29.3 C
Selânik

Το Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου από τους «Eclipses Group Theater»

Πα03Μαι(Μαι 3)9:00 μμΚυ05(Μαι 5)9:00 μμΤο Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου από τους «Eclipses Group Theater»ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ, ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 20199:00 μμ - 9:00 μμ (5)(GMT+00:00) ΦορέαςΤμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Με το Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου του Νίκου Ορτετζάτου από τους «Eclipses Group Theater» συνεχίζει και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της Ανοιχτής Σκηνής – Θεατρικές Φωνές της Πόλης που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης – Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού για όγδοη συνεχή χρονιά.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42 με Κωνσταντινουπόλεως).

Γεύση από παλιό, αρώματα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει επί σκηνής, πρόσωπα βγαλμένα από άλλη εποχή και βαλμένα στο σήμερα μας μέσα από μια ρετρό-φρέσκια ματιά. Μια ξεχωριστή θεατρική πράξη με στοιχεία παλιάς επιθεώρησης.

Πέντε άνθρωποι, πέντε προσωπικότητες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, συναντιούνται μετά από την πεισματική παρότρυνση της Μαριγώς Καστελάνου δημιουργώντας μια δύσκολη μα συνάμα υπέροχη διαδρομή ενός φιλόδοξου θιάσου. Ένα ορμητικό γαϊτανάκι στιγμών που οδηγούν στην τραγική αποκάλυψη που ποτέ δεν θέλει να παραδεχτεί και να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος του θεάτρου.

Η παράσταση μέσα από την έρευνα των ιστορικών μπουλουκιών και την αναζήτηση όλης της κουλτούρας της εποχής επιθυμεί να αναδείξει την ιστορική αξία των περιπλανώμενων μπουλουκιών στις αρχές του 20ου αιώνα,αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό της ευρύτερης ελληνικής επαρχίας μέσα από την σκιαγράφηση της ζωής μιας μεγάλης κυρίας του θεάτρου αλλά και όλων των συνοδοιπόρων της.

«Μια κρύα νύχτα του χειμώνα, ένας θίασος, φανερά γερασμένος πια, απολαμβάνει τη βραδιά ακούγοντας μουσική. Στον αέρα πλανάται η μελαγχολική μουσική από ένα νυχτερινό του Σοπέν. Ώσπου η Μαριγώ Καστελάνου, μεγάλη κυρία του θεάτρου και του βαριετέ, εισβάλλει στο χώρο λέγοντας επιτακτικά πως είναι ώρα για πρόβα. Κανείς δεν δείχνει να της δίνει ιδιαίτερη σημασία. Άλλο ένα βράδυ που η Μαριγώ θέλει να κάνει πρόβα για μια ανύπαρκτη πρεμιέρα. Όλοι γνωρίζουν το μυστικό. Μα κανείς δεν της το λέει. Κι εκείνη συνεχίζει να ζει το όνειρο μέχρι τη στιγμή της μοιραίας αποκάλυψης. Μιας αποκάλυψης που θα φέρει τη Μαριγώ αντιμέτωπη με την αλήθεια. Την αλήθεια που έτρεμε χρόνια να κοιτάξει κατάματα».

Σκηνοθέτης: Νίκος Ορτετζάτος

Παίζουν: Μαρία Αλεξανδρίδου, Μαρίνα Γκούμλα, Δημήτρης Δάγκαλης, Μιχαήλ Νικολάου
Μαρία Ράπαντα

Μουσικοί επί σκηνής: Κωνσταντίνος Γκιβίσης, Νίκος Σταυρόπουλος, Νικος Κουθούρης

Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος: Μαρίνα Γκούμλα
Φωτιστής: Πολύβιος Σερδάρης
Συνθέτης: Κωνσταντίνος Γκιβίσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Στεφανίδου
Βοηθος σκηνογραφου: Χριστινα Θαλασσά
Ηχητικος εξοπλισμος: Κοκκινιδης Δημητρης
Video art: Γιωτης Βράντζας
Γραφιστικη επιμελεια: Κωνσταντίνος Πάσχος

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελένη Σκάρπου


Info:

“Το Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου”

Από τις 3 έως τις 8 Μαίου
στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης: 21.00


Εισιτήρια:  Κανονικό 12 ευρώ / Μειωμένο 8 ευρώ / Ατέλειες & ανέργων 5 ευρώ
Προπώληση: 10 ευρώ


Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 6939 878334

Ώρα

3 (Παρασκευή) 9:00 μμ - 5 (Κυριακή) 9:00 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Δημοτικό θέατρο ΑΝΕΤΟΝ - Σκηνή Νίκος Ναουμίδης