23.1 C
Thessalonique

"Η μπάντα πάει σινεμά!!"

Δε08Απρ8:00 μμ"Η μπάντα πάει σινεμά!!"8:00 μμ(GMT+00:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης
σε συνεργασία με την ορχήστρα πνευστών
του Κρατικού ωδείου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν μια συναυλία έκπληξη, αφιερωμένη στους φίλους του ΣΙΝΕΜΑ.

Αγαπημένα μουσικά θέματα, από ταινίες που έγιναν περισσότερο γνωστές από τη μουσική τους επένδυση, θα διαδέχονται το ένα το άλλο, μέσα σε μία μοναδική κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

Διεύθυνση : Δημοσθένης Φωτιάδης

Πρόγραμμα
Great Movie Marches
 arr. Johhn Moss
The Wild Westerns!
 arr. Michael Story
The Magic Of Andrew Lloyd Webber
 arr. Warren Barker
Highlights From La La Land
 arr. Michael Brown
Pixar Movie Magic
 arr. Michael Brown
How To Train Your Dragon
 arr.John Powell
Διάλειμμα

The Lion King
  arr. John Higgins
Aladdin 
arr. Paul Jennings
Highlights From Frozen
 arr. Sean O Loughlin
Viktor’s Tale 
arr.John Williams
Highlights From Star Trek Into Darkness
 arr Michael Brown
Pirates Of The Caribbean
 arr.John Wasson

Δευτέρα 8 Απρίλιου στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Κτηρίου και ώρα 20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΗΜ: λόγω της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας, φροντίσετε για την έγκαιρη προσέλευσή σας.

Δημοσθένης Φωτιάδης
Ο Δημοσθένης Φωτιάδης σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης βιόλα, ανώτερα θεωρητικά και διεύθυνση ορχήστρας και συνέχισε τις σπουδές του στη Hochschule für Musik, Münster. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έλαβε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών και σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Α.Π.Θ. με ερευνητικό αντικείμενο τις μυοσκελετικές διαταραχές των μουσικών των συμφωνικών ορχηστρών.
Είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ιδρυτικό μέλος του ANIMUS Quartet, ενώ διδάσκει βιόλα και μουσική δωματίου. Έχει εμφανισθεί με επιτυχία σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος των επιτροπών κρίσης στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες του Υπουργείου Παιδείας. Έχει συνεργαστεί ως αρχιμουσικός με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Balkan Youth Symphony Orchestra, την Ορχήστρα Εγχόρδων ΝΟΜΟS, την Ορχήστρα Εγχόρδων Pro Musica, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κ.Ω.Θ., καθώς και με διάφορα μουσικά σύνολα σε πρώτες εκτελέσεις σύγχρονων έργων.
Ο Δημοσθένης Φωτιάδης αφιερώνει συστηματικά ένα μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας στους νέους μουσικούς. Υπήρξε πρωτοπόρος στη δημιουργία νεανικών μουσικών συνόλων και έχει στο ενεργητικό του επιτυχημένες εμφανίσεις, ως μαέστρος, με τις ορχήστρες του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και του Ωδείου Βορείου Ελλάδος. Συμμετέχει σε συναντήσεις νεανικών συνόλων, παιδαγωγικά προγράμματα, συναυλίες και φεστιβάλ, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές.

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ  ΟΡΧΗΣΤΡΑ   ΔΗΜΟΥ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1936. Πρώτος αρχιμουσικός της ήταν ο αείμνηστος Παναγόπουλος και αργότερα ο Εμμανουήλ Αικατερίνης .
Το 1954 τη διεύθυνση της μπάντας ανέλαβε ο Γ. Φλώρος και από τότε οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν και σε συναυλίες σε κλειστούς χώρους.Το 1965 Αρχιμουσικός ανέλαβε ο πιανίστας και συνθέτης Νίκος Αστρινίδης. Στα 21 χρόνια που διετέλεσε Αρχιμουσικός πρόσφερε με τις ανεξάντλητες γνώσεις του μεγάλη στήριξη και βοήθεια στη Φιλαρμονική.
Εκτός από τις εμφανίσεις της σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παίζει και σε υπαίθριους χώρους ή συνοδεύει μουσικά εορταστικές εκδηλώσεις όπως παρελάσεις, λιτανείες κ.α. Ωστόσο από τις δραστηριότητές της δεν λείπουν και οι συναυλίες σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες. Το ρεπερτόριό που καλύπτει περιλαμβάνει όλα τα είδη μουσικής από κλασική ως μοντέρνα και σύγχρονη μουσική από όλο τον κόσμο.
Το 2003 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής στην Κωνσταντινούπολη. Το 2005 συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα. Τον Ιούνιο του 2010, με αφορμή την έκδοση του λευκώματος «70 χρόνια Φιλαρμονικής Δήμου Θεσσαλονίκης» έδωσε συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου».     Από το 1986 ο Αρχιμουσικός της μπάντας προέρχεται από τα μέλη της, με εξαίρεση μια μικρή περίοδο που Αρχιμουσικός της ήταν ο Α. Γεροντάκης. Μέλη της Φιλαρμονικής που εκτέλεσαν χρέη Αρχιμουσικών ήταν οι: Α. Πολίτης, Ι. Τεμπρέλης, Α. Στεφανίδης, Σ. Βλαχάκης, Θ. Ζαρίμπας, Π. Σιδηρόπουλος και Ν. Ψαλτόπουλος.  Σήμερα  Αρχιμουσικός της  είναι   ο κ. Κλεάνθης Ζαρίμπας.

Ώρα

(Δευτέρα) 8:00 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης