12.5 C
Selânik

2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition

Πα05ΜαιΟλοήμερηΚυ072η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition(Ολοήμερη)(GMT+00:00) ΦορέαςΔήμος Θεσσαλονίκης

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Θεσσαλονίκη είναι η οικοδέσποινα του σημαντικότερου γεγονότος προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, μελιού, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, αρτυμάτων και φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης. Στον επιβλητικό χώρο πρωτοποριακού σχεδιασμού των παλαιών σφαγείων στη Θεσσαλονίκη, LAB’ATTOIR, σας περιμένουμε όλους στις 5-6-7 Μαΐου 2017 για ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ:     Σάββατο 6 /5, 12:00 – 14:00
ΓΗ ΧΡΥΣΑΦΙ:  Γαστρονομία και τουρισμός
Συντονιστής:   Άγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης γαστρονομικών εκδόσεων εφημερίδας «Καθημερινή»

Χαιρετισμοί:

  • Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • Θεοφάνης Παπάς, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εισηγήσεις:

  • Το Μοντέλο της Σαντορίνης

Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη

  • Η συμβολή της γαστρονομίας στην ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία

Γιάννης Τσάκαλος, marketing director Electra Hotels & Resorts

  • Η εικόνα του ελαιόλαδου στον Τύπο. Προκλήσεις και ευκαιρίες για το marketing.

Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, επικοινωνιολόγος – εκδότρια #FACT

  • Πως η γαστρονομία αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν

Χάρης Τζαννής, συντάκτης γαστρονομίας

  • Καλύτερο φαγητό, καλύτεροι τουρίστες

Σάκης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος της σελίδας omorfataxidia.gr και του ένθετου Όμορφα Ταξίδια της εφημερίδας Μακεδονία

  • Η τροφή, η Μητέρα και η επιτυχημένη Ελληνική συνταγή

Σάκης Καζάκης, exports and sales director, co-founder “Marianna’s Products”

 OLIVE BARΚαθημερινά 5, 6 και 7/5
Γευσιγνωσίες ελαιολάδων
με την καθοδήγηση των ειδικών:

  • Κική Ζινοβιάδου, Επίκουρη καθηγήτρια Perrotis College
  • Κυριακή Παναγιώτου, Marketing Communications Manager TSANTALI
  • Οδυσσέας Βλαχάβας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου
  • Μανώλης Σαλιβαράς, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου, Μultichrom

Γευσιγνωσίες ελιών με τον Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη, διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Π.Κ.Μ.

Cocktail με ελαιόλαδο:   Ο Αναστάσης Βιζυηνός παρασκευάζει το cocktail της Gourmet – Σάββατο 6/5 13:30-14:30

MasterClasses
Προϊόντα που ταξιδεύουν,
με τους

  • Χάρη Τζαννή, συντάκτη γαστρονομίας και τη
  • Στέλλα Γραμματικοπούλου, αρχιτέκτων

Παρασκευή 5/5,  12:00-13:00, 19:00-20:00 (english)
Εντοπιότητα, με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη Παρασκευή 5/5  13:30 – 14:30
Μακεδονική Γη, με τους

  • Άρη Δημοκίδη, δημοσιογράφο
  • Ευθύμιο Σαββάκη, δημοσιογράφο, Υποψ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.
  • Αλεξάνδρα Ανθίδου, αρθρογράφο γεύσης και οίνου, υπεύθυνη εκδηλώσεων και PR της Οίνοι Βορείου Ελλάδος

Σάββατο 6/5, 15:00 – 16:00

Καινοτόμες εφαρμογές, με τις

  • Ιωάννα Σταμούλου, διευθύντρια Olive Magazine και
  • Ελένη Ψυχούλη, παρουσιάστρια, συντάκτη γαστρονομίας

Σάββατο 6/5, 18:15 – 19:15

Χορτοφαγική Διατροφή, με τους

  • Κωστή Ζαφειράκη, παρουσιαστή-δημοσιογράφο και
  • Κωνσταντίνο Έλβις Μάρκου, ιδιοκτήτη εστιατορίου Ακαδημία

Κυριακή 7/5,  13:30 – 14:30

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Κυριακή 7/5, 11:00–13:30
Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά

Συντονίστρια: Ιλιάδα Ευαγγελία Κόθρα, Living Postcards

Συμμετέχουν: Εύη Λαχανά (Laouta Products), Ελένη Πουλόπουλου (Soma Soaps), Παναγιώτα Κυριακοπούλου (Vroxi Soaps), Χρήστος Τσόκης (Top Sponge), Αθανασία Ρόκα (Vis Olivae)
ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ
Στέλιος Παρλιάρος, Sweet Alchemy – Παρασκευή 5/5, 16:00–18:30

Μακεδονία Palace – Σάββατο 6/5, 16:30–17:30
Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδα, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας – Σάββατο 6/5, 14:00-14:45

Μυρσίνη Λαμπράκη,  chef & σύμβουλος μαγειρικής, συντάκτρια & συγγραφέας γαστρονομίας, διεύθυνση περιοδικού Αλάτι & Πιπέρι – Κυριακή 7/6, 15:00-16:00

MENTORING CORNER Καθημερινά

Συμβουλευτική για εκθέτες και εμπορικό κοινό.

INSPIRED MEDIA
Προώθηση των προϊόντων της έκθεσης με εμπνευσμένο τρόπο.

 ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ:
Οι επισκέπτες της Gourmet Exhibition, στην τριήμερη διάρκειά της, γνωρίζουν, δοκιμάζουν, ξεχωρίζουν και ψηφίζουν για τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν, αναδεικνύοντας τα καλύτερα της προτίμησής τους!

Απονομή:  Κυριακή 7/5 17:00–18:30

Για να παρακολουθήσετε τις παραπάνω εκδηλώσεις στείλτε email στο events@gourmetoliveexhibition.com με θέμα το όνομα της εκδήλωσης που έχετε επιλέξει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gourmetoliveexhibition.com

Ώρα

05/05/2017 00:00 - 07/05/2017 23:59 (Ολοήμερη)(GMT+00:00)

Τοποθεσία

LABATTOIR – Πρώην Δημοτικά Σφαγεία

Other Events