Δημοτική Πινακοθήκη


Το Τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων στεγάζεται στην Casa Bianca, διατηρητέο μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας 180 & Θεμιστοκλή Σοφούλη.
Η Δημοτική Πινακοθήκη διοργανώνει και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις είτε από τις μόνιμες συλλογές της είτε σε συνεργασία με φορείς, μουσεία κλπ. στους τρεις εκθεσιακούς της χώρους, στην Casa Bianca, το Γενί Τζαμί και το Αλατζά Ιμαρέτ, κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ιστορική αξία.
Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις εκθέσεις – εκδηλώσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 427555,  2313 318538

email: pinakothiki[at]thessaloniki.gr

Ανακοινώσεις Δημοτικής Πινακοθήκης

Νοέμβριος 2019 στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

Εικαστικά εργαστήρια, Tα σχέδια του Νικολάου Γύζη | Casa Bianca Φως και σκιά στο σχέδιο, γρήγορα σκίτσα, τάση εξπρεσιονιστική και διάθεση απελευθέρωσης της γραφής μας, στα εικαστικά εργαστήρια της Δημοτικής Πινακοθήκης. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις σχεδίου και τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν. για ενήλικες ημέρα Πέμπτη, ώρα 17:00 – 19:00 7 Νοεμβρίου, 28 Νοεμβρίου, 5 Δεκεμβρίου,
περισσότερα

Ανακοίνωση – Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου η Δημοτική Πινακοθήκη – Casa Bianca θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό με την έκθεση Aut viam inveniam aut faciam, δηλαδή, ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον φτιάξουμε. Αφιέρωμα στον Χάρη Σαββόπουλο. Το Γενί Τζαμί και το Αλατζά Ιμαρέτ θα είναι κλειστά.
περισσότερα
Εκθεσιακοί χώροι