22.3 C
Thessaloniki

«Το μυστήριο της μικρής αρκούδας» στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

Πε21Μαρ10:00 πμΠε12:00 μμ«Το μυστήριο της μικρής αρκούδας» στην Παιδική Βιβλιοθήκη ΟρέστουΕκπαιδευτικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τον «ΑΡΚΤΟΥΡΟ»10:00 πμ - 12:00 μμ(GMT+00:00) ΦορέαςΔ/νση Βιβλιοθηκών και Μουσείων - Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

«Το μυστήριο της μικρής αρκούδας» 

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τον «ΑΡΚΤΟΥΡΟ» στην παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου
Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού -εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας-ξεκινάει στην παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος»
Το «μυστήριο της μικρής αρκούδας» είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Ο γενικός σκοπός του είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών για ζητήματα του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από παιγνιώδη τρόπο. Το ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι σχεδιασμένο σε οnline περιβάλλον.
Περιλαμβάνει 7 γρίφους που καλούνται να λύσουν οι μαθητές/τριες, οι οποίοι παρουσιάζονται μέσα από σκίτσα-γκραβούρες. Οι γρίφοι σχετίζονται με τα μαθηματικά, την παρατηρητικότητα και με γλωσσικές δεξιότητες.
Παράλληλα με το παιχνίδι εμφανίζονται σύντομες πληροφορίες που σχετίζονται με τις δράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για τα δάση, τους οικότοπους, τη βιοποικιλότητα και για προστατευόμενα είδη της ελληνικής πανίδας όπως η αρκούδα, ο λύκος, η βίδρα, το αγριόγιδο, το ζαρκάδι και το ελάφι.

Σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» και σχολεία της περιοχής.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΡΕΣΤΟΥ
ΟΡΕΣΤΟΥ 33 & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ. 2310852384
pvivlio.orestou@thessaloniki.gr

Ώρα

(Πέμπτη) 10:00 πμ - 12:00 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου