Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
H Δ/νση Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας που θα παραγματοποιηθεί
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
H Δ/νση Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας που θα παραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 8/11/2017 και ώρα 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης- Μ2).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α΄ΜΕΡΟΣ
El. Muratore: Alias για βιόλα ντ’ αμόρε κλαρινέτο και ορχήστρα
A. Vivaldi: Κοντσέρτο για βιόλα ντ’ αμόρε σε Λα ελάσσονα, RV 397
J.S. Bach: Κοντσέρτο για πιάνο Αρ.1 σε Ρε ελάσσονα, BWV 1052
Β΄ΜΕΡΟΣ
L.v. Beethoven: Συμφωνία Αρ. 2 σε Ρε μείζονα, Έργο 36
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Andrea Vitello: Διεύθυνση Ορχήστρας
Valerio Losito: Βιόλα ντ‘ αμόρε
Οδυσσέας Καρύδης:Κλαρινέτο
Tamuna Zhvania Πιάνο
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Andrea Vitello
Ο Andrea Vitello, αποφοίτησε από G.B. Martini Conservatoire της Μπολόνια- με ειδίκευση στη χορωδιακή σύνθεση και τη χορωδία, και απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα- Διεύθυνση Ορχήστρας – στην Accademia Musicale Pescarese υπό τη καθοδήγηση του M ° Donato Renzetti. Σπούδασε επίσης σύγχρονο ρεπερτόριο με M° Marco Angius και Sandro Gorli στο Τρεβίζο και το Μιλάνο.
Διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης εμφανίζεται σε διάσημους συναυλιακούς χώρους όπως το Carnegie Hall (Νέα Υόρκη), το Seul Art Centre (Σεούλ), το Teatro dal Verme (Μιλάνο) σε Seasons και Festivals όπως το Symphonic Season of i Pomeriggi Musicali στο Μιλάνο, Seul Arts Center στη Σεούλ, Φεστιβάλ Musica Viva στη Λισσαβώνα, Σύνολο Rondo-Divertimento στο Μιλάνο, Φιλαρμονική του Trento, Φεστιβάλ Bellagio και Como Lake στο Como, Teatro Goldoni στη Φλωρεντία, Argento Chamber Ensemble και Eco Music στη Νέα Υόρκη, I solisti del Teatro alla Scala di Milano, Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης MAV κλπ.
Έχει διατελέσει Διευθυντής Ορχήστρας της Κορέας στη Σεούλ (Νότια Κορέα) και είναι Μουσικός Διευθυντής του Ensemble BIOS (Ιταλία).
Ευαίσθητος διερμηνέας του σύγχρονου ρεπερτορίου, διεξήγαγε πολλές πρεμιέρες τόσο με ορχήστρες όσο και με σύνολο από καλλιτέχνες όπως ο Tristan Murail, ο Andrea Portera, ο Oliver Schneller και πολλοί νέοι συνθέτες.
Το ντεμπούτο του με το Pierrot Lunaire του Arnold Schönberg έχει αναγνωριστεί από τον διεθνή Τύπο ως „Thrilling“ (Lisa MacKinney, Limelight Magazine).
Valerio Losito
Βιόλα Ντ’Αμόρε
Ο Μπαρόκ Βιολονίστας Valerio Losito γεννήθηκε στη Ρώμη το 1980. Αποφοίτησε με τις υψηλότερες τιμές μετά τη μελέτη σύγχρονου βιολιού με τους Beatrice Antonioni και Yvonne Ekman στη Ρώμη (Conservatorio di Musica „Santa Cecilia“) και μπαρόκ βιολί και ιστορική παράσταση πρακτική με τον Enrico Onofri στο Παλέρμο (Conservatorio di Musica „Vincenzo Bellini“).
Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Ιαπωνία, τόσο ως μουσικός δωματίου όσο και με διεθνείς ορχήστρες. Το 2002-2003 εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Baroque Ορχήστρα (EUBO), ερμηνεύοντας τους Fabio Biondi, Reinhard Goebel, Roy Goodman και Paul Goodwin.
Από το 2006 παίζει ένα Ferdinando Gagliano (1775) viola d’amore, δανεική από το Ίδρυμα Elsa Peretti.
Έχει ερμηνεύσει πρώιμους συνθέτεςς όπως Rinaldo Alessandrini, Federico Maria Sardelli, Simone Toni, Flavio Colusso, René Clemencic και Chiara Banchini καθώς και συναυλίες με μουσικά συγκροτήματα και ορχήστρες πρώιμης μουσικής όπως „Concerto italiano“, „Modo Antiquo“ , „Il Concerto di Arianna“, „Ensemble Seicentonovecento“, „Il Complesso Barocco“, „Clemencic Consort“, „Le Parlement de Musique“, „Mare Nostrum“, „Silete Venti!“, „Mirabilis Harmonia“ „Σε διεθνή φεστιβάλ και χώρους διεξαγωγής.
Ως μουσικολόγος ο Valerio πραγματοποίησε αρκετά ερευνητικά έργα σε βιβλιοθήκες σε όλη την Ιταλία και μαζί με τον Renato Criscuolo επανερεύνησε το motet Vos του Βιβάλντι, τα οποία τώρα ονομάζονται RV811.
Ως δάσκαλος, κατείχε τη θέση για μπαρόκ μαθήματα βιολοντσέλου και βιόλα d’amore και masterclasses για το Associazione Artes Prato, το Φεστιβάλ Alessandro Stradella, το Scuola estiva di Musica Antica a Rieti.
Από το 2012 έως το 2013 ήταν δάσκαλος μπαρόκ βιολιστής στο Conservatorio di Musica „Giuseppe Verdi“ στο Τορίνο.
Οι ηχογραφήσεις του Valerio (μέχρι σήμερα περισσότεροι από 30) δημοσιεύονται από διάφορες διεθνείς ετικέτες: Brilliant Classics, Dynamic, Deutsche Grammophon, Naive Classic, CPO, WDR3, Terzo Millennio, MR Classic, MD10-France, Outhere Music.
Ως σολίστ, η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Valerio για το Brilliant Classics ήταν το 2011: μια παράσταση των «σονάτων melobass» του Domenico Scarlatti για τη βιλαλάδα με την τσαγκάκο Αντρέα Κοέν. Το 2012 κατέγραψε το λεύκωμα ‚Viola d’amore solo‘ (μια συλλογή από σόλο μουσική για το όργανο αυτό) και το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του CD αφιερωμένο σε σόλο σόλο (μουσική του Carlo Tessarini) οι σονάτες βιολιού του Francesco Maria Veracini από αδημοσίευτες πηγές και οι δύο Bach’s continuous sonatas BWV 1021 & 1023.
Οι τελευταίες ηχογραφήσεις περιλαμβάνουν τις σονάτες βιολί Telemann 1715 και το πλήρες έργο για τη βιλαρέζα και το πιάνο από τον αυστριακό συνθέτη και μουσικολόγο Robert Lach.
Το ALIAS είναι το όνομα του τελευταίου έργου του viola d’amore σε συνεργασία με τον Ιταλό συνθέτη Elvira Muratore. Το άλμπουμ είναι εξερεύνηση και ευελιξία. μια συνεργασία για την επιδίωξη της απόλυτης ομορφιάς? είναι ένα ρεσιτάλ, ένα θεατρικό κομμάτι, μια σειρά συναυλιών για σόλο βιόλα και σύνολο, με απεριόριστες δυνατότητες. Θα εμφανιστεί σε 5 κεφάλαια και 5 διαφορετικές αποχρώσεις της αγάπης
Tamuna Zhvania
Πιάνο
Διδάκτορας Μουσικών Τεχνών, Διδάσκων στην Τιφλίδα Ζ. Παλιπασβίλη, Κεντρική Μουσική Σχολή Ταλαντούχων Παιδιών και Κρατικό Ωδείο Β. Σαραϊσβιβίλη. Στη Tamuna Zhvania απονεμήθηκε πτυχίο Bachelor και Master στο κρατικό Ωδείο V. Sarajishvili Tbilisi (τάξη καθηγητή Ν. Khubutia). Ως κάτοχος επιχορήγησης της DAAD, επίσης σπούδασε στη Γερμανία στο R. Schumann-HochschuleDüsseldorf (τάξη του C. Beldi).ΗTamar Zhvania είναι η νικήτρια του Πρώτου Βραβείου και του Ειδικού Βραβείου του Δήμαρχου της Βιέννης στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Βιέννης (2006). Το 2008 απονεμήθηκε Τιμητικό Δίπλωμα στο IV Bialystok International Piano Duo Competition (μαζί με τον πιανίστα Nino Jvania). Συμμετέχοντας σε συνδιοργάνωση του συγκροτήματος Conservatoire Contemporary Music Tbilisi, ηTamuna Zhvania δραστηριοποιείται τόσο ως πιανίστας όσο και ως μουσικολόγος, συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ, συνέδρια και δημοσιεύματα σε εθνικά περιοδικά.
Οδυσσέας Καρύδης
Κλαρινέτο
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Τα πρώτα μαθήματα κλαρινέτου τα πήρε από τον καθηγητή Γ. Κοντό. Το 1993 πήρε το δίπλωμά του από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Θ. Καρδάμη.
Στη συνέχεια μελέτησε με τους καθηγητές Ov. Caplescu στη Θεσσαλονίκη και A. Oct. Popa στο Βουκουρέστι. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους P. Radev, M. Lethiec, καθώς και έναν κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων με τον Vincenzo Mariozzi στην Ιταλία.
Το 1995 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της Helexpo – Δ.Ε.Θ. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα.
Από το 1993 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την οποία έχει συμπράξει ως σολίστ.
Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€, 5€ (μειωμένο)
Ώρα
08/11/2017 21:00 9:00 μμ(GMT+00:00)
Τοποθεσία
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης