‘‘Η ΣΟΔΘ στην Έδεσσα’’
Δε27Μαι8:30 μμ‘‘Η ΣΟΔΘ στην Έδεσσα’’8:30 μμ(GMT+00:00)
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης ‘‘Η ΣΟΔΘ στην Έδεσσα’’ Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας 2019 Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, ώρα 20:30 Αίθουσα Εκδηλώσεων Περιφερειακής Ενότητας
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης
‘‘Η ΣΟΔΘ στην Έδεσσα’’
Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας 2019
Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, ώρα 20:30
Αίθουσα Εκδηλώσεων Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας
Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης προσκεκλημένη από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας, συμμετέχει στο Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας 2019. Σολίστ του σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος για την πόλη θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Μιλτιάδης Κασσάρας, ο οποίος θα ερμηνεύσει δυο εμβληματικά κοντσέρτα του ρεπερτορίου στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, το κοντσέρτο του J. Haydn σε Ντο Μείζονα και τις Παραλλαγές σε ένα θέμα Ροκοκό του P. I. Tchaikovsky θα εισάγει η ΣΟΔΘ με συμφωνικές εισαγωγές. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου 2019 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και ώρα 20.30.
Γενική είσοδος 5€
Πρόγραμμα:
‘Α Μέρος
- W. A. Mozart: Εισαγωγή από την όπερα Έτσι κάνουν όλες
- J.Haydn: Κοντσέρτο για βιολοντσέλο αρ. 1, σε Ντο Μείζονα Hob.VIIb:1
Β’ Μέρος
- F. Mendelssohn – Bartholdy: Οι Εβρίδες, εισαγωγή, έργο 26
- P. I. Tchaikovsky: Παραλλαγές σε ένα θέμα Ροκοκό
Μιλτιάδης Κασσάρας, βιολοντσέλο
Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης
Βιογραφικά συντελεστών:
Μιλτιάδης Κασσάρας
O Μιλτιάδης Κασσάρας γεννήθηκε στην Έδεσσα και πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής από τον πατέρα του. Από νεαρή ηλικία εμφανίζεται στην ελληνική τηλεόραση, δίνει συναυλίες ως σολίστ και ρεσιτάλ σε πόλεις της Ελλάδας. Επιλέγεται κατόπιν ακροάσεως να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ορχήστρα των Νέων της Μεσογείου. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Συνάντηση Ωδείων και Ινστιτούτων της Μεσογείου (ΕCUME) στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ‘’Θεσσαλονίκη 1997’’ εμφανιζόμενος ως σολίστ με την Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Την ίδια περίοδο παίρνει δίπλωμα με βαθμό « Άριστα Παμψηφεί » στο Κ.Ω.Θ.. Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών σπουδών του στην Γερμανία βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολοντσέλου « ΤΕΧΝΗ » κερδίζοντας το 1ο Βραβείο, στο Διαγωνισμό « Νέων Σολίστ » του Βόλου αποσπώντας το 1ο Βραβείο και στον Διαγωνισμό Νέων Σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
Κατόπιν διαγωνισμών έλαβε υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ως σολίστ έχει εμφανισθεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα Carisch Milan, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα Λάρισας, Δημοτική Ορχήστρα Βόλου, Cello Sound Bremen, Orchester Akademie Bremen κ.ά. Έχει δώσει συναυλίες στη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αλβανία, Μαρόκο, Τυνησία, ΠΓΔΜ, Κόσσοβο κ.α. Έχει συμμετάσχει σε δίσκους και έχει ηχογραφήσει για το ελληνικό και γερμανικό ραδιόφωνο. Μαθήτευσε και μελέτησε πλάι σε ονόματα διεθνούς ακτινοβολίας όπως οι N. Gutmann, Ε. Παπασταύρου, Χ. Jankovic, A. Baillie, G. Teulieres, C.Ilea, Δ. Πάτρα, T. Wick κ.ά. Κατέχει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο, το οποίο εκτείνεται από την πρώιμη μπαρόκ εποχή έως και τις μέρες μας καλύπτοντας όλο το φάσμα του ρεπερτορίου του τσέλου. Έχει παρουσιάσει σε Α’ παγκόσμια εκτέλεση τα κοντσέρτα για τσέλο και ορχήστρα του Παριζίνη, Κασσάρα και Τσαλαχούρη, όπως και έργα για σόλο τσέλο και μουσικής δωματίου Ελλήνων και ξένων συνθετών. Ο ίδιος έχει συνθέσει ένα λαϊκό ορατόριο, Ρέκβιεμ, Stabat Mater, μια όπερα, καντέντσες για τα κοντσέρτα των Haydn και Boccherini, σπουδές, μια σουίτα και έχει διασκευάσει έργα άλλων οργάνων για τσέλο. Από το 2013 ανέλαβε τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Ωδείου Δήμου Έδεσσας και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Εαρινού Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας.
Χάρης Ηλιάδης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας με τους Michael Gielen και Dennis Russell Davies, από όπου αποφοίτησε με το δίπλωμα μαέστρου και τον ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium το 1997.
Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Debrecen Ουγγαρίας, όπου τιμήθηκε με το “Βραβείο Προωθήσεως Νέων Μαέστρων”, στο οποίο περιελήφθη μία πρόσκληση για μία συναυλία.
Από το 2001 εμφανίζεται τακτικά στο Φεστιβάλ των “Δημητρίων” της Θεσσαλονίκης, την εναρκτήρια συναυλία του οποίου έχει διευθύνει το 2006, το 2007 και το 2010. Ως φιλοξενούμενος μαέστρος έχει επίσης συμπράξει με ορχήστρες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σολίστ όπως οι: Cheryll Studer, Paul Badura – Skoda, Δημήτρης Σγούρος, Κώστας Κoτσιώλης κ.ά.
Από τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ορχήστρας, έχει οργανώσει και εμφανίσεις της σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τον Φεβρουάριο του 2007 διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την οπερέτα του J. Strauss, Die Fledermaus, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης, παράσταση χωρίς δοκιμή).
Τον Αύγουστο του 2009 βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας “Duna” στη Βουδαπέστη, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2009.
Ώρα
27/05/2019 20:30 8:30 μμ(GMT+00:00)