Δημοτική Πινακοθήκη


Το Τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων στεγάζεται στην Casa Bianca, διατηρητέο μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας 180 & Θεμιστοκλή Σοφούλη.
Η Δημοτική Πινακοθήκη διοργανώνει και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις είτε από τις μόνιμες συλλογές της είτε σε συνεργασία με φορείς, μουσεία κλπ. στους τρεις εκθεσιακούς της χώρους, στην Casa Bianca, το Γενί Τζαμί και το Αλατζά Ιμαρέτ, κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ιστορική αξία.
Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις εκθέσεις – εκδηλώσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 427555,  2313 318538

email: pinakothiki[at]thessaloniki.gr

Ανακοινώσεις Δημοτικής Πινακοθήκης

Εορταστικό ωράριο εκθεσιακών χώρων Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης

Εορταστικό ωράριο εκθεσιακών χώρων Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου οι εκθεσιακοί χώροι της Casa Bianca και του Γενί Τζαμί θα παραμείνουν κλειστοί:25 – 28/12/2019 & 1, 6/1 Το Αλατζά Ιμαρέτ θα παραμείνει κλειστό: 25-26/12/2019 & 1,6/1/2020 Συνεχίζονται οι εκθέσεις: Casa Bianca | Έκθεση με έργα φοιτητών του 5ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του
περισσότερα

Δεκέμβριος στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

Casa Bianca | Έκθεση με έργα φοιτητών του 5ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Διάρκεια έως 14 Δεκεμβρίου 2019 Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου | 3ο εικαστικό εργαστήριο «Tα σχέδια του Νικολάου Γύζη», για ενήλικες και Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνέχεια των διαλέξεων του θεματικού κύκλου «Η
περισσότερα
Εκθεσιακοί χώροι