14.4 C
Thessaloniki

Φεστιβάλ Δημητρίων Δ54

Πα11Οκτ8:30 μμΦεστιβάλ Δημητρίων Δ548:30 μμ(GMT+00:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε συνεργασία με Goethe – Institut

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων  συμπράττει με τους

NATASSA MARE QUINTET

 Η σύμπραξη της ΣΟΔΘ με το κουιντέτο της ελληνο-γερμανικής αυτής συνεργασίας αποτελεί μία διαπολιτισμική συνάντηση, στοχεύοντας σε μία σύνδεση ανάμεσα στο ελληνικό ηχόχρωμα, τον παραδοσιακό/μεσόγειο ήχο και τη σύγχρονη μουσική, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα στοιχεία από την αρχαιοελληνική γραφή μέσα από τα φωνητικά θραύσματα και βοκαλιστικά σπαράγματα. Τα θέματα εμβαπτίζονται στο σύγχρονο ηχοχρωματικό τοπίο διαμέσου της τζαζ, του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και των διαπολιτιστικών επιρροών και ηχοχρωμάτων των διεθνών μουσικών.

H συναυλία αποτελεί συμπαραγωγή της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Goethe. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου στις 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20.30.

Συντελεστές:

NATASSA MARE QUINTET:

Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου, τραγούδι

Wolfgang Fuhr, σαξόφωνο

Φίλιππος Κωσταβέλης, πιάνο

Γιώργος Σμυρνής, κοντραμπάσο

Hans Fickelscher, κρουστά

Ενορχηστρώσεις: Έφη Ράτσου

Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης

Γενική είσοδος: 5€

NATASSA MARE QUINTET

Wolfgang Fuhr, Φίλιππος Κωσταβέλης, Γιώργος Σμυρνής, Hans Fickelscher

https://www.youtube.com/watch?v=xXo1mXzSbWo

Μια σπουδαία διαπολιτισμική συνάντηση, όπου το ρεμπέτικο και το παραδοσιακόελληνικό τραγούδι συναντούν την jazz και τη σύγχρονη μουσική.

Το Νatassa Mare Quintet – ελληνογερμανικής σύμπραξης – απαρτίζεται από τους διεθνείς μουσικούς Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου, Hans Fickelscher, Φίλιππο Κωσταβέλη, Wolfgang Fuhr και  Γιώργο Σμυρνή. Το πεδίο του σχήματος επικεντρώνεται στην απόδοση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής όπως αναπτύσσεται μέσα από το πρίσμα της free jazz και της σύγχρονης αυτοσχεδιαστικής τέχνης, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα στοιχεία από την αρχαιοελληνική γραφή μέσα από τα φωνητικά θραύσματα και βοκαλιστικά σπαράγματα.

Η ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αυτή σύμπραξη επισφραγίζει τη δημιουργία μίας μοναδικής γέφυρας! Τα θέματα εμβαπτίζονται στο σύγχρονο ηχοχρωματικό τοπίο διαμέσου της τζαζ, του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και των διαπολιτιστικών επιρροών και ηχοχρωμάτων των διεθνών μουσικών.

Οι μουσικές διαπολιτισμικές τους συναντήσεις έχουν λάβει την ενθουσιώδη υποδοχή του κουιντέτου από το γερμανικό κοινό όπου παρουσιάστηκε εκ πρώτης στο Theaterhaus της Στουτγάρδης και σε συνέχεια σε μία αποθεωτική δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο του Europäischer Kultursommer, Fellbach, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ως συμπαραγωγή του ΜΜΘ και του Ινστιτούτου Goethe

 Έγραψαν για το Natassa Mare Quintet:

«Χαρισματική και εκφραστική, στυλιστικά σίγουρη, η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου κινείται με εξαιρετική ευκολία μεταξύ μελωδίας και αυτοσχεδιασμού. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της δημιουργικότητας στη σύγχρονη μουσική σκηνή της Ελλάδας, πέρα από όλα τα στερεότυπα» […] Μαζί με τους Hans Fickelscher και Wolfgang Fuhr, επιτυγχάνεται ένα ταξίδι πέρα από τα σύνορα, μια γερμανο-ελληνική συνάντηση γεμάτη ευαισθησία και αισθησιασμό στην Τέχνη τους. Δεν πρόκειται απλώς για μια ανταλλαγή από καλά προετοιμασμένα σύνολα που ταξιδεύουν και συναντούν μιαν άλλη χώρα, αλλά ένα μουσικό έργο με τη βαθύτερη έννοια της πολιτιστικής ανταλλαγής».

PR  / Europäischer Kultursommer Music Festival     Fellbach

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΑΡΕ ΜΟΥΜΤΖΙΔΟΥ – Τραγούδι

Η ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΑΡΕ ΜΟΥΜΤΖΙΔΟΥ διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό με συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις και φεστιβάλ (30th ISME, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Women Creators of the Two Seas by Unesco, European Worldwide Festival, Gaia Festival, Sur les chemins d’ Oxor, Cont. Artists / Holland, Grand Festival de multilinguisme, Europäischer Kultursommer Fellbach, Stuttgart etc) και συνεργασίες με το Mέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πολεμικό Μουσείο, Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Goethe Institut, Κέντρο Ιστορίας, Institut Francais, Υπουργεία Μακεδονίας/Θράκης, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, τις Προξενικές Αρχές, το Ίδρυμα Μελετών Μητέρας, τη Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., την Κρατική Τηλεόραση κ.α.. Με προσωπική δισκογραφία και διεθνείς συνεργασίες (KSYMEnsemble / Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας Αθηνών – Ιάννη Ξενάκη, Νίκος Χαριζάνος | Medea, ISME International Society for Music Education, JFK | International Jazz Festival, Αpopsis Trio, Marcantonio Lunardi, Jason Carter, Νίκος Τουλιάτος, Eric Lemieux, Wolfgang Fuhr, Hans Fickelscher, Tάνια Γιαννούλη κα) ασχολείται με τη σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Ιδρυτικό μέλος του διεθνούς φορέα Interaction International Adelphopoiisi (Διεθνής Διάδραση – Αδελφοποίηση), υπήρξε μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος που βρίσκεται σε συνεργασία με διεθνείς, μεγάλου βεληνεκούς οργανισμούς όπως οι UNESCO, FIJET, OMJET, εργάζεται ως παραγωγός του ραδιοφώνου και κατέχει τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού της συνΑνθρωπίας StarClassic Radio.

Ώρα

(Παρασκευή) 8:30 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης