Δημοτική Πινακοθήκη


Το Τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων στεγάζεται στην Casa Bianca, διατηρητέο μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας 180 & Θεμιστοκλή Σοφούλη.
Η Δημοτική Πινακοθήκη διοργανώνει και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις είτε από τις μόνιμες συλλογές της είτε σε συνεργασία με φορείς, μουσεία κλπ. στους τρεις εκθεσιακούς της χώρους, στην Casa Bianca, το Γενί Τζαμί και το Αλατζά Ιμαρέτ, κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ιστορική αξία.
Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις εκθέσεις – εκδηλώσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 427555,  2313 318538

email: pinakothiki[at]thessaloniki.gr

Ανακοινώσεις Δημοτικής Πινακοθήκης

Αλατζά Ιμαρέτ – ανακοίνωση

Ο εκθεσιακός χώρος του Αλατζά Ιμαρέτ από Τρίτη 23 έως και Παρασκευή 26 Ιανουαρίου θα παραμείνει κλειστός λόγω τεχνικών εργασιών
περισσότερα

Δημοτική Πινακοθήκη – Casa Bianca, Δράση ΚΘΒΕ Β. Μαγιακόφσκι

«H ιστορία του Β. Μ. – ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα» ΔΡΑΣΗ Β. ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ «H τέχνη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη –όχι επειδή είναι τέχνη, αλλά επειδή δεν γίνεται να φτιάχνεις νόμους γι’ άγνωστα πράγματα»! B.M. Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την εμπνευσμένη από τη ζωή και την τέχνη του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι δράση του ΚΘΒΕ «H
περισσότερα
Εκθεσιακοί χώροι
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page