Το project «Διαχείριση Επισκεπτών» μέρος του οποίου αποτελεί ο εξοπλισμός και η λειτουργία των Info Kiosks  είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) και δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περίπτερο πλατείας Αριστοτέλους

Το γυάλινο περίπτερο της Αριστοτέλους παραχωρήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2012 και έκτοτε λειτουργεί ως περίπτερο πληροφόρησης των επισκεπτών της πόλης. Σε προνομιούχο θέση επί της πλατείας Αριστοτέλους, αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών και κέντρο ενδιαφέροντος και ενημέρωσης τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και συγγραφέων τουριστικών οδηγών που επισκέπτονται την πόλη. Μέσω του έργου «Διαχείριση επισκεπτών» το περίπτερο αυτό εξοπλίζεται με σύγχρονα διαδραστικά συστήματα που ενισχύουν την προβολή των τουριστικών και πολιτιστικών πόρων της πόλης.

Περίπτερο Βασιλικού Θεάτρου

Από τον Απρίλιο του 2018, λειτουργεί και δεύτερο σημείο τουριστικής πληροφόρησης δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο και σε άμεση γειτνίαση με τον Λευκό Πύργο. Το γυάλινο περίπτερο παραχωρήθηκε επίσης από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διαμορφώθηκε κατάλληλα και εξοπλίστηκε με καινοτόμα διαδραστικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας.

Ωράριο λειτουργίας περίπτερων πληροφόρησης επισκεπτών:
Δευτέρα έως Κυριακή  10:00 – 18:00

Στα Info Kiosks διατίθενται χάρτες και έντυπα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε διάφορες γλώσσες.  Επίσης, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής προβολής και διαχείρισης πολιτιστικών & τουριστικών πόρων, υπηρεσιών και εκδηλώσεων προβάλλονται οι τουριστικοί και πολιτιστικοί πόροι της πόλης.

Δωρητής