16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσεις«Ήχοι στ΄ αυτιά μας»- εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα για την ηχορύπανση & την...

«Ήχοι στ΄ αυτιά μας»- εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα για την ηχορύπανση & την ηχοπροστασία

Με τη συμμετοχή 100 μαθητών του 29ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το πιλοτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ήχοι στ’ αυτιά μας». Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων) και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών σε θέματα ηχορύπανσης και ηχοπροστασίας. Για την υλοποίησή του επιλέχθηκαν τρία σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, το 29ο, το 28ο και το 50ο , τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της πόλης, ενώ τα δύο από αυτά εντάσσονται παράλληλα και στο πρόγραμμα του σχολικού δακτυλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συνολικά υπολογίζεται ότι περίπου 250 μαθητές θα συμμετέχουν σε αυτό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης για το θέμα, χαρτογράφηση κάθε σχολείου ως προς το θόρυβο από τους ίδιους τους μαθητές, αλλά και παραγωγή υλικού ευαισθητοποίησης για μαθητές και πολίτες.

Το «Ήχοι στ’ αυτιά μας» αποτελεί την έναρξη των δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου 2018, ημέρα ολοκλήρωσης του προγράμματος και παρουσίασής του στο κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ