Δημοτική Πινακοθήκη


Το Τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων στεγάζεται στην Casa Bianca, διατηρητέο μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας 180 & Θεμιστοκλή Σοφούλη.
Η Δημοτική Πινακοθήκη διοργανώνει και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις είτε από τις μόνιμες συλλογές της είτε σε συνεργασία με φορείς, μουσεία κλπ. στους τρεις εκθεσιακούς της χώρους, στην Casa Bianca, το Γενί Τζαμί και το Αλατζά Ιμαρέτ, κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ιστορική αξία.
Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις εκθέσεις – εκδηλώσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 427555,  2313 318538

email: pinakothiki[at]thessaloniki.gr

Ανακοινώσεις Δημοτικής Πινακοθήκης

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca / Νέο ωράριο

Καλοκαίρι 2020 και το νέο ωράριο για τους εκθεσιακούς μας χώρους στην Casa Bianca είναι πια γεγονός! Σας περιμένουμε την Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 18:00 και το Σάββατο 10:00 – 16:00. Και μην ξεχνάτε ότι οι δύο νέες μας εκθέσεις από τη συλλογή έργων της Πινακοθήκης σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε! – Γυναίκες,
περισσότερα

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Ανακοίνωση

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, εναρμονιζόμενη με τις τελευταίες επιταγές για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ανακοινώνει την ακύρωση των εγκαινίων της έκθεσης Γ΄ TO PIKAP COMMUNITY – ART IN THESSALONIKI 2018-2019 στην Casa Bianca, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Μαρτίου.  
περισσότερα
Εκθεσιακοί χώροι