30 C
Салоники

"ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Φέτος πάμε δυτικά – πάμε Σφαγεία"

Κυ05Μαρ(Μαρ 5)1:00 μμΚυ09Απρ(Απρ 9)1:00 μμ"ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Φέτος πάμε δυτικά – πάμε Σφαγεία"(Μάρτιος 5) 1:00 μμ - (Απρίλιος 9) 1:00 μμ(GMT+00:00) ΦορέαςΤμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η επιτυχημένη δράση «Κυριακές στο Ανετον για παιδιά» μετακομίζει πλέον στον ανακαινισμένο χώρο των πρώην Δημοτικών Σφαγείων σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πολυπολιτισμικότητα. Εκει τις Κυριακες του Μαρτιου και του Απριλιου παιδια και γονεις συμμετεχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπου στόχο έχουν την ψυχαγωγία, την έκφραση μέσω της τέχνης και τη διαπαιδαγώγηση.

Τα σφαγεία μεταμορφώνονται σε ένα Εργαστήριο Τέχνης, ένα χώρο μάθησης και δημιουργίας για παιδιά με άξονα τα εικαστικά, το θέατρο, τη μουσική, τη γλυπτική και άλλα εργαστήρια.

Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, βιωματικές δράσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να εξερευνήσουν τα όρια της δημιουργικότητας τους, να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους, να αυτοσχεδιάσουν και να ονειρευτούν με την βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών.

Όλες οι δράσεις επιμελούνται από επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στις παιδικές εκδηλώσεις, ενώ οι δημιουργίες των παιδιών παρουσιάζονται σε ξεχωριστή εκδήλωση.Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται τις Κυριακές με εξαίρεση το Σάββατο 8 Απριλίου και κατά τις ώρες 11:30 έως 14:00.

Η είσοδος – συμμετοχή είναι δωρεάν.

Όλα τα εργαστήρια θα αποτελούνται από δύο γκρουπ των 20 ατόμων:

— γκρουπ για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών- γκρουπ για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.


 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 05/03/2017

«Όταν οι λέξεις γίνονται εικόνες και οι εικόνες λέξεις»

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και σχεδιασμού κόμικς. Ένα συνδυαστικό εργαστήριο με τα παιδιά σε ρόλο συγγραφέα και σχεδιαστή κόμικς. Με οδηγό την φαντασία των παιδιών οι ήρωες θα αποκτήσουν λόγο και δράση δημιουργώντας ένα πρωτότυπο σενάριο. Στην συνέχεια τα παιδιά θα σχεδιάσουν τις δικές τους ιστορίες σε μορφή κόμικς.

Εκπαιδευτές:

Βικτώρια Φούρναρη – φιλόλογος, κάτοχος μεταπτυχιακού στη δημιουργική γραφή

Γιάννης Κατσιγιάννης – συγγραφέας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη δημιουργική γραφή

Στέλλα Παπαστεφάνου – αρχιτέκτονας σχεδιασμού κόμικς

Φώτης Παπαστεφάνου – αρχιτέκτονας σχεδιασμού κόμικς

Κυριακή 12/03/2017

«Η φάρμα των ζώων και οι περιπέτειες της δημοκρατίας»

 Εργαστήριο εικαστικών κατασκευών και θεατρικού παιχνιδιού. Με αφορμή το διάσημο σατιρικό κείμενο του Τζώρτζ ‘Οργουελ Η Φάρμα των ζώων θα κατασκευάσουμε τις μάσκες των ζώων, πλάθοντας έτσι τους χαρακτήρες – ρόλους της θεατρικής δράσης. Στην συνέχεια μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την δραματοποίηση των ρόλων τα παιδιά θα ζωντανέψουν την ιστορία δίνοντας την δική τους λύση και εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους.

Εκπαιδευτές:

Τατιάνα Τριγώνη – εικαστικός, σκηνογράφος, εκπαιδευτικός

Ελπίδα Χατζηκυριάκου – εικαστικός, εκπαιδευτικός

Αναστασία Μπάρκα – σκηνοθέτης θεατροπαιδαγωγός

Σταυρούλα Στεργίου – ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός

Κυριακή 19/03/2017

«Με χρώμα και νερό φτιάχνω την δική μου Θεσσαλονίκη»

 Εργαστήριο πηλογλυπτικής για παιδιά. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν την γλυπτική με πηλό φτιάχνοντας τα κομμάτια που θα συνθέσουν μια ολόκληρη πολιτεία. Με σπίτια, πολυκατοικίες, δέντρα, αυτοκίνητα κλπ. Από πηλό θα πλάσουμε την δικιά μας Θεσσαλονίκη.

Εκπαιδευτές:

Τατιάνα Τριγώνη – εικαστικός, σκηνογράφος, εκπαιδευτικός

Ελευθερία Καλπάκη – παιδαγωγός

Ελπίδα Χατζηκυριάκου – εικαστικός, εκπαιδευτικός

Μαρία Παπαδήμου – εικαστικός, εκπαιδευτικός

Κυριακή 26/03/2017

«Γράφω το δικό μου ποίημα και… το τραγουδώ»

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και μουσικής αγωγής. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τα παιδιά θα γράψουν τα δικά τους πρωτότυπα ποιήματα και στην συνέχεια θα τα μελοποιήσουν και θα τα τραγουδήσουν. Με την βοήθεια μικρών οργάνων και την συνοδεία των μουσικών, τα παιδιά θα δώσουν στις λέξεις ρυθμό και μελωδία.

Εκπαιδευτές:

Βικτώρια Φούρναρη – φιλόλογος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη δημιουργική γραφή

Βιβή Χατζηαλεξίου – μουσικός, εκπαιδευτικός

Γιάννης Σίμου – μουσικός, κιθαρίστας

Μαρία Οικονομίδου – μουσικός, τραγουδίστρια

Σάββατο 08/04/2017

«Η σκακιέρα που ζωντανεύει»

Εργαστήριο εικαστικών κατασκευών και θεατρικού παιχνιδιού. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν το σκάκι μέσα από μια πολύ διασκεδαστική δράση. Θα κατασκευάσουμε μάσκες που ανήκουν σε όλα τα πιόνια της σκακιέρας και το κάθε παιδί θα αντιπροσωπεύει το πιόνι του. Στην συνέχεια οι κινήσεις των παιχτών θα καθορίζουν την θεατρική δράση μέσα από θεατρικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς.

Εκπαιδευτές:

Τατιάνα Τριγώνη – εικαστικός, σκηνογράφος, εκπαιδευτικός

Σοφία Βούλγαρη – ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός

Αναστασία Μπάρκα – σκηνοθέτης θεατροπαιδαγωγός

Σταυρούλα Στεργίου – ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός

 

Κυριακή 09/04/2017

«Ένα σύγχρονο πανηγύρι»

Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοκινητικής. Ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια και μουσικές θα αναβιώνουν σε ένα σύγχρονο πανηγύρι για παιδιά. Τσουβαλομαχίες, αυγομαχίες, η μακριά γαϊδούρα, το γαϊτανάκι και πολλά άλλα παιχνίδια θα μας ταξιδέψουν στην ελληνική παράδοση και θα μας θυμίσουν το ξένοιαστο παιχνίδι μακριά από τους υπολογιστές και την σύγχρονη τεχνολογία. Με την συνοδεία μουσικής και με οδηγό το χαμόγελο των παιδιών η γιορτή αυτή θα κλείσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Εκπαιδευτές:

Βικτώρια Φούρναρη – φιλόλογος, κάτοχος μεταπτυχιακού στη δημιουργική γραφή

Σοφία Βούλγαρη – ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός

Αναστασία Μπάρκα – σκηνοθέτης θεατροπαιδαγωγός

Σταυρούλα Στεργίου – ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στους τηλ. αριθμούς 2313318213 και 2313318232.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει καμιά οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι γονείς που υποχρεωτικά θα συνοδεύουν τα παιδιά στη προέλευση τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή.

Σημειώνεται ότι όλες τις δράσεις επιμελούνται επαγγελματίες εκπαιδευτές με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση για κάθε δράση. Τη καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε η Τατιάνα Τριγώνη – Art Factory, Χώρος Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας.

  • Έντυπο εκδήλωσης εδώ:

http://issuu.com/thesscity/docs/poster1_girl_program_final

Ώρα

Μάρτιος 5 (Κυριακή) 1:00 pm - Απρίλιος 9 (Κυριακή) 1:00 pm(GMT+00:00)