27.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΑνοιχτό ΠανεπιστήμιοΈναρξη εγγραφών και μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου εαρινού εξάμηνου 2019-2020.

Έναρξη εγγραφών και μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου εαρινού εξάμηνου 2019-2020.

Ξεκινούν την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου  2020, οι εγγραφές  του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης  με τίτλο σπουδών   «Γεωπολιτικές εξελίξεις – πολιτισμός – περιβάλλον στη λεκάνη της Μεσογείου».
Για πρώτη φορά  στην ιστορία του θεσμού του Ανοικτού  Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή έγκριτων και διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημόνων έρχεται να δώσει μέσα από την κατάθεση των απόψεων τους μια γενική ενημέρωση προς όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται εκ του σύνεγγυς, να γνωρίσουν για τα θέματα αυτά. 

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τη συμπλήρωση των τμημάτων (100 επιτυχόντες και 100 επιλαχόντες . Η εγγραφή όσο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, πλατεία Ιπποδρομίου.

                        Ημέρα/τόπος                               Κύκλος
 

Δευτέρα και Τετάρτη

18:00 – 20:00

Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης,

Πλατεία Ιπποδρομίου

 

 

 

Γεωπολιτικές εξελίξεις  –

πολιτισμός –  περιβάλλον

στη λεκάνη της Μεσογείου

 

 

Έναρξη του κύκλου είναι Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων έχει ως εξής:

Θεματικός κύκλος Γεωπολιτικές εξελίξεις – πολιτισμός –  περιβάλλον στη λεκάνη της Μεσογείου
α/α Ημερομηνία Ομιλητής Τίτλος Ομιλίας
 

1

 

Τετάρτη

4 Μαρτίου 2020

 

Σαρηγιαννίδης Μίλτος, Επίκουρος Kαθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου Νομικής Α.Π.Θ. Οι Ελληνοτουρκικές διαφορές υπό το πρίσμα των νεότερων εξελίξεων στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου
 

 

2

 

 

Δευτέρα

9 Μαρτίου 2020

 

Σαρηγιάννης Δημοσθένης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής και διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου για το Εκθεσίωμα και την Υγεία στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του  Α.Π.Θ.  

 

Ο περιβαλλοντικός φόρτος

στην υγεία

 

3

 

Δευτέρα

23 Μαρτίου 2020

 

Παπαμανώλης Νικόλαος,    Αρχιτέκτων Μηχανικός Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης Φαινόμενο του θερμοκηπίου και κλιματική αλλαγή: Επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον
 

4

 

Τετάρτη
8 Απριλίου 2020

 

Σέρμπος Σωτήρης,                      Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

 

 

Διεθνείς Σχέσεις – Εξωτερική Πολιτική: Η Ελλάδα η Τουρκία και η Δύση

 

 

5

 

Δευτέρα                 27 Απριλίου 2020

 

Χρήστου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας  στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

 

 

To Βυζάντιο ως παράγων διαμόρφωσης της Ευρώπης

 

 

 

6

 

 

Τετάρτη
13 Μαΐου 2020

 

 

Κοτσιόπουλος Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής  στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

 

 

 

Πολιτιστική Διπλωματία

 

7

 

Δευτέρα
25 Μαΐου 2020

 

Λίτσας Σπύρος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

 

Η ισορροπία ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο σήμερα : Από τη Θεωρία στην Εμπειρική Ανάλυση

Δικαίωμα εγγραφής έχουν ενήλικες. Μετά το τέλος του προγράμματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης, σε όσους έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Τόσο η εγγραφή όσο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Οι αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται ηλεκτρονικά από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 09:00 π.μ μέχρι τη συμπλήρωση των τμημάτων (150 επιτυχόντες και 100 επιλαχόντες).

Η αίτηση θα είναι διαθέσιμη, μετά τις 09:00 π.μ. εδώ:

Μοναδικό κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

Εθελοντική γραμματειακή υποστήριξη:

Για τις ανάγκες λειτουργίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί δημότες οι οποίοι θα ήθελαν να βοηθήσουν εθελοντικά, ως γραμματειακή υποστήριξη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του. Στο τέλος του κύκλου θα απονεμηθεί βεβαίωση εθελοντικής προσφοράς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2313318665-3 (ώρες 8:00 -13:00) ή να στείλουν email στο i.stathopoulos@thessaloniki.gr 

Τις εργασίες του Ανοιχτού Πανεπιστημίου συντονίζει Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης που τελεί υπό τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου.

Την Ομάδα Έργου του Ανοικτού Πανεπιστημίου απαρτίζουν οι: Δρ Δήμητρα Ακριτίδου Αντιδήμαρχος Παιδείας (Πρόεδρος), Σαρηγιαννίδης Μιλτιάδης, Επίκουρος καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου Νομικής Α.Π.Θ. ,  Σέρμπος Σωτήριος, Επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,  Ούστογλου Σταυρούλα, Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση & Μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις (Πανεπιστήμιο Μακεδονία) και στη Διεθνή Ασφάλεια (Πανεπιστήμιο Γλασκόβη), Χρήστου Κωσταντίνος,  Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας  στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.,  Πάππας Βασίλειος, Δικηγόρος Πρόεδρος Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Παπαμανώλης Νικόλαος, Αρχιτέκτων Μηχανικός Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Κοτσιόπουλος Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής  στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στα τηλέφωνα, 2313318663-65, κατά τις ώρες 8:00-13:00.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ