Δημοτική Πινακοθήκη


Το Τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων στεγάζεται στην Casa Bianca, διατηρητέο μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας 180 & Θεμιστοκλή Σοφούλη.
Η Δημοτική Πινακοθήκη διοργανώνει και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις είτε από τις μόνιμες συλλογές της είτε σε συνεργασία με φορείς, μουσεία κλπ. στους τρεις εκθεσιακούς της χώρους, στην Casa Bianca, το Γενί Τζαμί και το Αλατζά Ιμαρέτ, κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ιστορική αξία.
Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις εκθέσεις – εκδηλώσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 427555,  2313 318538

email: pinakothiki[at]thessaloniki.gr

Ανακοινώσεις Δημοτικής Πινακοθήκης

Ανακοίνωση / Θερινό ωράριο λειτουργίας εκθεσιακών χώρων Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης

Οι εκθεσιακοί χώροι της Δημοτικής Πινακοθήκης θα παραμείνουν κλειστοί από τις 14 έως τις 18 Αυγούστου. Από την Τρίτη 21 Αυγούστου οι εκθεσιακοί χώροι επανέρχονται στην κανονική τους λειτουργία.
περισσότερα

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης / Εικαστικό εργαστήριο: Τα πλακάκια της Casa Bianca

Ένα ακόμα εικαστικό εργαστήριο για ενήλικες στη Δημοτική Πινακοθήκη. Αυτή τη φορά με θέμα τα περίφημα πλακάκια της Casa Bianca. Tρεις εικαστικοί, συνεργάτες της Πινακοθήκης, η Χαρούλα Αμοιρίδου, η Κατερίνα Κουρμπέτη και ο Νίκος Καζόγλου, σας υποδέχονται στην Casa Bianca σ’ ένα εικαστικό εργαστήριο ζωγραφικού πειραματισμού με πλακίδια δαπέδου. Το δομικό υλικό αλλάζει χρήση και
περισσότερα
Εκθεσιακοί χώροι