Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού


Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού καταρτίζει, υλοποιεί και συμμετέχει σε προγράμματα που αφορούν θέματα εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού περιεχομένου.
Επιπλέον, μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 Γρ. Λαμπράκη 57 & Κλεάνθους (Κέντρο Πολιτισμού)
Τμήμα Δημοτικών Γυμναστηρίων, Κολυμβητηρίου & Αθλητικών Χώρων : 2313317641
Τμήμα Εκδηλώσεων & Προγραμμάτων Αθλητισμού : 2313317646
Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης : 2313317626

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

TMHMATA

 • Τμήμα Προγραμμάτων και δια Βίου Μάθησης

  Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης οργανώνει δράσεις γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, μεριμνά για τη λειτουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, καταρτίζει, υλοποιεί και συμμετέχει σε προγράμματα που αφορούν θέματα εκπαιδευτικού, επιμορφωτικού και πολιτιστικού περιεχομένου, μεριμνά για την επιμόρφωση της νέας γενιάς, των ενηλίκων και της τρίτης ηλικίας και προωθεί καινοτόμες προτάσεις στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά κατά τους θερινούς μήνες. Όλα τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν.
  Η διαδικασία της δια βίου μάθησης ενισχύει την καλύτερη κοινωνική κινητικότητα και τη δημιουργία θετικής στάσης απέναντι στη μάθηση.
  Για να δείτε τα προγράμματα που διοργανώνει το τμήμα μας ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους:
  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
  Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
  facebook

 • Τμήμα Εκδηλώσεων και Προγραμμάτων Αθλητισμού

  Το Τμήμα Εκδηλώσεων και Προγραμμάτων Αθλητισμού, ανήκει σε εκείνες τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες βρίσκονται σε άμεση και καθημερινή επαφή με τους δημότες και τους φορείς της πόλης, αναπτύσσοντας με αυτούς μια δυναμική σχέση συνεργασίας, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

  Μέσω των δράσεων και των προγραμμάτων αυτών των Τμημάτων, παρέχονται στους δημότες όλων των ηλικιών, δυνατότητες άθλησης και συμμετοχής σε εκδηλώσεις μαζικού χαρακτήρα. Ειδικότερα για τους νέους της πόλης, οργανώνονται πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα που τους δίνουν τη δυνατότητα έκφρασης και ανάδειξης των ιδιαίτερων ταλέντων τους.

  Το Τμήμα Εκδηλώσεων και Προγραμμάτων Αθλητισμού αναλαμβάνει κάθε χρόνο πλήθος πρωτοβουλιών για τη διοργάνωση εκδηλώσεων φροντίζοντας για την επίτευξη του μέγιστου βαθμού ικανοποίησης των δημοτών αλλά και την προβολή της Θεσσαλονίκης διεθνώς.

 • Τμήμα Δημοτικών Γυμναστηρίων, Κολυμβητηρίου και Αθλητικών Χώρων

  Το Τμήμα Δημοτικών Γυμναστηρίων, Κολυμβητηρίου και Αθλητικών Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στοχεύοντας να συμβάλλει στη δια βίου άθληση και στην ποιοτική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των δημοτών, παρέχει υπηρεσίες άθλησης μέσα από τα Δημοτικά Γυμναστήρια, τους Ανοιχτούς χώρους άθλησης, τα Κλειστά γήπεδα και το Δημοτικό Κολυμβητήριο.

  Στόχος της Δημοτικής Αρχής, εκτός από την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των υπαρχόντων αθλητικών χώρων, αποτελεί και η δημιουργία νέων χώρων άθλησης και στις έξι δημοτικές κοινότητες, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες άθλησης των δημοτών.

 • Τμήματα Σχολικής Μέριμνας στις Δημοτικές Κοινότητες και στην Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας

 • Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης