26.2 C
Selânik

‘’Η Μελωδία της ΑΕΛΙΑ’’

Σα16Νοε8:00 μμ‘’Η Μελωδία της ΑΕΛΙΑ’’8:00 μμ(GMT+00:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η ΣΟΔΘ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΛΙΑ

‘’Η Μελωδία της ΑΕΛΙΑ’’

         Η ΑΕΛΙΑ  (ΑγάπηΕλπίδα, Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση για τον Καρκίνο του Μαστού) πιστή στο έργο της, διοργανώνει και φέτος, με την συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης μία συναυλία για την ενημέρωση του κοινού για τους στόχους και τις δράσεις της και την συγκέντρωση πόρων, που θα της επιτρέψουν να θωρακίσει την εκστρατεία της για υποστήριξη της θεραπείας απόρων γυναικών που αντιμετωπίζουν τη νόσο. Η ΑΕΛΙΑ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο του 2014, σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, από ανθρώπους με ευαισθησίες και ανεπτυγμένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, που πιστεύουν στην επιτακτική ανάγκη της αλληλεγγύης και της υποστήριξης συνάνθρωπων τους. Με κεντρική αφετηρία την έντονη θέληση για τη ζωή μετά τον καρκίνο, η ΑΕΛΙΑ προσκαλεί τον τραγουδιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ, ο οποίος ενώνει δυνάμεις με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης  (Simph) και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης. Θα ερμηνευτούν διαχρονικά ελληνικά τραγούδια με συμφωνικό ήχο και σε νέες ενορχηστρώσεις για αυτήν τη βραδιά του Πάνου Κοσμίδη. Την συναυλία θα διευθύνουν επτά ελληνίδες νεαρές γυναίκες αρχιμουσικοί συλλέγοντας εμπειρία από την μουσική τους σύμπραξη με την ΣΟΔΘ και προσφέροντας τις καλλιτεχνικές τους υπηρεσίες στην ΑΕΛΙΑ, η οποία στηρίζει την γυναίκα σε δύσκολες στιγμές της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

35€, 25€, 20€, 15€, 10€

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr, ταμείο του ΜΜΘ, ταμείο Πλατείας Αριστοτέλους

Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1)

Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛΙΑ’’

Ερμηνευτής: Δημήτρης Μπάσης

Ενορχηστρώσεις: Πάνος Κοσμίδης

Μουσική διεύθυνση:

Φωτεινή Αγγέλη

Ευδοξία Γρηγοριάδου

Κυριακή Κουντούρη

Έρη Κουρμπαλή

Μαρία Μπαζού

Αριστέα Τσιχλή

Νεφέλη Χαδούλη

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μουσική διδασκαλία: Μαίρη Κωνσταντινίδου

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Βιογραφικά αρχιμουσικών:

Φωτεινή Αγγέλη

 Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1991. Το 2009 εισήχθη τρίτη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, όπου και αποφοίτησε το 2014 από την κατεύθυνση της Διεύθυνσης Ορχήστρας (υπεύθυνος καθηγητής Μίλτος Λογιάδης). Το 2014 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Tilburg της Ολλανδίας με υπεύθυνο καθηγητή τον Arjan Tien στη διεύθυνση ορχήστρας. Παράλληλα φοίτησε και στη τάξη του Daniel Gazon στη πόλη Mons του Βελγίου. Το 2017 πήρε τον τίτλο Master in Music- Orchestra Conducting από το Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg NL) και το 2018 τον τίτλο Master en Musique- Direction d’ Orchestre από το Conservatoire Royal de Mons. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνούς φήμης μαέστρους όπως οι Jorg Birhance, Konrad von Abel, Jordi Mora, Μιχάλης Οικονόμου και Lucas Servenicas. Έχει διευθύνει χορωδίες, μπάντες πνευστών και ορχήστρες (Athens Philharmonia Orchestra, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Orchestre Royal de Liege, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα ΦΕΚ). Από το 2016 είναι μόνιμη βοηθός αρχιμουσικού (Άλκη Μπαλτά) στην Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας και αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική Θιναλίων Δήμου Κέρκυρας.

Ευδοξία Γρηγοριάδου

Γεννήθηκε το 1993. Είναι μουσικολόγος, διευθύντρια ορχηστρών και χορωδιών και καθηγήτρια φωνητικής, ανώτερων θεωρητικών και πιάνου. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Α.Π.Θ.), όπου αποφοίτησε με Άριστα. Έχει επίσης, Δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας με Άριστα και 1ο Βραβείο από την τάξη των Αθ. Κυριακίδου και Μ. Οικονόμου, Πτυχίο Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας με τον Γ. Καρακάση, Αντίστιξης με τον Κ. Σαμαρά και Αρμονίας με τον Γ. Ζγούρα, έκαστο με Άριστα. Το 2003, 2005 και 2007 απέσπασε Α’ βραβείο στον 6ο,7ο και 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού στην Καρδίτσα. Το 2004 στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών απέσπασε έπαινο και Α’ βραβείο σολίστα και το 2006 απέσπασε Α’ βραβείο τραγουδιού στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Περιφερειακούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες στη Θεσσαλονίκη. Στη διεύθυνση, το 2015 απέσπασε την 1η θέση στον Ε΄ Διαγωνισμό Διεύθυνσης Χορωδίας στην Αθήνα, διευθύνοντας τη χορωδία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων. Το 2016 ξανασυμμετείχε κατακτώντας τη 2η θέση. Το 2018 συμμετείχε στον I΄ Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας όπου απέσπασε τη 2η θέση διευθύνοντας τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων. Επίσης, διηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης έπειτα από πρόκρισή της στο project «Νέοι Έλληνες Αρχιμουσικοί διευθύνουν έργα Νέων Ελλήνων Συνθετών».

Κυριακή Κουντούρη

 Γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου το 1997.  Το 2015 πήρε δίπλωμα DipABRSM στην εκτέλεση πιάνου και στις παγκύπριες εισαγωγικές εξετάσεις του ιδίου έτους έλαβε την πρώτη θέση μεταξύ αλλογενών ΕΕ στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, εξασφαλίζοντας υποτροφία από το ΙΚΥ Κύπρου.  Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στην τάξη του Μ. Λογιάδη, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της με άριστα. Από το 2016 ως το 2019 διεύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα, το Φωνητικό Σύνολο και σύνολα σύγχρονης μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.  Έχει διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στο 12ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Μ. Οικονόμου με συνδιδασκαλία της Α. Κυριακίδου, καθώς και τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΚΩΘ σε σεμινάριο με τον μαέστρο G. C. Sandmann.

Έρη Κουρμπαλή

Γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τους Νίκο Κυριακίδη, Έλενα Παπανδρέου, Ναυσικά Χατζηχρήστου και αποφοίτησε από την τάξη του διεθνούς φήμης σολίστ Θάνου Μήτσαλα με Άριστα. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά με τα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας και ενοργάνωσης μπάντας (τάξη Δ. Δημόπουλου) με Άριστα. Το 2018 απέκτησε δίπλωμα διεύθυνσης χορωδίας (τάξη Ν. Ευθυμιάδη) με Άριστα. Τα τελευταία τρία χρόνια μελετά διεύθυνση ορχήστρας με τον πιανίστα και μαέστρο Δημήτρη Δημόπουλο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2011 ασχολείται με τη διεύθυνση μαθητικών και ερασιτεχνικών ορχηστρικών συνόλων και χορωδιών. Από το 2015 Είναι βοηθός μαέστρου της «Χορωδίας Δωματίου Κοζάνης» (υπό την Ε. Τσιούρα). Το 2017 διετέλεσε βοηθός μαέστρου της ορχήστρας του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής της Κοζάνης (υπό τον Π. Δημόπουλο). Έχει διατελέσει βοηθός μαέστρου, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βοηθοί Αρχιμουσικού» της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την καθοδήγηση της Λ. Ξανθοπούλου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τους Μ. Οικονόμου, Α. Κυριακίδου και G. Sandmann. Έχει διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια του 12ου Masterclass διεύθυνσης Ορχήστρας του Μ. Οικονόμου. Από το 2008 διδάσκει κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Δημόπουλου.

Μαρία Μπαζού

Γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα. Οι σπουδές της στην μουσική ξεκίνησαν από την ηλικία των 5 ετών με την μητέρα της Λίνα Μεταξά και αργότερα με την Άντζελα Παπαδοπούλου στο πιάνο και με τον πατέρα της Ορέστη Μπαζό στα ανώτερα θεωρητικά. Επίσης ξεκίνησε να σπουδάζει και κλαρινέτο από 12 ετών. Σήμερα κατέχει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φυγής. Απέκτησε τον Ιανουάριο του 2019 πτυχίο πιάνου με βαθμό Άριστα. Φοιτά στην τάξη του διπλώματος στο κλαρινέτο. Επίσης σπουδάζει κλασικό τραγούδι. Έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2017 μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας και είναι διπλωματούχος διεύθυνσης χορωδίας με καθηγητές τους Μ. Οικονόμου και Α. Κυριακίδου. Επιπλέον έχει διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την Χορωδία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει δημιουργήσει 3 νεανικά φωνητικά σύνολα, με έντονη μουσική δραστηριότητα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, καθώς επίσης και δευτεροετής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διευθύνει διάφορα φωνητικά σύνολα, ορχήστρα, καθώς επίσης χορωδία και ορχήστρα σε μουσικοθεατρική παράσταση του Μουσικού Σχολείου Αλίμου. Έχει διατελέσει βοηθός μαέστρου σε πολλές παραγωγές μεταξύ άλλων στο 1ο διεθνές σεμινάριο και διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας υπό τον Μ. Οικονόμου. Έχει παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος, σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας με τους Μ. Οικονόμου, Α. Κυριακίδου και G. Sandman.

Αριστέα Τσιχλή

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, Associated Board of the Royal Schools of Music – Music Theory grade 8). Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών. Έχει ασχοληθεί με τη διδασκαλία και διεύθυνση μαθητικών χορωδιών και ορχηστρών, με εμφανίσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Χολαργού κ.ά. Σπουδάζει διεύθυνση ορχήστρας με το μαέστρο Γ. Παπαδόπουλο, διπλωματούχο Licentiate of the Royal Schools of Music με διάκριση. Έχει συμμετέχει σε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας και φαινομενολογίας της μουσικής με τον Konrad Von Abel (βοηθό του Sergiu Celibidache), με τη Συμφωνική Ορχήστρα Filharmonic Targu-Mures και τη Filarmonica Mihail Jora Bacau στη Ρουμανία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τους: Μ. Οικονόμου, Α. Κυριακίδου, Φ. Παπαδόπουλο και M. Μακράκη. Επίσης, συμμετείχε στην επετειακή συναυλία ” Παιδιά! Της Ελλάδος Παιδιά! ” της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης ως βοηθός μαέστρου υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Λ. Ξανθοπούλου. Παράλληλα με τις σπουδές στη διεύθυνση ορχήστρας, σπουδάζει βιολοντσέλο (επί διπλώματι) με τη Μ. Κισλίτσινα.

Νεφέλη Χαδούλη

Είναι κάτοχος Μaster του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ (αριστούχος), με ειδίκευση στην Ιστορική και Συστηματική Μουσικολογία (δημοσίευση άρθρου της στο μουσικολογικό περιοδικό «Πολυφωνία» τεύχος 32).

Διπλωματούχος πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (τάξη Μ. Λαμπρινούδη) με Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης, Α΄ βραβείο και ειδικό βραβείο στην μνήμη της Κρινώς Καλομοίρη. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίων ανώτερων θεωρητικών, πτυχιούχος βυζαντινής μουσικής, τελειόφοιτος βιολιού και από το 2011 έως το 2017 υπήρξε μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (Α΄ βιολί). Ολοκλήρωσε με διάκριση τον κύκλο μαθημάτων “From the Repertoire: Western Music History through Performance” του Curtis Institute of Music’s Coursera Class. Από το 2014 έως το 2018 δίδαξε πιάνο, θεωρητικά και διηύθυνε την νεανική ορχήστρα και τη χορωδία «Περικλής Κούκος» του Εθνικού Ωδείου Ηλιούπολης. Στο πιάνο έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια επί σειρά ετών στην Ακαδημία Mozarteum του Salzburg με τους R. Plagge και S. Mauser. Στη διεύθυνση ορχήστρας διδάχθηκε από τους C. Larsen Maguire, Α. Τσελίκα, M. Brauß και συμμετείχε σε σεμινάρια με τους U. Weder, V. Parisi, J. Brett, B. Astulez, Α. Συμεωνίδη, Μ. Οικονόμου, P. Gülke και J. Panula. Συνεχίζει τις σπουδές της στη διεύθυνση ορχήστρας στην Ακαδημία «Felix Mendelssohn Bartholdy» του Πανεπιστημίου της Λειψίας με καθηγητή τον M. Foremny.

 

Ώρα

(Σάββατο) 8:00 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης