14.8 C
Thessaloniki
Αρχική Θέλω να γνωρίσω την πόλη Επισκεφθείτε Μέσα μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη

Μέσα μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη

bus_icon

ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΟΦΟΡΕΙΟ

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.), ο δεύτερος μεγαλύτερος Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα, συνδέει ολόκληρη την πόλη μέσω ενός πυκνού δικτύου λεωφορειακών γραμμών. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. και από 1200 καταστήματα πώλησης ή από τα εκδοτικά μηχανήματα μέσα στα λεωφορεία. Ο Οργανισμός εφαρμόζει πρόγραμμα δωρεάν εξυπηρέτησης Α.μεΑ.

Δοκιμάστε την ‘Πολιτιστική γραμμή Νο50′ με αφετηρία από το Λευκό Πύργο. Περνά μέσα από μνημεία, σημαντικά κτίρια, παλιές γειτονιές, και ‘αφηγείται΄ τον ιστορικό πλούτο της Θεσσαλονίκης στην πορεία της μέσα στο χρόνο. Στους επιβάτες, παρέχεται οπτικοακουστικό υλικό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ο.Α.Σ.Θ. θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις μετακινήσεις σας όπως: αφίξεις λεωφορειακών γραμμών και θέση λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο, διάρκεια δρομολογίων, βέλτιστη διαδρομή κλπ.

Περισσότερα
taxi_icon

ΤΑΞΙ

Στην Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν περίπου 2.000 ταξί. Πιάτσες ταξί υπάρχουν σε πολλά σημεία της πόλης και στους μεγάλους σταθμούς εισόδου όπως το Αεροδρόμιο, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός, το ΚΤΕΛ Υπεραστικών Λεωφορείων ‘Μακεδονία’, το Λιμάνι, στους οποίους θα βρείτε ταξί όλο το 24ωρο.

Το χρώμα των ταξί της Θεσσαλονίκης είναι σκούρο μπλε με λευκό ουρανό.

bicycle_icon

ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Ανακαλύψτε τη Θεσσαλονίκη ποδηλατώντας! Η περιήγηση στην πόλη γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική μέσα από το δίκτυο ποδηλατοδρόμων με την ειδική σήμανση!

Το κοινόχρηστο σύστημα ποδηλάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με την επωνυμία IBIKE, που διαχειρίζεται η εταιρεία THESSBIKE, διαθέτει οκτώ σταθμούς και ένα στόλο 200 ποδηλάτων, ανάμεσα τους και διθέσια, τετραθέσια και ηλεκτρικά ποδήλατα αλλά και τροχοφόρα αμαξίδια για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Περισσότερα
boat_icon

ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ

Τα καραβάκια βγαίνουν στη θάλασσα από τον Ιούνιο για να σας προσφέρουν μια από πιο ‘αναζωογονητικές’ εμπειρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη! Αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει στη λιακάδα και στη θέα του υπέροχου παραλιακού μετώπου της πόλης και ολοκληρώστε τη βόλτα σας με ένα μπάνιο στις κοντινές παραλίες της Περαίας, των Νέων Επιβατών ή της Αγίας Τριάδας! Τα δρομολόγια με τις στάσεις που πραγματοποιούν σας ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη στην Καλαμαριά – την Περαία – τους Νέους Επιβάτες – την Αγία Τριάδα.

Περισσότερα