18.9 C
Thessaloniki

Χάρτες σε έντυπη μορφή (PDF)

City Map - EN
SKG-Bike-Map
Food-Stories1
gf-map
Food Stories - GR - EN
Unesco Monuments - FR - IT
Thessaloniki Museums Map - GR - EN
Thessaloniki Museums - FR - IT
monuments-GR
monuments-RU
monuments-en-short
Salonicco Cimiteri Storici e Militari - IT - FR
militaire-DE
Thessaloniki Historical and Military Cemeteries - GR - EN
Thessaloniki UNESCO Monuments - GR - EN

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα προβολής των Μνημείων της Θεσσαλονίκης και διαδρομών περιήγησης σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ενημερωθεί για μνημεία και σημεία της πόλης, να ξεναγηθεί σε αυτά, να επιλέξει από ένα πλήθος θεματικών διαδρομών, με κριτήρια τα ενδιαφέροντα του, τον διαθέσιμο χρόνο του, ακόμη και τη δυνατότητα ή το επίπεδο προσβασιμότητας, προτείνοντας την καλύτερη, κατά περίπτωση, διαδρομή.
Αποτελείται δε από τρία τμήματα, το πρώτο, δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα σύγκρισης της σημερινής εικόνας του γεωγραφικού χώρου του Δήμου με αυτή του 1940, το δεύτερο, είναι το κυρίως τμήμα της εφαρμογής που δίνει πληροφορίες (φωτογραφίες, κείμενα, πολυμέσα) για τα μνημεία. Το τρίτο και τελευταίο τμήμα, αποτελεί και την τεχνολογική καινοτομία που τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης προωθεί και αυτή έχει σχέση με την συνεργατικότητα και την αμεσότητα που θέλει να έχει με τον πολίτη και το οικοσύστημα της πόλης. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να μεταφορτώνει φωτογραφίες μνημείων που συλλέγει ο ίδιος.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει και η δυνατότητα διασύνδεσης της με άλλες εφαρμογές ιδιωτικής πρωτοβουλίας, οι οποίες μοιράζονται τον ίδιο σκοπό και στόχο, αυτόν της προβολής και ανάδειξης του ιστορικού, πολιτιστικού περιεχομένου της πόλης και των σύγχρονων τουριστικών προϊόντων που αυτή προσφέρει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί εφαρμογή μιάς ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με τίτλο “In the loop”, η οποία υλοποιείται με συγγενική και συμπληρωματική δομή.