24.3 C
Thessaloniki

Το Κρατικό Θέατρο στην περιφερειακή βιβλιοθήκη Σιδηροδρομικού Σταθμού

Πα21Ιουν6:00 μμΠα8:00 μμΤο Κρατικό Θέατρο στην περιφερειακή βιβλιοθήκη Σιδηροδρομικού Σταθμούεκδηλώσεις για παιδιά6:00 μμ - 8:00 μμ(GMT+00:00) ΦορέαςΔ/νση Βιβλιοθηκών και Μουσείων - Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του «Νέου Σχολείου» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πρόκειται να πραγματοποιήσει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στις σχολικές τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου σε πέντε περιφέρειες της χώρας (Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας).

«Η πράξη φέρει τον γενικό τίτλο «Το ΚΘΒΕ στην Εκπαίδευση» και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.»

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί το θεατροπαιδαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προς την Ελευθερία». Μέσα από τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος προσεγγίζεται η Πολιορκία του Μεσολογγίου και η ηρωική έξοδος των κατοίκων του, από μια διαφορετική από τη συνήθη οπτική. Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των ηθοποιών – εμψυχωτών αναλαμβάνουν ρόλους, καλούνται να πάρουν αποφάσεις, συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της δράσης και προσεγγίζουν “δύσκολα” θέματα μέσα από την ασφάλεια και την απόσταση που παρέχει το φανταστικό δραματικό πλαίσιο.

Στόχος του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Δράματος είναι η εμβάθυνση σε έννοιες που αφορούν την αλληλεγγύη, τη διαμόρφωση της ατομικότητας μέσα από τη συλλογικότητα, την ειρήνη και την ελευθερία.

Εμπνευστές και υλοποιητές του προγράμματος είναι ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ράπτης και η θεατροπαιδαγωγός Ιωάννα Λιούτσια.                                                                                                                                                       

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Σιδηροδρομικού Σταθμού 
(Μοναστηρίου 93Β τηλ. 231331 8394)

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,    ώρα 6:00
«Προς την Ελευθερία»

Δηλώσεις συμμετοχής, χωρίς καμμία επιβάρυνση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη 

Ώρα

(Παρασκευή) 6:00 μμ - 8:00 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Σιδηροδρομικού Σταθμού