς πληροφορικής και διαχείρισης των πληροφοριών,
  • να παρουσιάσει το έργο της ψηφιοποίησης των εφημερίδων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Μπορείτε να στέλνετε τις συμμετοχές σας στο vvlasidis@hotmail.com υπόψη κυρίου Βλασίδη, διευκρινίζοντας αν θέλετε να συμμετέχετε ως ομιλητής ή απλώς ως ακροατής.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6973357925

Η ΦΩΤΟΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει σειρά σεμιναρίων ψυχολογίας, κάθε Τρίτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27. Τα σεμινάρια παρουσιάζει η Βασιλική Γιαννακοπούλου, πτυχιούχος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σ’ αυτήν τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30, το θέμα θα είναι: «Η φωτοανάγνωση και η αντιμετώπιση του άγχους». Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να διερευνήσουν τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητας τους, να αντιληφθούν ότι ένα αρνητικό χαρακτηριστικό μπορεί να γίνει θετικό, να συνειδητοποιήσουν ποια χαρακτηριστικά τους χρειάζονται βελτίωση. Για αυτό το λόγο συμπληρώνουν συγκεκριμένα τεστ προσωπικότητας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Δεν χρειάζεται προεγγραφή.
Πληροφορίες Κωνσταντίνος Βόγδανος 231331 8593

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 10-4-2019

Γνωρίζουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την υγιεινή διατροφή. Όταν όμως, έρχεται η ώρα να εφαρμόσουμε όσα γνωρίζουμε, δυσκολευόμαστε. Ποιοι είναι οι λόγοι που τρώμε παραπάνω απ’ όσο χρειαζόμαστε, λοιπόν; Ποια είναι τα είδη της πείνας; Τι συμβαίνει και δεν μπορούμε να χορτάσουμε; Τρώμε άραγε συνειδητά; Υπάρχει τρόπος να κάνουμε την υγιεινή διατροφή πράξη; Όλες αυτές τις απορίες μας, θα λύσει ο διατροφολόγος Αριστείδης Πατρινός, στη διάλεξή του με θέμα “Οι λόγοι που τρώμε παραπάνω”, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δεν χρειάζεται προεγγραφή.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 231331 8593

Λίγα λόγια για τον Αριστείδη Πατρινό

Σπούδασε στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης στην πόλη της Σητείας. Η ερευνητική του μελέτη είχε θέμα “Ανάλυση μετάλλων και ιχνοστοιχείων στο τρίχωμα της κεφαλής των φοιτητών”, όπου με μια καινοτόμο μέθοδο ανίχνευσε τα απαραίτητα στοίχεία και τα βαρέα μέταλλα που συγκεντρώνονται στα μαλλιά των φοιτητών και τα συσχέτισε με τον τρόπο ζωής τους. Η έρευνά του αναδεικνύει την σημασία της εξατομίκευσης της διατροφής, όπου ο κάθε άνθρωπος μπορεί να θρέφεται, πλέον, με βάση τις ελλείψεις του και δίνει νέες προοπτικές στην έρευνα. Για την πρακτική του επέστρεψε στη γενέτειρα του τη Θεσσαλονίκη και την ολοκλήρωσε στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ. Εκεί είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε περιστατικά Διατροφικών Διαταραχών και να αναλάβει αρμοδιότητες της καθημερινής κλινικής πράξης. Ενημερώνεται διαρκώς και παρακολουθεί ημερίδες, πανελλήνια και πανευρωπαικά συνέδρια. Μετεκπαιδεύτηκε στην “Τροποποίηση της Συμπεριφοράς”, καθώς θεωρεί πως η ψυχική κατάσταση του ατόμου και το περιβάλλον του καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά και τις σκέψεις του, γύρω από το φαγητό. Ακόμα, ολοκλήρωσε το σεμινάριο “Ειδικός Αθλητικής Διατροφής”, το οποίο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της “Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής” των Η.Π.Α. Παρέχει τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Altzheimer και στο Uchu wellness center. Εργάζεται στο διαιτολογικό του γραφείο Nutrimed Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, στην οδό Μητροπόλεως 69. Αναλαμβάνει τη διατροφική αντιμετώπιση ατόμων με παθολογικές καταστάσεις, καθώς και ατόμων που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και το βάρος τους, σε όποιο στάδιο της ζωής κι αν βρίσκονται (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, έγκυες, θηλάζουσες, υπερήλικες). Αναλαμβάνει ακόμα αθλητές και αθλούμενους οι οποίοι επιθυμούν μέσω της διατροφής να βελτιστοποιήσουν την αθλητική τους απόδοση.

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ