20 C
Thessaloniki

Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη

Πε14Δεκ6:30 μμΠε8:30 μμΧριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντηγια ενήλικες6:30 μμ - 8:30 μμ(GMT+00:00) ΦορέαςΔ/νση Βιβλιοθηκών και Μουσείων - Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Ο Παπαδιαμάντης των λαϊκών ανθρώπων και της Ορθοδοξίας ύμνησε με τον δικό του λιτό τρόπο την επίδραση της γέννησης του Χριστού στην καθημερινότητα της δύσκολης ζωής και της βιοπάλης μακριά από την πρωτεύουσα.

Οι ξωμάχοι, οι ψαράδες, οι φτωχούληδες του Θεού, οι χαροκαμένες χήρες, οι πονηρές νοικοκυρές, είναι οι ηρωίδες και οι ήρωες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Του συγγραφέα που το όνομά του, περισσότερο από καθενός άλλου, έχει συνδεθεί με τις γιορτές της Ορθοδοξίας, κυρίως με τα Χριστούγεννα.

Όχι όμως με τα Χριστούγεννα της γαλοπούλας, της ζεστασιάς, της θαλπωρής, της κατανάλωσης,  αλλά με τα  Χριστούγεννα  που παραπέμπουν στην ίδια την  παγωμένη γέννηση του Χριστού.

Δεν υπάρχει συγγραφέας που να είναι πιο κοντά στους απλούς ανθρώπους  από τον Παπαδιαμάντη.  Τους ανθρώπους στους οποίους και ο ίδιος ανήκε.

Ο Γιώργος Σανιδάς, επίσης Σκιαθίτης συγγραφέας, έχει γράψει τρία βιβλία για τον κυρ. Αλέξανδρο, μεταξύ των οποίων και το αφήγημα:

“Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη”

Την Πέμπτη 14/12/2017  ώρα 18.30, ο κ. Γιώργος Σανιδάς με την συγγραφέα Φρόσω Αποστόλου, θα βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως για να μας εντάξουν στο πνεύμα της ατμόσφαιρας  του Παπαδιαμάντη παρουσιάσουν το βιβλίο.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Βιβλιοθήκη.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 45, ΤΗΛ. 2310315100

Είσοδος Ελεύθερη.

Ώρα

(Πέμπτη) 6:30 μμ - 8:30 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως