22.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΧρηματοδοτούμεναΔελτία τύπου Χρηματοδοτούμενων προγραμμάτωνΈρευνα για την αντίληψη των κατοίκων της Θεσσαλονίκης αναφορικά με καινοτόμα και...

Έρευνα για την αντίληψη των κατοίκων της Θεσσαλονίκης αναφορικά με καινοτόμα και φιλικά προς το περιβάλλον μέτρα αστικών εμπορευματικών μεταφορών

                         

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «DISCO – Data-driven, Integrated, Syncromodal, Collaborative and Optimized urban freight meta-system for new generation of urban logistics and planning with data sharing at European Living Labs» (https://discoprojecteu.com/), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Ορίζοντας Ευρώπη” (Horizon Europe) (Grant Agreement No 101103954).

Αντικείμενο του έργου DISCO αποτελεί η επιτάχυνση της μετάβασης των Ευρωπαϊκών πόλεων στην νέα γενιά των αστικών εμπορευματικών μεταφορών ως υπηρεσία (Urban Logistics as a Service – ULaaS), προκειμένου να συνδράμει στον στόχο της επίτευξης του οράματος για μηδενικούς ρύπους σύμφωνα με τις επιταγές της Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal) και την Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030» (100 Climate-Neutral and Smart Cities) στις οποίες ανήκει και η Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, το έργο θα αναπτύξει και θα εφαρμόσει καινοτόμες λύσεις βασιζόμενες στην τεχνολογία δεδομένων προκειμένου να αναθεωρήσει και να βελτιστοποιήσει την αξιοποίηση του διαθέσιμου αστικού χώρου καθώς και τη διαχείριση των αστικών εμπορευματικών ροών με βιώσιμο τρόπο.

Τελευταία στη Θεσσαλονίκη παρατηρείται η αδέκαστη χωροθέτηση θυρίδων (smart parcel lockers) σε διάφορους ιδιωτικούς χώρους από διαφορετικούς παρόχους υπηρεσιών courier. Στο πλαίσιο του έργου δημιουργήθηκε ερωτηματολόγιο στην πλατφόρμα EUSurvey που αφορά τη διερεύνηση της γνώμης των κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την τοποθέτηση κοινόχρηστων (χρήση από πολλαπλούς παρόχους) smart lockers σε δημόσιους χώρους.

Στόχος του παρόντος ερωτηματολογίου είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) να διερευνήσει τη γνώμη των κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την τοποθέτηση κοινόχρηστων smart lockers σε δημόσιους χώρους για τις παραλαβές και παραδόσεις δεμάτων/εμπορευμάτων, ως ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέτρο για τις αστικές εμπορευματικές μεταφορές της πόλης.

Για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Thessaloniki_Urban_Logistics_survey_citizens

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ