18.9 C
Thessaloniki

Αν νομίζετε ότι όλοι στη Θεσσαλονίκη κινούνται βιαστικά όλη μέρα, απλά περιμένετε μέχρι να πέσει η νύχτα. Μοιάζει σαν ο κάθε ένας στην πόλη να καταλήγει σε αγαπημένα καφέ καθ’οδόν για το σπίτι από τη δουλειά. Κι όλα αυτά πριν η μετά από κάποια συναυλία ή παράσταση σε ένα από τα αμέτρητα μουσικά στέκια, θεατρικές αίθουσες, μπάρ και clubs.

H Θεσσαλονίκη διαθέτει εξαιρετική νυχτερινή ζωή κατά τη διάρκεια εκείνων των μηνών, που οι αγαπημένοι και πασίγνωστοι Ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται σε χειμέρια νάρκη.

Εν τω μεταξύ, η πόλη φαίνεται στολισμένη με τόσα μπαρ και κλαμπ, ικανά να διασκεδάσει διπλάσιος πληθυσμός από τον πληθυσμό της πόλης και παρόλα αυτά όλα μοιάζουν γεμάτα σε σημείο υπερβολής.

Για μερικές ζωντανές στιγμές στην πόλη, δοκιμάστε ένα από τα καφέ στην προκυμαία, στα λαδάδικα, ή στο Λιμάνι, και ακόμη πιο μέσα, ανεβαίνοντας την Αριστοτέλους, στην Άθωνος, την Ζεύξιδος και την Ικτίνου.
Η οδός Μητροπόλεως και τα στενά δρομάκια γύρω της, καθώς και η περιοχή γύρω από τον Λευκό Πύργο έχουν πολλά να προσφέρουν στους λάτρεις της νύχτας.

Άφθονο νυχτερινά στέκια που ενσαρκώνουν αυτή την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα διασκέδασης που μόνο Θεσσαλονίκη προσφέρει, καφέ, μπαρ, μουσικοί χώροι και γκαλερί, όλα σε ένα, πειραματικοί χώροι και από την ποπ στην electronica.

Και ανάμεσα σε αυτά το Φεστιβάλ των Δημητρίων. Η 26η Οκτωβρίου ημέρα του Αγίου Δημητρίου γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, ο εορτασμός διαρκεί για εβδομάδες. Το μοναδικό αυτό Φεστιβάλ, που μεγαλώνει κάθε χρόνο, περιλαμβάνει πολλές θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις κάθε φθινόπωρο.
Και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου προσελκύει χιλιάδες σινεφίλ στην πόλη κάθε Νοέμβριο, από όλον τον κόσμο.

Η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε δύο φορές την Μπιενάλε των νέων καλλιτεχνών από τις χώρες της Μεσογείου και το 2011, η WOMEX (World Music Expo) άφησε το στίγμα της.
9η στην κατάταξη κατά το National Geographic και 5η κατά το Lonely Planet, για την ιδιαίτερη νυχτερινή της διασκέδαση, η Θεσσαλονίκη δεν απαιτεί ιδιαίτερες συμβουλές και αναζητήσεις, για το πού να περάσετε την νύχτα σας.

Απλά, βγείτε έξω και θα βρείτε τον αγαπημένο σας νυχτερινό δρόμο.,

grid_fun2

Σύντομα κοντά σας. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.