Οι τρεις chef ambassadors του Thessaloniki Food Festival 2018, Δημήτρης Τασιούλας, Αντώνης Μουστάκης και Λάμπρος Ρώσσιος , θα παρουσιάσουν , για πρώτη φορά,στο κοινό της Θεσσαλονίκης ένα μενού που δημιουργήθηκε για την προβολή της σύγχρονης γαστρονομίας της πόλης , το οποίο ταξίδεψε μέσα στη χρονιά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πιάτα θα συνοδεύει το κρασί του Αστικού Αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης “Η Γοργόνα, το οποίο δεν πωλείται αλλά διατίθεται μόνο σε εκδηλώσεις του Thessaloniki Food Festival.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σύλλογο. Τιμή /άτομο 35 €. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και μόνο με κρατήσεις στα τηλέφωνα 2313318215 και 6978338511
THRIA restaurant
ΜΕΝΟΥ
Καλωσόρισμα – welcome
Τριλογία του Μεζέ-Trilogy of “meze”
Γαριδα σαγανάκι/ Μυδι αχνιστό / Ντολμάς με αυγολέμονο
Shrimp saganaki/ steamed mussel/ Dolmas(grape leaf with herbed rice) in egg and lemon foam
Ορεκτικό- Appetizer
Σουτζουκάκι Θεσσαλονίκης ταρτάρ με τηγανιτό ρύζι.
Tartar of traditional Thessaloniki meat ball (soutzoukaki) with fried rice
Κυρίως-main dish
Μοσχαρίσια ουρά με άρωμα κανέλας και γαρύφαλλου, μους καπνιστής μελιτζάνας και τσιπς μαιντανού
Ox tail flavored with cinnamon and clove, mousse of smoked eggplant and parsley chips
Γλυκό-Dessert
Κραμπλ από τσουρέκι θεσσαλονίκης semifreddo ταχινένιου χαλβα και καραμέλα κυδώνι.
Traditional sweet bread crumble, semifreddo of tahini halva and caramelized quince