18.9 C
Thessaloniki
Αρχική Θέλω να γνωρίσω την πόλη Σπουδάζοντας στη Θεσσαλονίκη

Σπουδάζοντας στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά και εκπαιδευτικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους και πολλά σημαντικά Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, η πόλη προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

Η Θεσσαλονίκη, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, προσφέρει σε πολλούς φοιτητές από όλη την Ευρώπη την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να σπουδάσουν σε μία από τις πολλές συνεργαζόμενες σχολές. Το πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για όλους να συναντήσουν ανθρώπους από άλλες χώρες, να μάθουν νέες γλώσσες και να κατανοήσουν διαφορετικούς πολιτισμούς!

Από την πρώτη στιγμή γίνεται αντιληπτό, γιατί η Θεσσαλονίκη θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη για σπουδές.  Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο ζωή με πλήθος φοιτητών Ελλήνων και ξένων, με άπειρες επιλογές για διασκέδαση και ξένοιαστη φοιτητική ζωή.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και ένα σημαντικό ιστορικό και πολυπολιτισμικό κέντρο, η πόλη της Θεσσαλονίκης προσφέρει πολλές ευκαιρίες σε νέους φοιτητές.

Με καλά ανεπτυγμένο σύστημα αστικής συγκοινωνίας και αεροδρόμιο που συνδέει την πόλη με περισσότερους από 80 εσωτερικούς και διεθνείς προορισμούς, τη γειτνίαση της με τις χώρες των Βαλκανίων, την εγγύτητα της με πασίγνωστους ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους, τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και άπειρες άλλες εκπαιδευτικές επιλογές, η Θεσσαλονίκη είναι από τους δημοφιλέστερους εκπαιδευτικούς προορισμούς.

 

Study In Thessaloniki

European Erasmus Program Official Webpage

Erasmus Esn Official Webpage

Erasmus Esn Greece

Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης