Δημοτική Πινακοθήκη


Το Τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων στεγάζεται στην Casa Bianca, διατηρητέο μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας 180 & Θεμιστοκλή Σοφούλη.
Η Δημοτική Πινακοθήκη διοργανώνει και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις είτε από τις μόνιμες συλλογές της είτε σε συνεργασία με φορείς, μουσεία κλπ. στους τρεις εκθεσιακούς της χώρους, στην Casa Bianca, το Γενί Τζαμί και το Αλατζά Ιμαρέτ, κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ιστορική αξία.
Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις εκθέσεις – εκδηλώσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 427555,  2313 318538

email: pinakothiki[at]thessaloniki.gr

Ανακοινώσεις Δημοτικής Πινακοθήκης

Αναστολή λειτουργίας (Δ/νση Βιβλιοθηκών και Μουσείων)

Σας ενημερώνουμε  ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 12156/05-11-2020 Απόφαση Δημάρχου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των τμημάτων της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών & Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέχρι νεωτέρας.
περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΤΕΛΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ

[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ] ΤΕΛΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας η Θεσσαλονίκη τίθεται στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19. Κατά συνέπεια η τέλεση πολιτικών γάμων στον αύλειο χώρο της Casa Bianca πραγματοποιείται με την παρουσία έως 7 ατόμων (ζευγάρι και καλεσμένοι).
περισσότερα
Εκθεσιακοί χώροι