36.9 C
Thessaloniki

Stampfestival V. Ι. P. (video, image, picture)

Τε05Ιουλ(Ιουλ 5)5:00 μμΠα07(Ιουλ 7)12:12 μμStampfestival V. Ι. P. (video, image, picture)5:00 μμ - 12:12 μμ (7)(GMT+00:00) ΦορέαςΤμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το Stampfestival V. Ι. P. (video, image, picture), είναι μία διοργάνωση του Δήμου που στηρίζεται στην ιδέα της επανάχρησης νεκρών, κλειστών, ανεκμετάλλευτων χώρων και περιοχών, προβάλλοντας νέες δημιουργικές προτάσεις  και καλλιτεχνικά project  και προσφέροντας χώρο έκφρασης και πειραματισμών σε δημοτικές ομάδες και άτομα. To Stampfestival V.I.P.  δοκιμάζει με το φετινό πρόγραμμα τη σχέση των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας και επιχειρηματικότητας σε χώρους που διατηρούν ακόμη τα ίχνη μίας παρηκμασμένης εμπορικής δραστηριότητας.

Έλλη Χρυσίδου
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τεχνών

Η διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, οργανώνει το Stampfestival V. Ι. P. (video, image, picture), τι οποίο θα επικεντρώνεται στη σχέση τέχνης και τεχνολογιών. Τι είδους ψηφιακό περιεχόμενο καταναλώνουμε και τι πολιτισμός δημιουργείται; Πώς εφοδιάζουμε την ψηφιακή αγορά; Πόσο έχει επηρεάσει η ψηφιακή κουλτούρα στην καθημερινή ζωή μας; Τι είδους αισθητική έχει προκύψει και πώς η καλλιτεχνική κοινότητα ανταποκρίνεται σε αυτές τις νέες συνθήκες;

Η συμμετοχή και η είσοδος στο σύνολο των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Προβολές video

Κάθε «κατάστημα» που υπάρχει στον υπάρχοντα διαμορφωμένο χώρο της στοάς του Αγίου Μηνά, θα οριστεί και θα διαμορφωθεί σκηνογραφικά ως διαφορετικός χώρος (“room”) παρουσίασης οπτικοποιημένης τέχνης (visual art) στον οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τις διαφορετικές εκφάνσεις της ψηφιακής τέχνης:

room 1:  video art
room 2: video clip
room 3: video dance                     
room 4:ταινιών μικρού μήκους
room 5: thessaloniki.tag: «Κάνε το δικό σου video. Δείξε τα κρυφά σημεία της πόλης»
room 6: video της διεύθυνσης Πολιτισμού


Εργαστήρια – workshop

06/07 – 18.00
«Guerilla Animation» Stop motion video
Πόσο εύκολο είναι τελικά να φτιάξεις ένα animation film; Κι όμως, δεν χρειάζεται πολλά πέρα από λίγη φαντασία και ένα smartphone. Ξεκλείδωσε το κινητό σου, ξεκλείδωσε το μυαλό και έλα μαζί μας να δημιουργήσουμε εκείνη τη στιγμή το δικό μας animation.
Συντονίζει ο σκηνοθέτης Βασίλης Κεχαγιάς.
Έχει σκηνοθετήσει τηλεοπτικές σειρές (“Μίλα μου Βρώμικα“) κι εκπομπές (“MTV live @your place”, “Σεφ στον αέρα“), ντοκιμαντέρ
(“Οι Απέραντοι Δρόμοι“, “Οι Φυλές της Αθήνας – Μπαγκλαντές“),
βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους (“Cheap Dayz“, “Δε Κατ“),διαφημιστικά και μουσικά κλιπ με καλλιτέχνες όπως Ξύλινα Σπαθιά, Τρύπες, Μανώλης Φάμμελος, Παύλος Παυλίδης, Goin Through, Oνειράμα, Αντώνης Ρέμος, Ελευθερία Αρβανιτάκη κ.α. Το “Love In The End” είναι η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ

05-06-07/07 – 18.00
Στούντιο συνεντεύξεων με δημιουργικές ομάδες της πόλης – Media Lab

Θοδωρής Καραμαγκάλης, Σοφία Καρασαββίδου, Ειρήνη Κολιού, Μαρία Κύρου, Αλεξάνδρα Οικονομίδου, Ηλιάνα Σκαραγκού, Αναστασία Τσίτα, Χρήστος Χατζηιωαννίδης

Ένα πρότζεκτ του Artecitya Thessaloniki της ΔΕΘ – Helexpo, σε συνεργασία με το Artecitya Thessaloniki του Goethe-Institut Thessaloniki, το LABattoir του Δήμου Θεσσαλονίκης, και το HyperWerk Institute for Postindustrial Design (Βασιλεία)

Training

Max Spielmann, Martin Schaffner, Elias Buess – HyperWerk Institute for Postindustrial Design
Δέσποινα Καβύρη, Γιώργος Μάνος – Creative Studios
Χρήστος Σαββίδης, Λυδία Χατζηιακώβου – Artecitya – ArtBOX Creative Arts Management

2. Βίντεο – Media Lab
Θοδωρής Καραμαγκάλης, Σοφία Καρασαββίδου, Ειρήνη Κολιού, Ελένη Κουμαρά, Μαρία Κύρου, Αλεξάνδρα Οικονομίδου, Ηλιάνα Σκαραγκού, Σάββας Τσατούρας, Αναστασία Τσίτα, Πέτρος Τσουκαλέλης, Χρήστος Χατζηιωαννίδης
Ζωντανή Μετάδοση του Διεθνούς Συνεδρίου “Η Εργασία ως Επινόηση. Τέχνη για την Κοινωνική Αλλαγή” (Goethe-Institut Thessaloniki, 31/03-01/04/2017)
Υπεύθυνος Εκπαίδευσης
Martin Schaffner, HyperWerk Institute for Postindustrial Design
Σκηνοθεσία, Οργάνωση Παραγωγής
Δέσποινα Καβύρη
Διευθυντής Φωτογραφίας, Υπεύθυνος Μονάδας, Οργάνωση Παραγωγής
Γιώργος Μάνος

Εκπαιδευτής Συμμετοχικών Media, Παραγωγός, Επιστημονικός Συνεργάτης, Project Manager
Elie Kioutsoukis, HyperWerk Institute for Postindustrial Design

Τεχνική Εκτέλεση, Eκπαιδευτής
Elias Buess, HyperWerk Institute for Postindustrial Design

Συμμετοχικά Media
Καθ. Max Spielmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, HyperWerk Institute for Postindustrial Design

Τεχνικοί Ήχου
Σίμος Λαζαρίδης & Χρήστος Δουγάνης

3. Video – Practise(in)Cognition Practise(in)Cognition

Βασίλης Αλεξάνδρου, Σπύρος Καζαντζής, Κωνσταντίνος Κωτούλας, Χρύσα Κωτούλα, Άννα Λιόκα, Φένια Νευροκοπλή, Χρήστος Πολυμέρης, Κατερίνα Σιδέρη, Δημήτρης Χατζηνικολής

Σχεδιασμός του χώρου για το Διεθνές Συνέδριο “Η Εργασία ως Επινόηση. Τέχνη για την Κοινωνική Αλλαγή” (Goethe-Institut Thessaloniki, 31/03-01/04/2017)

Design of the Environment for the International Conference “Work as Invention – Art for Social Change” (Goethe-Institut Thessaloniki, 31/03-01/04/2017)


Ομιλίες – πάνελ

05/07 – 19.00
«Νέα διαφημιστικά μέσα –  η επιρροή των νέων τεχνολογιών στην εξέλιξη των διαφημιστικών μέσων: Ηλεκτρονική, online διαφήμιση, Google Gadget Ads, Social media, Mobile advertisement, Digital signage»
TEDx University of Macedonia guests:

Σίσσυ Κυριάκου: Fashion blogger, Instagram Influenc
„Τί αναπαράγουν τα social media σήμερα και τί αντίκτυπο έχουν στο ευρύ κοινό;”
Ηρώ Καλέμη: fashion blogger, digital marketing expert
“Βlogging και εικόνα, πως αυτά αλληλεπιδρούν;”
Κατερίνα Ζγοράνη: Youtuber
“Γιατί το youtube έχει τόση απήχηση σήμερα; Τί ρόλο έχει η εικόνα η εικόνα που προβάλλει; ”

06/07 – 19.00
«Ενημέρωση και ψηφιακός γραμματισμός – Η ανατομία του τηλεοπτικού δημοσιογραφικού λόγου & οι προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής»
Νίκος Παναγιώτου, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος ΜΜΕ ΑΠΘ
Περικλής Πολίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος ΜΜΕ ΑΠΘ
Έλσα Ποιμενίδου, δημοσιογράφος ΕΤ3
Συντονίζει ο δημοσιογράφος και Γεν. Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Φίλιος Στάγκος.

07/07 – 19.00
«Η εικόνα ως μέσο επικοινωνίας και προώθησης προϊόντος»
Γ. Μανάκος – Διευθύνων Σύμβουλος, J. Walter Tomson Athens, Sofia
Β. Κεχαγιάς  – Σκηνοθέτης


Ειδικές κατασκευές

Βασίλης Αλεξάνδρου – εικαστικός: Reality, Site specific installation, 2017

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί παρέμβαση στον αστικό χώρο. Ως μέσο χρησιμοποιει τα ρολά (πλέγμα) ασφαλείας των εμπορικών καταστημάτων της στοάς του Αγίου Μήνα στη Θεσσαλονίκη, στα διάχωρα (κυψέλες) των οποίων τοποθετεί λευκά μπαλόνια με στόχο να σχηματίσει τη λέξη REALITY (πραγματικότητα). Τα λευκά μπαλόνια παραπέμπουν στις κουκίδες (pixels) της ψηφιακής εικόνας και καταδεικνύουν την αντίφαση μεταξύ εικονικού και πραγματικού. Ένα σχόλιο που ενισχύεται από το σταδιακό ξεφούσκωμα των μπαλονιών με το πέρασμα του χρόνου και τη συνεπακόλουθη αλλαγή της οπτικής μας στην «πραγματικότητα» του έργου, αλλά και του τίτλου.
http://vasilisalexandrou.wixsite.com/vasilis-alexandrou

Ο Βασίλης Αλεξάνδρου εκπροσώπησε το Δήμο Θεσσαλονίκης  στη 18η Biennale νέων καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου (Ιταλία και Τίρανα) στο τομέα των εικαστικών.

Παύλος Βασιλειάδης – ψυχίατρος/εικαστικός: „Χώρος Μνήμης“ (εγκατάσταση)

O Παύλος Βασιλειάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι αυτοδίδακτος. Σπούδασε ιατρική και είναι ψυχί­ατρος. Παράλληλα είναι εικαστικός, με πολλές ατομικές εκθέσεις (Γκαλερί Τέχνης Πολυπλάνο1990,1991,1993, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών 2001, , ΔΗΜΗΤΡΙΑ’45, εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκη 2010, Γκαλερί Titanium, Αθήνα1994, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Θεσσαλονίκη 2011, γιορτή της Πανσελήνου, Villa Bianca,Αντιδημαρχία Πολιτισμού Θεσσαλονίκη 2014, κλπ) και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα (12η Πανελλήνια Έκθεση 1973, Σύγχρονη Ελληνική Ζωγραφική Εθνική Πινακο­θήκη, Αθήνα1988, Athena by Art, Αθήνα 2004, visual panorama 2 ΚΜΣΤ, Θεσσαλονίκη2007,κλπ,), καθώς και  στο εξωτερικό (Art 10 Basel,1979, Biennale Sao Paulo 1983, Dialogues Mediterannées , St. Tropez, 2007). Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ’Θεσσαλονίκη’, στο Μουσείο Ρόδου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και σε ιδιωτικές συλ­λογές.Εκτός από την προσωπική του εικαστική δουλειά ,έχει δημιουργήσει εδώ και είκοσι χρόνια  τη Μονάδα Πολιτιστικής Επικοινωνίας στο ΨΝΘ ,με συμμετοχή καλλιτεχνών με ψυχικές διαταραχές και έχει διοργανώσει με αυτήν πολλές εκθέσεις σε Ελλάδα και συμμετοχές σε ομαδικές στο εξωτερικό. Παράλληλα διοργανώνει συχνά, ομιλίες και σεμινάρια για την τέχνη αυτή (art brut-outsider art).

Το έργο Χώρος Μνήμης αποτελεί μια εγκατάσταση σε ένα χώρο, που διατρέχεται από νήματα, στα οποία είναι στερεωμένες  μικρές φωτογραφίες από το παρελθόν και αντικείμενα μικρά από αυτά που δύσκολα αποχωριζόμαστε, καθώς μας θυμίζουν κάτι. Αποτελεί μια ελεύτερη απόδοση της λεπτής υφής του εγκεφάλου, όπου στους νευρώνες  και σε διάφορα μέρη του είναι καταχωρημένες οι μνήμες, άλλες έντονες και άλλες τέτοιες, που μόλις αμυδρά  τις θυμόμαστε. Ο χώρος – το room – είναι φωτισμένος με UW φωτισμό, που «ενεργοποιεί» τις μνήμες αυτές.

Συναυλίες – Πάρτι

05/07 OPENING PARTY:  Silent Disco with Red Bull (line up)
10:00 Ninja – Miles OD
01:00 Smallfall – Unknown Urtist

Η πρώτη νύχτα του festival θα κλείσει με το Red Bull Silent Disco. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για την πόλη που θα πλημμυρίσει από..σιωπή!  Είναι ένα event όπου οι άνθρωποι χορεύουν στη μουσική που ακούγονται στα ασύρματα ακουστικά. Αντί να χρησιμοποιείται ένα σύστημα ηχείων, η μουσική μεταδίδεται μέσω ραδιοπομπού με το σήμα να λαμβάνεται από ασύρματους δέκτες ακουστικών που χρησιμοποιούνται από τους συμμετέχοντες. Εκείνοι χωρίς ακουστικά δεν ακούν μουσική, και έτσι δίνεται η αίσθηση ενός δωματίου γεμάτου ανθρώπους που δεν χορεύουν τίποτα.
Λόγω περιορισμένου αριθμού ακουστικών, οι πρώτοι 100 που θα κάνουν register στέλνοντας „SILENT DISCO“ στο info@stampfestival.gr έχουν εξασφαλισμένη είσοδο.
Για την κατοχή ακουστικών είναι απαραίτητη η ένδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

06/07  Συναυλία με τους Kolida Babo (Σωκράτης Βότσκος –  Χαρρίδημος Παππάς)
Το ντουέτο προέκυψε από την παραδόσιακη δράση των ‘’καλάντων’’ της Βόρειας Ελλάδας και δη της Μακεδονίας. Η παράδοση αυτή σχετίζεται με ένα δρώμενο κατά το οποίο 23 Δεκέμβρη (προπαραμονή των Χριστουγέννων), ανάβουν μεγάλες φωτιές γύρω από τις οποίες χορεύουν ενώ φωνάζουν τη φράση ‘’Kolida Babo’’ που σημαίνει ‘’Κάλαντα γιαγιά’’! Η ηχογράφηση του πρώτου κομματιού – και  ομώνυμου δίσκου και σχήματος- έγινε την ημέρα του εθίμου (23 Δεκεμβρίου 2013) στην Αριδαία – Πέλλα, και έκτοτε ακολούθησαν ηχογραφήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Η μουσική τους , συνδυάζει στοιχεία από τη μουσική παράδοση των Βαλκανίων, καθώς και της Αρμένικης μουσικής παράδοσης με αναλογικούς ηλεκτρονικούς ήχους (Moog, piano synth) και τζαζ αισθητική.

Οι Kolida Babo εκπροσώπησαν  το Δήμο Θεσσαλονίκης  στη 18η Biennale νέων καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου (Ιταλία και Τίρανα) στο τομέα της μουσικής, όπου και «άνοιξαν» την έκθεση.

07/07  10:00  PARTY

Dj Puma (Cult Xrated Nights)
Το φετινό STAMP FESTIVAL μας αποχαιρετά με μια άκρως cult νύχτα, με retro vibes και μουσικές. Ακούσματα από 90΄s και 80’s από τον Dj Pumma (NiteShift Coliseum-Nigeria) και 2 δωμάτια με X-rated προβολές θα δημιουργήσουν την περιέργη ατμόσφαιρα που θα σε ξεσηκώσει την Παρασκευή.


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ

Stampfestival V. Ι. P. (video, image, picture)

<div data-cnfigid=“11820564/50784145″ style=“width:525px; height:372px;“ class=“issuuembed“></div>
<script type=“text/javascript“ src=“//e.issuu.com/embed.js“ async=“true“></script>


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Stamp Festival εδώ: http://www.stampfestival.com/

Open call 1: httpsssssss://thessaloniki.gr/events/stamp-festival-v-%CE%B9-p-video-image-picture/

Open Call 2: httpsssssss://thessaloniki.gr/events/open-call-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%8c%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%83/?l=L1&ri=0

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ώρα

5 (Τετάρτη) 5:00 μμ - 7 (Παρασκευή) 12:12 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Στοά Αγίου Μηνά